14.10. aloitettiin Hilavitkuttimessa kysely siitä, tuleeko maailmanlaajuinen lama. Eipä ole ennuste paljon noista päivistä muuttunut. Analyytikot ovat kyllä analysoineet ja ennustaneet. Siitähän heille maksetaan. Tilanne taitaa usean yrityksen kohdalla olla sellainen, että ollaan vähän niin kuin piirretyissä astuttu jo kallionkielekkeeltä pari askelta, mutta ei vielä pudottu.

40% 2308 vastaajasta on veikannut että lama tulee tai tulee luultavasti. Viidennes sanoo ehkä, 27% uskoo, että luultavasti tai varmasti lama ei tule.

7% mielestä lama on jo tullut. Olisiko sitten näin, laajempia vaikutuksia vain odotellaan. 5% ei kommentoi. Kiitos vastaajille!

Tuleeko maailmanlaajuinen lama?

 • 23% – Luultavasti
 • 21% – Luultavasti ei
 • 21% – Ehkä
 • 17% – Varmasti kyllä
 • 7% – Lama on jo tullut
 • 6% – Varmasti ei
 • 5% – Ei kommenttia

Tällä kertaa palataan hieman konkreettisimpiin aiheisiin. Ensimmäiset lumet ovat sotkeneet pääkaupunkiseudun liikenteen, ja taas pelti rytisee. Jotenkin tuntuu, että joka vuosi ensilumi tulee yllätyksenä, ja sitä sitten päivitellään. Kesällä se on toisin päin: Jos aurinko paistaa se on normaalia, mutta jos ei niin sitä päivitellään.

Mutta asiaan:

n

{democracy:172}
Edellinen artikkeliNokia Build -webbisivulla saa kustomoida 7310-puhelimen ulkoasun – Ranskassa
Seuraava artikkeliSamsung esitteli taipuvalla OLED-näytöllä varustetun konseptipuhelimen

20 KOMMENTIT

 1. 2 kertaa, molemmilla kerroilla äippä ratissa!

  Ensimmäinen oli ala-asteella, olisiko ollut 3luokan aikoihin.. Takavetoinen pösö 505 farmari lähti lumisella tiellä, ylämäen taituttua vasemmalle kaartuvaksi alamäeksi takapää luisuun ja (liian voimakkaan) korjausliikkeen seurauksena oikea etunurkka edellä tien oikealle puolelle penkkaan, jolloin auton perä heilahti ohi ulkokautta ja auto jäi ojaan keula tulosuuntaan. Meni siitä rengas ripustuksineen uusiksi sekä puskuri, vauhtia kun oli kumminkin 60kmh.

  Toinen kerta muutama vuos sitten, lukion kakkosella ollessani. Loivassa oikealle kääntyvässä kaarteessa (taaskin talvikeli) auton oikeanpuleiset renkaat putosivat päällysteeltä (tie aurattu päällysteen reunan yli joten rajaa ei erottanut), jolloin auton perä lähti luisuun ja tästä useiden aivan liian laajojen korjausliikkeiden seuraksena auto oli luisussa oikea kylki edellä ja ajautui kohti tien reunaa. Kohdalle sattui reunakaiteen loiva alkupää, joten sivuttain luisuva auto osui kaiteeseen, nousi kaiteen päälle ja kaatui katolleen, jonka jälkeen putosi noin 8metriä syvään tien reuna luiskaan ja pysähtyi luiskan pohjalla kasvaneeseen koivuun. Autona tuolla kertaa vw vento.
  Se on kyllä ikimuistoinen näky, kun maailma kääntyy ylösalaisin tuulilasin läpi.. Toinen on sitten se kun auto osuu lumiseen luiskaan tuulilasi edellä, lasi hajoaa ja katto painuu 15cm lähemmäksi otsaa..
  Olin autokoulussa ja ensimmäinen ajotuntini oli seuraavana iltapäivänä! Hiukan jännätti lähteä ajamaan kun oli noinkin tuoreessa muistissa..

 2. 1. kerta 18v. Liikaa vauhtia ja pickup mosse eteen. Satasta kylkeen ja ke20 corolla lunastukseen. Ei mustelmaakaan.
  2. Kyydissä, satasta hirvenkylkeen, siis jarrutuksen jälkeen kylki kylkeen. Siitä kolme-neljä kertaa ympäri ojan pohjalle. Oikea käsi vähän venähti, kolmeen päivään ei voinut kääriä sätkiä. Ei muuta.

