Asetelma on kutkuttavan jännittävä. Wii-ohjain on jo yllättänyt sillä, että sitä ei kytketä mihinkään, ja se reagoi kuitenkin kaikenlaisiin liikkeisiin. Nyt ohjain laitetaan sisään rattiin. Testattavana oli kaksi rattia ja niillä voi pelata kaksinpeliä siten, että ruutu on jaettuna kahdelle pelaajalle, kuten tapana on. Kiireiselle pelaajalle on tärkeää päästä heti kokeilemaan, ilman että vastaillaan kysymyksiin ja katsotaan opasteruutuja. Mutta nyt on käynyt selväksi, että Wii-pelit ovat kärsimättömälle pelaajalle hammasten kiristys. Pitäisi olla jonkinlainen arcade-mode jolla pääsisi yhdellä napin painalluksella ajelemaan.

Mutta eihän tämä valikointi oikeastaan haittaa. Valitsemme ajoneuvot ja Mario Bros -hahmot. Kokeilemme tavallista kilpa-ajoa. Kisaamisvaihtoehtoja on useita, mutta haluamme heti päästä ajamaan, sillä irrallinen ratti peliohjaimena kiehtoo kovasti! Viimein olemme lähtöruudukossa. 3-2-1, ja kaasu pohjaan. Värimaailma ja äänet ovat hyvinkin lähellä jo NES-kulta-aikana Super Mariossa esiteltyä. Kysymysmerkkilaatikoita päin ajamalla saa erityisominaisuuksia kuten banaaninkuoria heiteltäväksi, ohjuksen, jolla mennään superlujaa sekä suurentavan sienen.

Ratin toiminta on yllättävän hyvää ja pelaaminen on hauskaa, sillä sivuille kallistautuminen ja ratin pyöritteleminen ilmassa on vapauttavaa verrattuna perinteisiin rattiohjaimiin, jotka on pultattu pöytään kiinni. Ajelemme eri ratoja ja kokeilemme kulkuneuvoja. Äkkiä osoittautuu, että ainoastaan yksi tai kaksi kahdeksasta ajoneuvosta on kelvollisia nopeutensa puolesta. Esimerkiksi lastenvaunuilla kurvailu on tappavan hidasta ja luikertelevaa.

Jatkan yksin testaamista muutaman päivän kuluttua ja kokeilen koukuttaako peli. Rattiohjain on kyllä oivallinen, mutta jotenkin tuntuu, että jotain tästä pelistä puuttuu. Lyhyiden ratojen tahkoaminen ja ärsyttävien esteiden väistely saa minut kaipaamaan Super Mario -tasohyppelyä. Tai sitten autopeliä, jossa ajetaan oikeasti autoilla ja lujaa. Ja törmäily ei pysäytä autoa, vaan pelti rytisee ja vauhti pysyy. Nintendon pelejä fanittavalle tämä lienee kuitenkin juuri sopiva ajopelivalinta.

Suomen tuotesivut: www.nintendo.fi

Edellinen artikkeliMuistikortinlukijahiiri
Seuraava artikkeliBajca on erillinen hymiönäppäimistö

16 KOMMENTIT

 1. videomatskuu! pitäs iteski päästä kokeilee wiitä, mut kellää tutulla ei ole.

 2. Missä viipyy Xbox 360 peli testailut? Joo kuulemma toi on hyvä peli vaikka ps3 omistan. Videota odotan.

 3. Kyllä on vitkuttimelta tainnut loppua uutiset 😀 Ei ketään kiinnosta jonkun Wiin pelien arvostelut…x360 kehiin!

 4. ”Ei ketään kiinnosta jonkun Wiin pelien arvostelut…x360 kehiin!”

  Wiin arvostelut eivät kiinnosta? On se ainakin myydyin konsoli, joten voisin olettaa enemmistöä kiinnostavan myös sen pelien arvostelut toisin kuin X360:n.

 5. ”Wiin arvostelut eivät kiinnosta? On se ainakin myydyin konsoli, joten voisin olettaa enemmistöä kiinnostavan myös sen pelien arvostelut toisin kuin X360:n.”
  anteeksi nyt vain mutta xbox360 on seitemännen sukupolven myydyin kosnoli, joten se hakka WIIN

 6. ”Jokuvaan, faktat kuntoon!”
  Hah Xboxia on myyty parisataatuhatta enemmän ku wiitä eli faktat oli kunnossa

 7. Lainaus tietokone.fi:stä ”Nintendo on myynyt kaksi vuotta sitten julkaistua Wiitä jo yli 34,55 miljoonaa kappaletta. Samaan aikaan kauppoihin tuotua Playstation 3:a on myyty noin 17 miljoonaa ja vuotta aikaisemmin saataville tullutta Xbox 360:a 22 miljoonaa kappaletta.”

  Mario Kart on kyllä aivan huippu. Kavereiden kanssa viimeksi tuli niin fiiliksellä pelattua että hyvä kun ei ääni lähtenyt siinä pelatessa (ja kuulo kun tuli välillä huudettua toisen korvaan). 😀 Mutta hauskaa oli, etenkin kun kaikki oli tasaväkisiä suurinpiirtein niin tuli tosi tiukkoja pelejä. 😛

 8. On totta että mario kart on yksinpelinä tylsä ja korkeintaan hermoja raastava, mielestäni se on kuitenkin wiin paras kaksinpeli jos löytää tasaväkisen kaverin istumaan vierelle sohvalle, ja ehkä väliin vielä kori olutta 🙂

 9. Miten te jaksatte tota X on parempi kuin Y, tiäksä! -juttua?

  Luultavasti Wiin arvostelut ovat olleet yleisempiä, koska ohjain itsessään on aikamoinen hilavitkutin.

  Yhdessä asiassa olen hieman eri mieltä. Pienellä hahmolla ajaessa (jolloin lastenvaunuilla on mahdollista ajaa) tärkeintä on kompromissi hyvän kiihtyvyyden ja ja nopeuden välillä, koska konekisaajat ampuvat niin paljon tavaraa kohti, että nopea palautuminen vauhtiin on tärkeää. Mitä korkeammalla ajaa, sitä hankalampaa siellä on pysyä. Pelkästään täydellisellä ajolla pelissä ei välttämättä voita, koska vihollisilta pitää pystyä myös suojautumaan mahdollisimman paljon.

 10. Eikös ps3 ollut ylempänä kun wii? ja ps2 ylempäänä kun xbox 360?
  Näin 2007 japanissa. http://www.konsolifin.net/playstation/uutiset/4000/
  Pari kuukautta sitten Xbox 360 jätti ps2 ja ps3 taakse ja little big planet alkoi nostaa taas tuloksia!
  Mutta mitä tapahtui pari kuukautta myöhemmin? http://www.konsolifin.net/playstation/uutiset/5468/
  Ps3 ja Wii kärjessä. Kummallista että Mario Kart Wii ei päässyt listoille. Vaikka hyvä onkin. Muuten ps3 tuli viimeisenä myyntiin.
  Eli mennäänpä tähän aiheeseen. Onko tuossa ohjaus herkkä?

 11. Ite pidän tästä pelistä. Varsinkin kun pelaa kavereiden kanssa tai verkossa 8)

Kommenttien lisääminen on estetty.