Vaikka sormenjälkitunnistus ei olekaan täysin turvallinen tietoturvaratkaisu, voisi kuitenkin sanoa että arkikäytössä tämä on täysin riittävä tapa suojata esimerkiksi kannettavan tietokoneen tiedostot satunnaisten urkkijoiden varalta. Sormenjälkitunnistus olisi niin ikään hyvä tapa suojata kännykän käyttö asiattomilta, mutta tähän asti sormenjälkiskannerien tuoma lisäkoko on estänyt sovellusten yleistymisen matkapuhelimissa. Taiwanilainen AU Optronics on nyt kuitenkin esitellyt 2,8 tuuman LCD-näyttöpaneelin joka toimii suoraan myös sormenjälkitunnistimena. Näytön toiminta perustuu optisiin sensoreihin, jotka pystyvät skannaamaan näytön pinnalle painetun sormen ja tunnistamaan käyttäjän muutamassa sekunnissa.

Samassa yhteydessä yritys esitteli samankaltaiseen teknologiaan perustuvan näyttöpaneelin, joka kykeni mittaamaan UV-säteilyn määrän. Kyseisestä toiminnosta saattaisi siis olla apua otsooniaukkojen alla eleleville immeisille.

Vielä kun saisimme tällaiseen näyttöön sisällytettyä puhelimen akut lataavan aurinkopaneelin, niin ei enää paljoa puuttuisi.

Lähde: www.gearlog.com

Mainos: TVkaista digiboksi vapauttaa olohuoneen tallentamisesta.

Edellinen artikkeliMies yritti myydä 750 kranaattia ja panssarintorjuntaraketin eBayssä, poliisi otti kiinni
Seuraava artikkeliTutkijat kehittivät metodin monistaa avaimia valokuvan perusteella