Ernest kärsii entropion-nimisestä taudista, jossa luomi on kiertynyt sisäänpäin ja luomen karvat ärsyttävät silmää aiheuttaen usein tulehduksen. Brittiläinen 15-vuotias kissa on elänyt eläintensuojeluyhdistyksen tiloissa viimeiset 13 vuotta vaarallisen auto-onnettomuuden jälkeen.

Tauti on aiheuttanut Ernestin näön heikkenemistä ja kissalla on karsastanut jo pidemmän aikaa. Nyt on kuitenkin löytynyt parannus tälle lemmikille. Kalliin ja riskialttiin leikkauksen sijaan hän käyttää nykyään piilolinssejä. Näkö on parantunut ja kissa on iloissaan kun saa taas tarkkailla ympäristöä.

Nykyään kun piilolinssit ovat niin edullisia, niin miksei siis myös eläimille. Vai kuinka?

Lähde: www.dailymail.co.uk

Edellinen artikkeliTee mistä tahansa kannettavasta tietokoneesta tabletti-PC alle 40 eurolla
Seuraava artikkeliPöllön oksennusta perheen pikku biologielle

21 KOMMENTIT

 1. aaa… että tuollainen syy.

  Ajattelin jo, että kissa on viety näöntarkastukseen, jossa dialogi on mennyt jotenkin näin:

  Silmälääkäri: Noniin, katsotaas tätä taulua, luettele krjaimet yläriviltä.
  kissa: mau, mau, mau, miu, mau…
  Silmälääkäri: …taidetaas laittaa sulle piilarit tilaukseen samantien…

  😀

 2. Atat: Jutussa kerrotaan seuraavaa ”..kissa on iloissaan kun saa taas tarkkailla ympäristöään.” Eikö siis kissa ollutkin tyytyväinen ’parantuneesta’ silmästään? Kissalta olisi varmaan pitänyt kysyä ensin, ja kun vastausta olisi tuskin tullut, olisi kissa pitänyt jättää kärsimään toistuvista silmätulehduksista ja silmää hankaavista ripsistä?

 3. ”.kissa on iloissaan kun saa taas tarkkailla ympäristöään.” Eikö siis kissa ollutkin tyytyväinen ‘parantuneesta’ silmästään?”

  Ihminenkö pystyy määrittämään kissan onnellisuuden? Kissalla on siis tunteet? Onko kissalta kysytty onko hän onnellinen? Itse piilolinssejä käyttäneenä tiedän, että jos piilolinssiin alle sujahtaa pienikin roska niin se vasta tuntuu paskalta. Kissahan ei pysty puhdistamaan linssiä. Silloin ihminen on taas aiheuttanut kissalle tuskaa.

  ”olisi kissa pitänyt jättää kärsimään toistuvista silmätulehduksista ja silmää hankaavista ripsistä?”

  KYLLÄ! Silloin olisi tapahtunut ”luonnonvalinta” tai vaihtoehtoisesti lopettaa kissa ”kärsimyksistään”.

 4. atat: ”tse piilolinssejä käyttäneenä tiedän, että jos piilolinssiin alle sujahtaa pienikin roska niin se vasta tuntuu paskalta”
  Kyllä nämä meidän ihmisemme varmasti huomaavat, jos linssin alla on ronska, ja puhdistavat nämä linssit, ja epäilen että tuo roska tuntuisi pahemmalta kuin se, että ripset hankaavat silmiä!

 5. Eihän tämä nyt mitään mutta näkisittepä kuinka onnelinen on lemmikki rottani joka sai taannoin uuden patterin kuulolaitteeseensa.

 6. Meidan kouralla on hypotyreosi ja kumman lasika sen takia, mutta eiköhän sen olovirkistyny ku laitettiin lääkitys kohalleen. Eihän tossa oo mitään sen kummoisempaa, RedBaronille vielä; meidän marsu on ihkuissaan uusista renkaista pyörätuolissaan.

 7. kertokaapa millä helvetin keinolla ne ovat pystyneet toteemaan miten se kissa näkee niiden linssien kans vaiko ilman. mielestäni kyl aika sairasta hommaa.

 8. Kissan ”mielihyvä aluetta” aivoissa on tarkkailtu ja se on aktiivisempi piilarit päässä. Joten se siitä valituksesta on todistettu että kissa tykkää…

  Linkkiä en nyt tähän hätään kuitenkaan löydä… 🙁

  Hassujuttu koko uutinen täytyy sanoa.

