Esittelemme Hilavitkuttimessä tänään hieman kuvia siitä miten asiat hoidetaan Venäjällä. Kyseessä on myös erilaisia tee-se-itse sarjoja sekä tapoja selvitä nykyajan vaatimista kovista tavoitteista. Näin toivomme avartavamme myös suomalaisten tapaa suhtautua asioihin sekä erilaisiin ratkaisumalleihin. Kuvan on otettu sivustolta mihailfedorov.ru, ja sieltä niitä löytyykin lisää.

Edellinen artikkeliMcDonald’s avasi Japanissa uusia ravintoloita ilman brändiään
Seuraava artikkeliRip Curl H-Bomb Power Heated Wetsuit on lämmittävä märkäpuku

21 KOMMENTIT

 1. Paitsi että se ”lämminvesihana” ei ole Venäjältä…. Jostain toisesta slaavimaasta kylläkin tod. näk.

 2. Miksei saisi naurraa venäläisille? Minusta on aika tervettä nauraa vaikka juuri näille kuville. Samalla voi sitten vaikka nauraa Vasemmisto liiton lapintielle.

 3. Kaasu-uunin käyttäminen koko talon lämmittämiseen on yleistä venäjällä koska kaasu ei maksa käytännössä mitään. Kaasumaksu on muutaman kopeekan per asukas per kuukausi. Ja samaan hintaan saa kaasu palaa vaikka ympäri vuorokauden. Myöskin keskuslämmitys menee taloissa päälle tiettynä päivänä ja paahtaa siitä alkaen täysillä kevääseen asti. Lämpöä säädellään avaamalla ikkunaa tarpeen mukaan. Energiatehokkuuteen on turha odottaa parannusta niin kauan kun energian ylenmääräinen tuhlaus ei maksa mitään. Asenteissa on korjattavaa päättäjiä myöten, mutta kehitys on hidasta neuvostoaikaisten asenteiden vuoksi. (Ehkä vähän sivuun aiheesta, mutta niin kauan kuin venäjä ja kiina jatkavat tuhlaamistaan, ei ole suomalaisten yksityisautoilun rankaisemiselle mitään perusteita!)

 4. Preda:
  Wikipediasta: Rasismia ovat sellaiset uskomukset ja toiminnot, jotka pohjautuvat ajatukseen ihmisryhmien perustavanlaatuisesta kulttuurisesta ja/tai biologisesta erilaisuudesta, ja jotka oikeuttavat ihmisryhmien negatiivisen kohtelun tällä perusteella.

  Venäläisillä on oma kulttuurinsa.

 5. Vähän sivistystä hei… noin 100 vuotta sitten (kai?) Venäjä tunnettiin Suomessa ”Ryssänmaana”, jotenka ryssä on niiltä ajoilta jäänyt nimitys venäläiselle, eikä siinä mielestäni ole mitään pahaa… Ja miten ryssä sanan käyttö viittaa rasismiin?

 6. Samalla tavalla kuin neekeri on rasistinen sana. Täysin normaali sana, johdonmukainen käännös sanasta ’negro’, musta. Ryssä taasen on täysin looginen käännös sanasta russian, venäläinen. Joidenkin aikaisemmin täysin hyväksyttyjen sanojen merkitykset muuttuvat ajan saatossa kielteisiksi. Miksi, sille en minä ainakaan keksi selitystä.

 7. Joku vaan;

  Miten kiinalaisten kivien käyttö olisi typerää, jos se kerran tulee halvemmaksi? Jos katsoo taloudellisesta, kuntien näkökannasta.

 8. ”Samalla tavalla kuin neekeri on rasistinen sana. Täysin normaali sana, johdonmukainen käännös sanasta ‘negro’, musta. Ryssä taasen on täysin looginen käännös sanasta russian, venäläinen. Joidenkin aikaisemmin täysin hyväksyttyjen sanojen merkitykset muuttuvat ajan saatossa kielteisiksi. Miksi, sille en minä ainakaan keksi selitystä.”
  Olisikohan sota tai viha näitä selityksiä mitä kaipasit?

 9. Ihana wikipedia 🙂

  No quotataan sitten wikiä jos niin halutaan:
  Racism, by its simplest definition, is the belief that race is the primary determinant of human traits and capacities and that racial differences produce an inherent superiority of a particular race.

  Helppoa kuin heinänteko quottaa kappaleita wikistä niin että ne ajaa omaa ajatusta.

  En edelleenkään puhuisi rasismista eli rotuerottelusta vaan lähinnä syrjinnästä, aika miedosta tässä tapauksessa.

  Foma voi mennä itkuraivareita vetää vaikka suomi24:ään 🙂

 10. Kukkahattutädit voivat mennä itkemään termeistä ”ryssä” ja ”neekeri” johonkin ihan muualle 😐 Pitäkää otsikko, älkää antautuko yliymmärtäjien ja ituhippien hirmuvallan ikeeseen!

  Luovaa väkeä ollut noiden kuvien juttuja kehittämässä kyllä 🙂

 11. Itse olen Savosta kotoisin ja nauran eniten savolaisvitseille…..
  Kyllä huumoria ja ystävällismielistä naurua pitää sietää… myös tiettyjä ryhmiä ja kansoja voidaan huumorin kautta käsitellä !

 12. vedenkeitin raanaveden lämmitin idea oli yliveto!

  muistuttaa vähän systeemiä jonka itse virittelin merivesijäähdytteiseen puuveneeseeni. laitoin koneen kautta virtaavan 40 asteiseksi lämmenneen veden kulkemaan kanisterin yläosan kautta letkua pitkin ulos mereen. kanisterin pohjalla sitten oli pumppu keittiön raanalle. keittiön raanaan laitoin pitkän vesiletkun ja koneen käyntiin, jos halusin peseytyä lämpimäs vedes takakannella, heh! toimiva juttu kaikin puolin siis (moottori oli vire 7)

  suomessakin saatetaan nähdä lähitulevaisuudessa jos jonkinlaisia viritelmiä kun kaikkea kallistetaan, veroja nostetaan ja työt muutuu minimipalkkaisiks ja osa-aikaisiks.

 13. Hyvä Preda! Sain vuosikymmenen naurut.

  Kivoja kuvia, venäjällä ei ole kyllä kaikki kunnossa. 😐

Kommenttien lisääminen on estetty.