Takkatuli kieltämättä tuo mukavasti tunnelmaa talviseen tupaan. Eikä silti olisikin mukavaa, jos liekit eivät aina olisi väriltään yhtä tylsän kellertäviä? Eipä hätää, ”Mystical fire” tulipulverilla saat takkatulen tai vaikkapa nuotion leimuaan riemastuttavan monivärisenä ja kiinnostavaa katsottavaa riittää taas enemmän kuin keskiverto-saippuasarjassa konsanaan.

Tätä kemikaaleista koostuvaa taikapulveria on kaupan Boystuff-verkkokaupassa hintaan £1,49 / annospussi.

Edellinen artikkeliTurner-mittanauha valolla, laskimella, vihkolla ja kynällä
Seuraava artikkeliDigitally Assisted Billiards on biljardipöytä, jolle piirtyy ennakoitu lyönti

10 KOMMENTIT

 1. Mulletoista saa myös tätä. Siellä mainittiin muistaakseni että efekti kestää puolesta unnista ylöspäin. pussi tosin saattoi olla isompi, ainakin kalliimpi se on. Ja jos tuota käyttää, niin makkaraa ei sovi paistaa samalla notskilla..

 2. Ihan tavallinen joululahjapaperi palaa samalla tavalla, varsinkin jos siinä on hyvin tummaa sinistä, vihreää tai metallivärejä.
  Muoviset tai hyvin kiiltäväpintaiset eivät ole kovin hyviä.

 3. On se kumma jos perus nuotio ei riitä. Itse ainakin jaksan katsella ihan perus liekkiä vaikka kuinka monta tuntia…

 4. jenkeissä myydään wallmartissa vai missä se nyt olikaan, sellaisia klapeja jotka paloi tietynvärisellä liekillä. vaihtoehtoja oli muistaakseeni ainakin sininen, vihreä ja punainen. 5$ per klapi oli hintaa, eli en ihan talon lämmitykseen ostaisi niitä.

 5. Muistankohan ihan väärin kemiantuntejani jos väitän, että erilaisilla metalleilla tuo liekin väri muuttuu… kuparilla sai ainakin liekin vihreäksi. Kouluajoista vaan sen verran kauan aikaa, ettei muista enää kaikkia ”mielenkiintoisia” asioita 🙂

 6. Kemiantunneilla ollaan liekin väriä muutettu kun eri metalleja poltti niin sai esim. punaisen tai sinisen liekin

 7. Piheimmille takka fiilistelijöille tiedoksi että käytetyistä alkali-paristoista ja kännykänakuista saa kans jänskiä alkalimetalleja ja metallioksideja halvalla jos jaksaa jauhaa ne vaikkapa viilalla jauheeksi. Viilajauheita voi ripotella takkatulta värittämään ainakin jos ”ympäristörikos” yms. ihme lakitermit eivät eiheuta mitään yliherkkyys reaktioita.

  Ja miksi aiheuttaisi? Syydetäänhän kohta muutenkin uuden vuoden kunniaksi maailmanlaajuisesti muutama sata tuhatta tonnia ruutia, räjähteitä sekä alkali- ja epä-metalleja yötaivasta värittämään.

  Ps. Mihinkään no-Mercury merkittyihin sauvaparistoihin ei kannata aikaa tuhlata niissä kun on vain hiili/sinkki-runko ja pahalta haisevaa ammoniumkloridia. Ne kannattaa säästää kesäksi rasittavia hiiligrillejä harrastavia naapureita varten. Kun kohteena oleva nuhostelija jättää grillinsä hetkeksi vartioimatta niillä voi tarjota vähän mielikuvitusta käyttäen naapurille unohtumottaman grillaus elämyksen.

  Esim. litium paristoista saa karmiininpunaista liekkiä aikaiseksi. http://fi.wikipedia.org/wiki/Litium

  Kemian tunnilta muistelisin että litium taisi olla vielä siitä kiva aine että se tykkää reagoida mm. veden kanssa ts. polttaa itsensä vaikka luuhun asti päästessään iholle, joten pientä varovaisuutta tee se itse miehille paristojen aukaisussa suosittelisin.

Kommenttien lisääminen on estetty.