Näyttöteknologiasta nimeltään OLED odotetaan seuraavaa suurta ilmiötä niin näyttö- kuin valaisinteknologiankin saralla. Teknologian avulla on mahdollista valmistaa esimerkiksi taipuvia, paperinohuita ja itsevalaisevia värinäyttöjä. Samsung on nyt ensimmäisenä matkapuhelinvalmistajana ehtinyt esittelemään teknologiaan perustuvan, toimivalla taipuvalla näytöllä varustetun konseptipuhelimen.

Videolla esiintyvää, 2,5 tuuman taipuvalla OLED-näytöllä varustettua puhelinta on toistaiseksi demottu vasta Japanissa ja lasikuvun takaa. Vaikka laitteesta on nähdyn perusteella vaikea paljoa sanoa, niin kiehtovalta vaikuttaa lähitulevaisuutta ajatellen!

Lähde: engadget.com

Edellinen artikkeliViikkokysely: Oletko ollut kolarissa? Kuinka monta kertaa?
Seuraava artikkeliHilavitkutin testaa: Camelbak Hellion SC reppu

12 KOMMENTIT

 1. Kuinkakohan monta kertaa tuota uskaltaa taivuttaa ennenkuin näyttöön ilmestyy halkeama? Ehkä ei nyt halkeamaa mutta en usko että tuo ikuisuuden kestää. Heti kun saa ostettua metri tavarana tuota kamaa niin päällystän itseni sillä ja lähden kaupungille. Lahjapakettikin tollaisella näytöllä päällystettynä olisi mukava yllätys.

 2. Niinpä, kuinkahan käy tuolle kohdalle näyttöä, mistä se aina taivutetaan? ajan kanssa luultavasti menee jollain tapaa rikki.

 3. Noita uusia teknologia-härpäkkeitä toivoisi Nokialta näkevän. Aina kun jotain uutta on tulossa niin Nokialla menee 5vuotta ennen omaa mallia ja silloin muilla on jo muut kujeet. Kyllä ottaa päähän!

 4. ”Noita uusia teknologia-härpäkkeitä toivoisi Nokialta näkevän. Aina kun jotain uutta on tulossa niin Nokialla menee 5vuotta ennen omaa mallia ja silloin muilla on jo muut kujeet. Kyllä ottaa päähän!”

  ai nokia tulee aina muiden perässä? Mistä tuollaista olet kuullut? Ota se pää sieltä tynnyristä äläkä tuomitse yhden kääntyvän näytön perusteella -_- Mistä luulet nokian markkinaosuuden olevan niin suuri? Tuskimpa sellaista saa aivan kivikauden aikaisilla kännyköillä jos muut ovat niin paljon edellä..

 5. Aivan uskomatonta miten nopeasti teknologia kehittyy..

  Tätäkin laitetta jänskätessä 🙂

 6. Höh, luulin että tuo taipuis rullalle eikä taittuis kahtia. Vai taipuiko se?

 7. Nimetön: Siinä mielessä olen kyllä JK:n kanssa samaa mieltä, että Nokialta ei viime vuosina ole nähty mitään mullistavan innovatiivista ENSIMMÄISENÄ matkapuhelimissa. Razr-läppäpuhelinmuotoilu, Blackberry-näppäimistö, Walkaman-puhelimet ja iPhone-kosketusnäyttöpuhelin ovat kaikki menestyskonsepteja, jotka Nokia on suoraan kopioinut kilpailijoiltaan, kun nämä ovat osoittautuneet menestyksiksi.

  Tällä kommentilla en tarkoita sitä, etteikö Nokia tekisi laadukkaita, monipuolisia ja toimivia matkapuhelimia.

 8. eipä tuo nokian desingkään ole ollut mitään hienoa. nokia on liaan yliarvostettu.

 9. ”ai nokia tulee aina muiden perässä? Mistä tuollaista olet kuullut? Ota se pää sieltä tynnyristä äläkä tuomitse yhden kääntyvän näytön perusteella -_- Mistä luulet nokian markkinaosuuden olevan niin suuri? Tuskimpa sellaista saa aivan kivikauden aikaisilla kännyköillä jos muut ovat niin paljon edellä..”

  Eikös nokian suurimpiin markkinakohteisiin ole viime aikoina kuuluneet ns. kehitysmaat, joissa nimenomaan tarvitaan/halutaan ”kivikauden aikaisia” kännyköitä huokean hinnan ja suhteellisen varman toiminnan takia? 🙂 Itse olen jo vuosia jättänyt Nokian puhelimet hyllyyn ja valinnut esimerkiksi Samsungin. Tämä lähinnä sen takia, että Nokian puhelimien laatu on selkeästi laskenut valmistuksen siirryttyä halvan työvoiman maihin kuten Kiinaan. Nokian kapulat kun tuntuvat nykyään suorastaan lahoavan käsiin, jolla tietysti saadaan myyntiä kasvatettua, kun keskimäärin parin vuoden välein täytyy ostaa uusi puhelin hajonneen tilalle.

 10. ”-kosketusnäyttöpuhelin ovat kaikki menestyskonsepteja, jotka Nokia on suoraan kopioinut kilpailijoiltaan”

  En usko että nokia on mitään kopioinut. Kännykkäfirmoilla on kaikilla samat visiot mitä tulevaisuuden kännyköissä pitää olla. Kyseessähän on vain kilpailu kuka pysyy tekeään sen nopeinten/toimivamman. Nokia tulee yleensä perässä koska se keskittyy tuotesuunnitteluun jotta uusi hanke olisi mahdollisimman toimiva sen käyttäjälle.

 11. Pöh. Tuohan tehtiin jo elokuvassa linnunradan käsikirja liftareille… Tyhmät japanialaiset.

 12. Joo. Tuli itellä kans toi Hitchhiker’s guide for Galaxy mieleen… Se on just tollanen mut kokoluokkaa läppäri!

Comments are closed.