Asetelma on kutkuttavan jännittävä. Wii-ohjain on jo yllättänyt sillä, että sitä ei kytketä mihinkään, ja se reagoi kuitenkin kaikenlaisiin liikkeisiin. Nyt ohjain laitetaan sisään rattiin. Testattavana oli kaksi rattia ja niillä voi pelata kaksinpeliä siten, että ruutu on jaettuna kahdelle pelaajalle, kuten tapana on. Kiireiselle pelaajalle on tärkeää päästä heti kokeilemaan, ilman että vastaillaan kysymyksiin ja katsotaan opasteruutuja. Mutta nyt on käynyt selväksi, että Wii-pelit ovat kärsimättömälle pelaajalle hammasten kiristys. Pitäisi olla jonkinlainen arcade-mode jolla pääsisi yhdellä napin painalluksella ajelemaan.

Mutta eihän tämä valikointi oikeastaan haittaa. Valitsemme ajoneuvot ja Mario Bros -hahmot. Kokeilemme tavallista kilpa-ajoa. Kisaamisvaihtoehtoja on useita, mutta haluamme heti päästä ajamaan, sillä irrallinen ratti peliohjaimena kiehtoo kovasti! Viimein olemme lähtöruudukossa. 3-2-1, ja kaasu pohjaan. Värimaailma ja äänet ovat hyvinkin lähellä jo NES-kulta-aikana Super Mariossa esiteltyä. Kysymysmerkkilaatikoita päin ajamalla saa erityisominaisuuksia kuten banaaninkuoria heiteltäväksi, ohjuksen, jolla mennään superlujaa sekä suurentavan sienen.

Ratin toiminta on yllättävän hyvää ja pelaaminen on hauskaa, sillä sivuille kallistautuminen ja ratin pyöritteleminen ilmassa on vapauttavaa verrattuna perinteisiin rattiohjaimiin, jotka on pultattu pöytään kiinni. Ajelemme eri ratoja ja kokeilemme kulkuneuvoja. Äkkiä osoittautuu, että ainoastaan yksi tai kaksi kahdeksasta ajoneuvosta on kelvollisia nopeutensa puolesta. Esimerkiksi lastenvaunuilla kurvailu on tappavan hidasta ja luikertelevaa.

Jatkan yksin testaamista muutaman päivän kuluttua ja kokeilen koukuttaako peli. Rattiohjain on kyllä oivallinen, mutta jotenkin tuntuu, että jotain tästä pelistä puuttuu. Lyhyiden ratojen tahkoaminen ja ärsyttävien esteiden väistely saa minut kaipaamaan Super Mario -tasohyppelyä. Tai sitten autopeliä, jossa ajetaan oikeasti autoilla ja lujaa. Ja törmäily ei pysäytä autoa, vaan pelti rytisee ja vauhti pysyy. Nintendon pelejä fanittavalle tämä lienee kuitenkin juuri sopiva ajopelivalinta.

Suomen tuotesivut: www.nintendo.fi

Edellinen artikkeliMuistikortinlukijahiiri
Seuraava artikkeliBajca on erillinen hymiönäppäimistö