 9. Red cat, eiköhän sen jo ihan käytöksestä huomaa että on parempi olla.

 10. Ei millään pahalla, mutta negatiivisesti kommentoineilla ei taida olla kissaa. Toopeimpia epäilyksiä kuulee juuri sellaisilta, joilla ei ole mitään kokemuksia asiasta, koskee niin tietokoneita kuin elukoitakin.

 11. onhan se tietenkin mahtavaa että myös kissalle saadaan näkö takaisin niin kuin ihmisille. mutta silti en vaan vielä ymmärrä miten ne arvot saadaan kohdille..? pitäiskö tuo oma kissa kans viedä optikolle kun välillä kävelee seiniä päin.:)yleensä sen jälkeen kun juuri herännyt.

 12. Just jo, pistetään miljardeja euroja piilolinsseihin kissoille ja tekoniveliin rotille, kun lapset näkevät nälkää, suomessakin. Tekopyhempää pa*kaa kuulee harvoin…

 13. Eli Joku:n mielestä millään aihealueella ei saa edistyä koska jossian muualla asiat on huonommin? Eihän ideana ole se että kaikilla menisi yhtä huonosti, vaan niinpäin että kaikilla menisi yhtä hyvin…

 14. Hyvä jos kissa ymmärtää että sitä yritetään auttaa, aika rauhallisesti ottaa vaikka silmään työnnetään joku läpinäkyvä kapistus.
  Onhan tuo kyllä aika vanha kissa jo.
  Harmittaa kun eläimilläkin on tollasia vaivoja 🙁
  Onneks omalla kissalla ei ole todettu vielä mitään. 4 vuotta vanha.

 15. ”Just jo, pistetään miljardeja euroja piilolinsseihin kissoille ja tekoniveliin rotille, kun lapset näkevät nälkää, suomessakin. Tekopyhempää pa*kaa kuulee harvoin…”

  Pitäisikö kaikkien lemmikinomistajien pistää eläimet piikille ja lahjoittaa rahat köyhille? Get real..

  Itse ainakin panostan paljon mielummin omaan rakkaaseen lemmikkiin, ja niin tekisit varmasti sinäkin, jos sinulla lemmikki olisi.

  ”KYLLÄ! Silloin olisi tapahtunut “luonnonvalinta” tai vaihtoehtoisesti lopettaa kissa “kärsimyksistään”.”

  Ja joo, miksi ihmistenkään silmätulehduksia pitäisi hoitaa? Mieti vähän.

 16. Jos sun mielestäsi on myös OK, että joku ostaa omalle koiralle pihvin 90€:lla, niin ihan samaa mulle.

  Mun mielestäni kukaan meistä ei tarvitse lemmikeitä. Toisille ei vaan riitä marketin talvitakki, vaan on pakko hankkia minkkiturkki, niin samalla tavalla toiselle ei riitä nalle, vaan on pakko hankkia elävä karvainen pallo ja pitää se häkissä kerrostaloasunnossa.

  En tarkoita, että kaikki lemmikit pitäisi tappaa, vaan niitä ei pitäisi hankkia. Niitä jalostetaan ainoastaan siksi, koska ihmiset ovat valmiit maksamaan niistä. Eli jotkut tekevät rahaa myymällä eläviä olentoja vangeiksi. Ja mitä enemmän ihmiset ostavat lemmikeitä, sitä enemmän eläimiä syntyy vankeina häkeissä.

 17. Eläimiä nyt vaan sattuu olemaan olemassa, miksi ihmeessä niitä ei saisi auttaa, jos siihen on mahdollisuus? Jutun kissa on varmasti tyytyväisempi elämäänsä ilman silmätulehduskierrettä – mikä siinä muka voi olla ongelma. Tämä juttu ei liity jalostamiseen tai eläinten pitämiseen pienessä häkissä kerrostaloasunnossa mitenkään. Eläimet itse ovat täysin syyttömiä ihmisten heille aiheuttamiin vaivoihin, eikä niitä pidä vain jättää kärsimään.

 18. siis kyllähän (piilo)linssin pystyy tekemään niin että se eitaita valoa. tarkoitan siis, että sen taite-kerroin on sama kuin pupillin. Vaikka linssi tuottaisikin hieman vääristynyttä kuvaa uskon, että otuksen kuin ihmisenkin aivot parinviikon päänsärynjälkeen korjaavat kuvan.

  miten niin kissa ei voi olla onnellinen? kyllä eläimestä näkee jos se on onnellinen. Oletko koskaan nähnyt kissaa leikkimässä lankakerällä?

Comments are closed.