Seuraavan kerran ennen kun asetat avainnippusi esille julkisella paikalla niin kannattaa ensin tarkistaa, että alueella ei liikuskele epäilyttävän näköistä porukkaa valokuvakameran kanssa.  Ryhmä Kalifornialaisia tutkijoita on nimittäin todistanut, että tavalliset kotiavaimet on mahdollista kopioida pelkän kaukaa otetun valokuvan perusteella.

Tutkimusryhmä on kehittänyt tietokoneohjelman, joka koodaa avaimia esittävästä kuvasta avainten loveukset numeerisiksi koodeiksi, joiden avulla ohjelma osaa antaa ohjeet, kuinka avaimesta saadaan työstettyä tarkka kopio.

Ohjelmaa on testattu ottamalla kuva esimerkiksi tavallisella kännykameralla avainnipusta lähietäisyydeltä sekä kuvaamalla pöydällä lojuva avainnippu 60 metrin etäisyydeltä teleobjektiivilla varustetulla kameralla. Kummassakin tapauksessa ohjelman avulla onnistuttiin tuottamaan avaimista toimivat kopiot saadun kuvan perusteella.

Testit toteutettiin Amerikkalaistyylisellä kotiavaimella, eli vaikea sanoa, kuinka hyvin ohjelma selviytyisi kotimaisten Abloy-avainten kopioinnista?

Projektin tarkoituksena ei suinkaan ollut helpottaa avainten luvatonta kopiointia vaan osoittaa, kuinka ihmisten tulisi käyttää varovaisuutta, enne kuin julkaisee netissä kuvia omista avaimistaan. Aina saattaa löytyä joku, joka keksiin tuottaa kuvan perusteella kopion ja ryhtyä tihutöihin.

Lähde: jacobsschool.ucsd.edu

Edellinen artikkeliUudet LCD-näytöt tunnistavat sormenjäljet tai mittaavat UV-säteilyä
Seuraava artikkeliGeorge W. Bush -kuvia presidenttiuran ajalta