Voi niitä aikoja, kuin monitorin virkaa ajoi matkatelevisio ja pelit ladattiin lerpuilta käskyrivin kautta. Obsolete technology -verkkosivusto on kerännyt melko kunnioitettavan kuvakokoelman ”sen aikaisista” ja vanhemmistakin tietokoneista. Galleriasta löytyy varmasti fiilisteltävää monen nörtin nostalgiatarpeisiin.

koko galleria löytyy osoitteesta oldcomputers.net (kautta boingboing.net)

Edellinen artikkeliValepakkauksilla aiheutat varmaa hämmennysta aattoiltaan
Seuraava artikkeliBike Frame Bag on tyylikäs nahkainen pyörälaukku

15 KOMMENTIT

 1. Ensimmäinen kone himassa oli pentiumI 75mhz, käyttiksenä win3.1. CD asemakin oli, mitä ei jokaisessa koneessa silloin vielä ollutkaan.. Samalla hankittiin myös HP:n värimustesuihku (jonka värit eivät koskaan toimineet, huoltokäynneistä huolimatta). Aikanaan oli melkoinen tehokokoonpano kuitenki, maksoi yli 13000 markkaa.. Kone on edelleen toimintakunnossa, ja tulee sillä joskus pelattua whackywheelsiä, raptoria, rise of the triadia tai jazz jack rabbitia.. Amiga/commodore/apple yms elämykset on jääneet minulta tykkänään kokematta, kun kone tuli taloon noin ’myöhään’.

 2. meillä ensimmäinen kone oli Olivetti 386, ja dossiahan siinä käytettiin, vaikka taisi jossain vaiheessa löytyäkin joku windows jos joku halusi hiirellä kokeilla konetta hallita tai piirtää sillä mustavalkoisella paintilla jossa eri harmaasävyjä oli sitten monia 🙂

 3. Miksei sivustolla ole Spectravideo tietokoneiden kuvia nehän olivat ensimmäisiä MSX-standardin mukaisia tietokoneita nämä MSX-koneet.

 4. Minäki kattelin että eihä tuolla oo Spectravideon MSX:ää. Kaippa sieltä sitte muutaki puuttuu. Kaapistä löytys SVI-728 🙂

 5. vau! Commodore VIC-20 kaverilla oli tommoinen oisko jotain 1984 myöhemmin ne hankki vielä C64 että olin kade!,VIC-20 ja Commodore 64 näillä hankin ensimmäiset kokemukset tietokoneista. Eka ”oma”kone oli Icl? Mikromikko 486.

 6. Ensimmäinen kone taisi olla Commodore 16 ja VIC20 ja myöhemmin sitten C64. Vic20:stä ei kyllä oikein muistikuvia ole mutta Tolla Commodore 16:lla oli sellainen moduulipeli jossa taisi olla huikeat 4 erilaista palapeliä joita sitten sai kasata erilaisilla palamäärillä.

 7. Meillä kotona ensimmäinen tietokone oli astetta eksoottisempi Sharp MZ-800 joka häijyllä 3,5Mhz pyörittimellä ja integroidulla kasettiasemalla varustettuna tarjosi roimasti hupia ja ensikosketuksen ohjelmointiin. Onko kellään muulla ollut samanlaista? http://www.old-computers.com/MUSEUM/computer.asp?c=208

  Sitten myöhemmin vasta tuli Commodore ja sitä seurasi liuta PC- rautaa kakskasikutosesta eteenpäin. Eka TOSItykki kone oli 75Mhz pentium. Voi sitä onnea!

 8. eka kone meillä oli 90 luvun alussa PC, joku acerin 8mhz tiukka peli. siinä oli myös tv-out jolla oli mukava pelata telkkarista flipperiä jos pieni vinkuva vga näyttö kyllästytti. ja tuota hinta-ominaisuus listaa kun katteli sivulla, niin applen vehkeiden hintapolitiikka ominaisuuksiinsa nähden on ollut viimeiset 30 vuotta täysin samalla linjalla 😉

 9. Eka kone Just tuo spectravideon MSX, erillisellä kasettidekillä, levyaseman tapaisia humpuukkeja ei ollut, sillä tuli opeteltua basic ohjelmointi, melkolailla samankaltainen kuin nykyisetkin basicin versiot.
  Sitten siirryin PC käyttäjäksi 40mhz 386 koneella jossa huimat 4 megabittiä muistia ja mikäli oikein muistan 20 megatavun kovalevy. Se oli aika häijy laite silloin.

 10. Tuo eka IBM-PC löytyy vieläkin… Vielä myöhemmin tuli hankittua siihen oikein värinäyttökin! Legendaarista.

Kommenttien lisääminen on estetty.