Kuvassa näkyvä hämähäkki on hieman muovisen oloinen. Jos kyseessä olisi tuon kokoinen oikea hämähäkki, saattaisi se tuottaa joillekin henkilöille pelonsekaista ajatusvirtaa, että mitä nyt tehdä. Jos ei halua liiskata eläintä kuoliaaksi, täytynee se kuljettaa ulos asunnosta. Siispä käteen lasi ja lasi hämähäkin päälle. Sitten pujottaa ohuen paperin lasin suun alta ja eläin on lasissa. Paitsi, jos jokin menee pieleen ja huomaat että tuo kahdeksanjalkainen otus kiipeää rannettasi ylös hihan alla.

Jotta tällainen eläimen luontoon palauttaminen saataisiin toimimaan tehokkaasti ja varmasti, siihen täytyy olla erillinen laite. Bug Trapper on kepin päässä oleva muovinen pyramidi. Pyramidi asetetaan siirrettävän eläimen päälle ja kulmasta kiinni oleva kansi kiepautetaan pyramidin alle. Sitten laite ulos ja kansi auki. Hämähäkki pääsee takaisin luontoon. Näin Englannissa. Tuotteen saatavuudesta ei ole tietoa.

Lähde: www.bookofjoe.com

Edellinen artikkeliÄlypultti kertoo kiristäjälle kun tämä on riittävän kireallä
Seuraava artikkeliKännykkä halutaan nykyään mukaan myös hautaan

9 KOMMENTIT

 1. No voi hellanlettas sentään ku jotain ötököitä pitää kohdella ”humaanisti.”

  Ei muuta ku sanomalehtee tuommosille ja *splorts*

 2. Olin vaihto oppilaana Espanjassa ja siellä hämähäkit ei ollut mitään mikroskooppisia. Kuulemma osa hämäkkien puremista on todella kivualiata. Silloin tällöin aina nuo 3-5 cm hämikset kävi minunkin majatalon seinällä pyörimässä. Torakoitakin näkyi ja ne vasta vastenmielisiä olikin.

 3. Käytän juomalasia ja postikorttia, mitä sitä tappamaan – tulee vaan sotkua.

 4. Tuon ’pyramidin’ tyvessä kannattaisi olla joustava nivel, esim. lyhyt pätkä kumiletkua, ettei sitä tarvitsisi painaa seinään aivan täysin kohtisuorassa. Meinaan jos bugi on vaikka lähellä katonrajaa, on vähän vaikeaa työntää staga paikoilleen suoraan sivultapäin.

 5. VOi jumankavita! miksei sitä hämähäkkiä voi ottaa yksinkertaisesti paperinmutkaan ja nakata siinä pihalle 😀

 6. ”miksei sitä hämähäkkiä voi ottaa yksinkertaisesti paperinmutkaan”
  joillekkin ölliäiset ovat epämiellyttäviä pyydystää paperimukilla. isoja hämiksiä varsinkin on veemäistä pyydystää varsinkin kun vastuksena on tää suomen rantahämähäkki jonka purema on aina yhtä vittumainen (pahempi kuin ampiaisen purema).
  tuossa kuva siitä ilkeästä paskiaisesta.

  http://puutarha.net/keskustelu/aihekuva.asp?id=431576

 7. Itse en paisko hämähäkkejä pihalle, ei niitä muntaa ole kuitenkaan näkynyt. Koska taloissa elelevät hämähäkkilajit eivät ole ihmiselle vaarallisia, tai eivät ole mitään hygieniariskejäkään, vastoin kuin kärpäset joita hämähäkit syövät, eivätkä kiusallisia kuten hyttyset, joita hämähäkit syövät.

  On se kumma muuten tuo araknofobia, lienee yleisin fobia, mutta hämähäkki on kuitenkin eläimenä vaarattomammasta päästä, lehmät tappavat tai vammauttavat useampia ihmisiä kuin hämähäkit, kuitenkaan en ole kuullut bovidaeofobiasta.

 8. Miksei vaan reilusti ota peukalolla ja etusormella hämähäkistä kiinni? Ei se siitä mihinkään pääse, sätkii vaan vähän jaloilla. Sitten heittää ulos jos siihen on niin iso tarve. Ps: Oletteko koskaan maistanut hämähäkkejä? Voin sanoa että ei se paljoa miltään maistu, mutta hyvät proteiinit siitä kuulemma saa!

 9. Minusta tuollainen vitkutin on meille joskus ollut, tai vastaavan lainen laite 😮 tosin itse olen myöskin niitä ihmisiä joita esim hämähäkit eivät häiritse, enkä tapa myöskään niitä vaikka näkisin. Usein tuossa syksyn aikaan näen ”lukkeja”/hämähäkkejä ulkona oven reunalla tai ikkunalaudalla. Ja onhan niitä mukava seurata kun vilistävät pitikin olohuonetta. Tosin koirani on eri mieltä… 🙂

  Ja mitä tuohon araknofobiaa voisin sanoa niin kyllähä sekin on toisaalta ymmärrettävää kun se ilkeä iso veli on ensin lapsena kertonut hämähäkeistä että ne menevät korvaan kun nukut ja tekevät sinne pesän ja viikon päästä miljoonia pieniä ja punaisia hämähäkkejä tulee korvista ja nenästä ulos 😀 Tai Hollywoodin hienot tuotokset….

  Itse voisin kyllä harkita että ottaisin lemmikiksi hämähäkin, tosin emäntä saattaa olla sitä vastaa… 😛

Comments are closed.