  3. ja viimeinen.. ambulanssi, ajan, yö, ensimmäiset liukkaat, kuluneet talvirenkaat. Loivasti vasemmalle kaartuvassa mäessä pito häviää, tien reuna pehmeä, vilkut katolla säilyi ehjänä kun korotettu Sprintermersu meni ympäri, kerran… yhteen sormeen piti laittaa tikki, tuli tuulilasista, kun potkin sitä pois. Hyi..

 3. kerran: bussi vetäs keskustassa amiscorolla kylkeen, kauniisti nytkähti corolla valotolppaa vasten.

 4. Kerran: Kuski vaihtoi pysähtyneen auton takaa kaistaa ja ajoi pyöräni kylkeen. Tarjosi muistaakseni 30 € hyvitykseksi. Nousi aikalailla summa, kun vein käräjille 😛

 5. ^^Miksi ihmeessä jouduit viemään käräjille? Olisit vaan kutsunut poliisit paikalle ja pistänyt syyllisen vakuutusyhtiön maksamaan. Kohdalleni on sattunut useampi perään/kylkeen ajo ja joka kerta syyllisen vakuutusyhtiö on maksanut ihan kaikki laskut mitä käyttämäni korjaamo on lähettänyt niille. Ja ei, bonukseni eivät ole laskeneet näistä.
  Aika jenkkii, vois sanoa…

 6. Melko nuorena juuri näihin samoihin aikoihin (isän kyydissä): vanhalla opel corsalla liikennevaloihin melkoisen kovaa, kesärenkailla. Sitten vaihtuikin keltainen, sen jälkeen punainen, ja sitten jarrut olivatkin jo lukossa. Siinä sitten mentiin vaan kuin sukset ladulla pahasti urittunutta tietä väistämättömästi sokkona punaisiapäin.

  Onneksi keli oli niin huono, että sivuilta tulevat jäivät sutimaan ja corsa sai kohdata keskikorokkeen rauhassa 🙂

  Toinen kerta oli vain todella lähellä. Lapin yössä kevarin kanssa, nopeudet melko kaakossa ja ikääkään ei häävisti ollut. Kaikki oli rauhallista siihen asti, kunnes vastaantuleva räsäytteli pitkiä ja tuli torvi täysillä minua kohti. Mietin sitten, että mikä helvettiä kaveria vaivasi ja hidastin miettimistä varten. No: parisataa metriä, ja loivan kaarteen takaa löytyi se karvainen nisäkäs, jonka ehdin juuri ja juuri väistää vasemmalta.

  Mietin jo että kääntyisinkö perään kiittelemään ja kumartelemaan, mutta kiire ja tuo epäkiitollinen ikä saivat jatkamaan. Kiitokset tälle ihmiselle 🙂

 7. hmm lasketaanko ojaan ajaminen kolariksi? Kerran olen itse ajanut vahingossa ojaan hiekkatiellä. Ja pienissä kolareissa joskus, mutta niitä tuskin lasketaan.

 8. 5 kertaa jos yksi ojaan ajo vesisateen liukastamalla jäisellä tiellä lasketaan. Ja miksikäs ei, tarvittiin siinä iso hinuri että auto pöpeliköstä nousi. 2 kertaa oma vika kolme kertaa vastapuolen. Yhdestä kerasta jäi niskat kipeäksi. Jonkun matkaa yli 500 000km takana omaa ajoa ja siihen kyydissä istuskelut päälle. Eli keskimäärin kerran 100tkm+ napsahtanu 😉 Onneksi ei koskaan pahasti.

 9. Kuokkurin kylkeen melkein jysäytin, kun se tuli lumipyryssä kolmion takaa jarrut kiinni eteen. Noin 90 kmh vauhdista sitten käänsin mieluummin ojan penkalle, kuin kuokkurikuskin ovesta sisään. Hieman otti työauton kylki kosketusta vastapuolen keulamaskiin. Henkilövahingoilta säästyttiin ja peltiähän aina saa.

 10. Kerran meinas tiekarhu peruuttaa päälle koulun pihassa kun ei huomannut mua, päätin sit mieluummin peruutella mutkaan pakoon, en tajunnu suoristaa ajoissa ja lumihanki imas auton ja tammeen törmäsin. Mitään korvauksia en saanu kun poliisitkin oli sitä mieltä että vaikea todistaa että se kuski olis ajanu päälle jos en ois väistäny. Tuloksena lunarikuntonen mitsu ja revähtäny niska ja päälle vielä ansionmenetykset koko päivästä..

 11. Yhden kerran, ja sekin oli näitä todennäköisesti eniten kolariääniä kalastavia juttuja, eli toinen auto lähti samaan aikaan parkkipaikalta ja kolhaisi perään.

