Oletteko tulleet ajatelleeksi minkälaisia uudet valvontakamerat tulevat olemaan, kun kännyköissä yleistyvät tarkat pikkukamerat ja tuotekehitys tuottaa yhä pienempiä toimivia videokameroita. Scallop Imaging esittelee Digital Window D7 -kameran, jossa kameran pieni koko on yhdistetty uudella tavalla panoraama-valvontakameraksi.

Viisi pientä kameraa on asteltu viuhkamaisesti päällekkäin. Nämä kamerat kuvaavat yhdistettynä 180-asteista, 15fps, 7 megapikselin kuvaa. Yllä olevista kuvista vasemmanpuoleinen on esimerkki nykyisestä 3 megapikselin valvontakameran kuvan laadusta, kun oikealla on esimerkki tämän kameran ottamasta videosta.

Kamera tarjoaa yksinkertaisen ja monipuolisen valvontapaketin. Laite saa virtansa suoraan 10/100 Ethrernet -verkosta POE-teknologialla ja pakkaa kuvan automaattisesti H.264-formaattiin. Kuva voidaan liittää suoraan olemassa olevaan videonkäsittelyohjelmistoon. Laajakulmakamera ei tuota pallomaista vääristymää kuten perinteiset panoraama-valvontakamerat. Kameralla voidaan zoomata ja panoroida digitaaliseti ilman liikkuvia osia. Kaksi kameraa voi liittää vastakkain, jolloin saadaan 360-asteen videokuvaa.

Liekö näitä sitten ympäri metroasemia lähitulevaisuudessa.

Lähde: www.scallopimaging.com (via blog.wired.com)

Edellinen artikkeliPöllön oksennusta perheen pikku biologielle
Seuraava artikkeliLightSpeed Binoculars -kiikarit välittävät kuvaa ja ääntä infrapuna-lähiverkossa

5 KOMMENTIT

  1. Hämmästyttävä parannus verrattuna entiseen rakeiseen valvontakameran kuvaan, tuosta uudemmasta parempitasoisesta kameran tuottamasta kuvastahan erottaa kasvonpiirteetkin ja henkilöiden tunnetilan suun asennosta. Mutta miksi ihmeessä tähän on tarvittu kaikenkaikkiaan viisi optista linssiä ja onko kaikkien noiden linssien takana CCD-kenno, vai johdetaanko linssien tuottama valo prismojen avulla yhteen kennoon jolloin saataisiin huomattavia säästöjä tuotantokuluissa, tosin prismoja käyttämällä menetetään osa valoherkkyydestä. Voisikohan tätä teknologiaa soveltaa sopivalla ohjelmalla myös asiakas tyytyväisyyden mittaamiseen että ohjelma ikäänkuin tarkkailisi asiakkaiden hymyn leveyttä ja raporttoisi tästä asiakaspalvelijalle ilman että työntekijän täytyisi jatkuvasti tapittaa asiakasta silmästä silmään.

  2. Kyllä vanhallakin kameralla kasvonpiirteet eroittuvat, kyse on vain etäisyydestä 😉

  3. Niin kauan kun kamerat on aseetettu päin **** ja värisävyt säädetty niin ettei kuvasta erota edes onko kyseessä auto vai norsu niin ei tuollaiselle käyttöä ole.

    Tosin jos yritys jaksaa edes hieman vaivautua turvallisuuspuoleen niin pätevän olonen laite 🙂

  4. 180 astetta ei ole mahdollista toteuttaa ilman tuollaista linssi viritelmää epäilisin?

    reikä seinässä ja linssi sojoittamassa siellä ei anna kovin hyvää näkyvyyttä.

Comments are closed.