Olemme täällä Hilavitkuttimessa esitelleet kaikenlaisia keräilijöitä kuten vaikkapa tämä Tähtien sota -hahmojen megakeräilijä. Kentiläinen 42-vuotias herra nimeltä David Sampson. Epäonnekseen tämä keräilijä päätti tehdä tienestiä eBay-verkkohuutokaupan kautta.

Poliisi seurasi jälkiä ja oikeus tuomitsi keräilijän viideksi vuodeksi vankeuteen. Perusteluina oli ensimmäisen maailmansodan aikainen Luger-pistooli, kaksipesäinen haulikko sekä belgialainen pistooli. Tuomari totesi, että miehen olisi pitänyt tietää laittomista aseista. Lisäksi mies oli pöyhkeä eikä osoittanut katumusta.

Ja kyllä mies aseista tiesikin. Hänellä oli nimittäin myynnissä kokonaishinnaltaan n. 250000 euron arvosta vaarattomaksi purettuja kranaatteja ja muita aseita. Tosin hänellä oli myös mahdollisuus ja osaaminen milloin tahansa muuttaa aseet toimiviksi. Kaiken ”kruunasi” vielä Neuvostoliittolainen AT3 panssarintorjunta ”Sagger”-raketti, sama laite, jolla taistellaan Brittijoukkoja vastaan Irakissa ja Afganistanissa.

Herää kysymys, minkälaisia kokoelmia on ihmisillä, jotka eivät ole niin hölmöjä, että pistävät sadat kranaattinsa myyntiin eBayhin.

Lähde: www.dailymail.co.uk

Edellinen artikkeliSplatter-pehmonalle
Seuraava artikkeliUudet LCD-näytöt tunnistavat sormenjäljet tai mittaavat UV-säteilyä

15 KOMMENTIT

 1. Mistä vitusta se ton T3 panssarintorjunta “Sagger”-rakettin on saanu?? 😀

 2. Hitto, sinne meni mun zäänssit saada oma panssarintorjuntaraketti. 🙁

  Muuten mitä hittoa nuo a:t ovat tuon ”arvio jutun mielenkiintoisutta” alla??

 3. Kyllähän noita aseita ihmisillä on… Paljon! Itseänikin kiinnostaisi hankkia kranaatti jostain. Ihan sellainen vaaraton eli purettu vaan. Mitäköhän tullissa tapahtuu jos tuollainen vaarattomaksi tehty kranaatti huomataan vaikka tullissa läpivalaisussa tjsp? Olisi kyllä komea koriste!

 4. ”Mitäköhän tullissa tapahtuu jos tuollainen vaarattomaksi tehty kranaatti huomataan vaikka tullissa läpivalaisussa tjsp?”

  paskaa tulee kourallinen ja pari hatullista päälle, siitä ei ole epäilystäkään jos käsimatkatavaroissa yrittää viedä. ruumaan menevien joukossa saa luultavasti kutsun tulla selvittämään asiaa virkavallan kanssa johonkin nurkkakoppiin ja luultavasti joutuu lopuksi dumppaamaan sen roskikseen koska sitä ei kuitenkaan saa koneeseen viedä, vaaraton tai ei…

 5. Eikö niitä vaarattomia kranaatteja myydään ihan suomessakin, olen parin kertaan nähnyt niitä myynnissä suomalaisissa verkkokaupoissa.

 6. Käykää pojat poliisien huutokaupoissa kiertelemässä.
  Myy kyllä ihan kaikkee mitä on takavarikoitu.
  Kattokaa mikä poliisipiiri takavarikoi nuo kranaatit ja menkää saman piirin seuraavaan huutokauppaan. Noista huutokaupoista saa muutaki kivaa, irtos tässä taannoin norsukivääri alle 500 (ei tosin mulle).

 7. Hilavitkuttimen sivun vasemmassa ala kulmassa on 🙂 joka tuijottaa mua :'(

 8. Kaveri osti Tsekeistä luokkaretkeltä feikkikranaatin ja sulloi laukkuun. Ei ollut laukkua edes avattu vaikka ranu melko aidolta näyttikin

 9. Mullakin luokkakaveri osti englannista n.10v sitten kranaatin näköisen sytkärin ja oli heathrowlla pieni tilanne sen johdosta:) Luokkaretkellä oltiin.. ja opettaja tykkäs.

 10. Njaa, mutta mistäs se miekkonen tuomion sitten saikaan? Luvattomista pyssyköistä?

 11. niin minä tarkoitin luonnollisesti että syyskuun 11. päivän tapahtumien jälkeen edes replican kanssa, saatikka aito vaikkakin ”disarmed” -tilassa olevan kranaatin kanssa on turha yrittää koneeseen. aina löytyy poikkeuksia kuten tsekit jossa ei välttämättä turvatarkastusten taso ole yleismaailmallisella tasolla.

 12. varusteleka siellä deko kranuja jne..kylhän nuita vanhoja deko aseita pystyy muokkaan niin että toimivat

 13. Muun muassa armeijatavaran kauppa Varusteleka myy dekoaseita ja dekokranaatteja Suomessa, täysin laillisia ja mahdottomia saada toimimaan. Myös dekoaseet. Niiden kunnostaminen vaatisi uuden lukon, piipun ja mahdollisesti muuidenkin osien vaihtamisen, ja esim. rihlattuja piippuja on aika vaikea saada, puhumattakaan niiden asennuksesta.

  Käytetty armeijatavara on muuten parasta ikinä, myös siviilikäytössä.

 14. Kaveri oli ostanu jossai ulkomailla semmosen sytkärikranun sit lentokentäl ne virkailijat oli ruvennu purkaa sen laukkua ja sit ne meni tietenki vetäsee sokan siitä kranusta pois.

Kommenttien lisääminen on estetty.