 12. Kahesti, molemmilla kerroilla toinen auto valoissa perään. ei henkilövahinkoja, eikä autoja lunastukseen.

 13. Tuntematon: Tietysti poliisiin oltiin yhteydessä, mutta asia piti selvittää käräjäillä oikein, että kukahan nyt oli syyllinen. Siinä sulle jenkkimeininkiä.

 14. Kerran on ollu läheltäpiti tilanne, meinasin kaistaa vaihtaa, katsoin peileihin ja kuolleenkulman, juuri kun olin kääntämässä kaistalle niin sieltä joku suhari kaahas ylinopeudella ohi. Mikäs muuten siinä on kun tuo talvi yllättää helsinkiläiset ajajat, joka talvi? 😀

 15. 2 kertaa. Ensimmäinen tapahtui kun olin 11 vuotias. Oli aika vilkasta liikennettä, pimeä, talvi: liukas keli. Ajoin normaalin risteyksen ( ei liikennevaloja) pyörällä. Vilkaisin autot, liian myöhään. Vauhtia oli minulla itselläni arviolta 20km/h, viittämetriä ennen meinasin ruveta jarruttamaan, kun minusta vasemmalla puolella( ei siis vasemmalta tuleva, vaan samalta tieltä) oleva auto oli kääntymässä eteeni. Ajattelin keritä pois alta. Ja niin kerkesinkin, kun poljin hätäisesti. Kuitenkin jonkun auton takaa oli tulossa saabbi ylinopeutta ( n. 80 km/h) eikä ollut edes nähnyt minua. Enkä minä sitä. Saabbi rysäytti päälleni, lensin kuulemma tuulilasille asti ja siitä maahan. Onneksi kuitenkin oikealla puolelle – auto kaartoi vasemmalle, olisin jäänyt renkaiden väliin. Ja ehkä puun. jarruja ei paineltu missään vaiheessa. Autookin pysähtyi vasta puuhun. Seuraavat tapahtumat mitä muistan olivatamblunssissa… Minulla oli tässä onnnettomudessa onni, sillä noin pahassa tilanteessa ei muuta kuin aivotärähdys, kalloon pieni murtuma ja mustelmat sun muut nirhaumat. Hyvin selvittiin.

  Toinen kolari taas oli myöskin pyöräillessäni. Olin polkemssa aamulla kouluun tietä, jossa ei ole pyörätietä, vaan ajoin tien reunaa. Jälleen talvi. Auto ajoi takaa päin pyörän perään ja lensin ojaan. Ei siinäkään pahemmin.

 16. 1. kerta väistin hirveä lumi penkkaan kolhu lokasuojaan..
  2. Olin kyydissä apukuskinpaikalla kun oikelata tuli auto kylkeen
  3. viikoa myöhemmin autoni perään ajettiin risteyksessä.
  4. kortiton rattijuoppo naarmutti koko kyljen 80kn/h vaudilla polisin pysähdysmerkistä piittäämatta itse oli pysähtynyt tien sivuun. (POKS auton heilahdus ja punaiset perävalot näkyivät edessä) . piti lähteä polisin ja sen punaisen semaran perään noin 10km päässä neljät jalanjäljet metsään polisit raahasivatkin kuljettajaa..
  5. polisiauto naarmutti autoni sivupeiliä, kun polisin sisäien tiedotus ei toiminut kun olimme noutaneet veljeni varastettua autoa, olimme ilmoittaneet tutkivalle komissaarille että auto on hallussa.. 40min päästä 4 autoa pysäyttämässä ja kiilamassa takaa tulleen pikkuveljen eteen samalla osuen omaan autooni valtion konttori maksoi kulut.

  6. eräänä itsenäisyys päivänä ajoi pihalta suoraan eteeni auto jonka kylkeen ajoin.. auto lyheni puoli metriä. vakutus yhtiö katsoi pihalta tulleen syyliseksi.

  ps. äänestin viittä.. ei kaikkea voi muistaa 🙂

 17. Kas, riippuu laskentatavasta. Vastasin kuitenkin olleeni yhdessä. Se oli peräänajo ja mieheni oli kuskina. Hän sai sanottua ”katso, miten makeet hiukset” ja sitten rysähti. Onneksi oltiin keskustassa ja vauhti oli hiljainen.

  Itse annoin pusun roskikselle ekalla autollani, vuoden -81 Escortilla. Siinäkään ei käynyt juuri mitenkään. Paitsi roskikselle.

  Viime lauantaina sain auton katolleen. Se oli jo melko hurjaa menoa, mutten silti laske sitä kolariksi.

Kommenttien lisääminen on estetty.