Harvoin tulee ajatelleeksi, että muovi voi olla kaunista. Etenkin himmeä valkoinen pakasteastiamuovi ei herätä lämpimiä tunteita vaan pikemminkin odottaa pakkasessa täynnä hapanta viinimarjamehua. Gayle Chong Kwan näkee muovin eri tavalla ja esittää sen myös meille uudesta näkökulmasta. Lontoolaistaiteilijalla oli hiljattain näyttely Arts Co -galleriassa, jossa hän oli rakentanut mystisen Atlantiksen pääkaupungin Platonin muistiinpanoihin perustaen.

Tarinan mukaan korkean sivistyksen asteen tason saavuttanut Atlantis-manner upposi mereen joskus kauan aikaa sitten sen rappioituneen kulttuurin seurauksena. Taiteilija kertoo meidän yhteiskunnastamme osittain sen perusteella, mitä löytyy merien ja jokien pohjasta – muovijätettä. Ilmastonmuutoksen mahdollisesti aiheuttama merenpinnan nousu laittaa kysymään ovatko mantereidemme matalat alueet peittymässä vedellä.

n

n

{democracy:175}

Lähteet: www.dezeen.com, www.arts-co.com

Edellinen artikkeliTeamlab.Net:n Memodesk toimii kuten fläppitaulu
Seuraava artikkeliFrankie kerää pehmoleluja ja kuolleita eläimiä