Nimimerkillä Redhat esiintyvä nikkari on lähettänyt meille kuvan koulukurssilla valmsitamastaan splatter-pehomonallesta.

Valmistajan itsensä kuvaus projektista kuuluu seuraavasti:

”Oli koulussa äidinkielentunneilla kauhua käsittelevä kurssi, ja kurssin viimeisenä työnä jaettiin jokaiselle sattumanvaraisesti 1 pehmolelu ja tämä piti muokata niin että sille on käynyt jotakin kauheaa. Ensimmäisenä juolahti mieleen splatter elokuvista tutut verta & suolia efektit ja siitä sain idean tämän pehmolelun kohtaloon. Ensin saksilla vatsa auki ja vähän täytteitä ulos. Sitten leikkasin punaisesta kankaasta kapeita suikaleita joiden on tarkotus näytellä suolten roolia, sulloin kankaat sisälle ja pistin kuumaliimaa sekaan. Pehmolelun selkään tein pienen reiän jotta seiväs menisi läpi, seiväs paikoilleen kuumaliiman avustuksella ja punaista maalia sinne tänne. Näin valmistuu splatter-pehmolelu, ei taida enää tämän vuoden halloween markkinoille keretä mutta ehkäpä ensi vuonna sitten.”

Kyseinen silvottu pehmonalle on ehtinyt saada julkisuutta jo Hesarissakin, jossa on ehditty kyseenalaistaa tämän tyyppisten koulukurssien asiallisuus. Mikäs on teidän mielipiteenne, saako koulussa raadella pehmoleluja?

Edellinen artikkeliEA:n peleissä Obama-mainoksia
Seuraava artikkeliMies yritti myydä 750 kranaattia ja panssarintorjuntaraketin eBayssä, poliisi otti kiinni

15 KOMMENTIT

 1. Jos kouluissa luetaan Raamattuakin uskonnontunneilla, ei tuollaisenkaan pitäisi olla liian raakaa:)

  Nalle itse on oikein symppis.

 2. Mielestäni saa, hesarin juttu oli tarkoituksella provosoiva. Torstain paperilehdessä oli pari hyvää mielipidekirjoitusta kyseisestä aiheesta. Työpajoista puhjenneessa keskustelussa on aimo annos ylireagointia.

 3. häh, toteutus mielestäni ihan ok annettujen resurssien puitteissa. Ostaisin.

  Toisaalta puljussa oli myynnissä myös splatterleluja, jotka olivat tosin auton alle jääneitä… provosoiko tämä nuorisoamme nähtyihin tappoputkiin?

 4. Näyttää kyllä leijonalta…
  Mutta ehkä tuommoisilla kursseilla testataan sadistisuuden perusteella mahdollisia tulevia murhaajia?
  Silvotut pehmolelut eivät sinänsä ole mitään uutta.

 5. Eipä tuo nyt mikään ihmeellinen idea ole, tollaisen voi kyhätä ihan kukavaan, perus arkea kun pikkulapset saksii leluja

 6. Melko huono toteutus, tällaisen tekisi kuka vaan joka tuntee tarvetta sotketulle pehmolelulle…

 7. ”Työpajassa nuoret leikkelivät ja muokkasivat käytöstä poistettuja pehmoeläimiä. !!! Yksi oppilaista tuunasi saamastaan nallesta raiskauksen uhrin!!!.”

 8. ei tuo kyllä minusta mitenkään ”murhiin yllyttävää” ole. jos koulussa on aiheena kauhu, sitten on. ja ne jotka haukkuu toteutusta koittakaa ite tehdä parempi ja verratkaa silloin!

 9. Tuo hesarin sivuilla oleva kuva samasta nallesta näyttää jotenkin paljon aidommalta 😀 ihan hieno ei siinä mitään.

 10. Fantsuu meiän koulussa oli aikoinaa korkeintaa että sai piirtää örkin… onneks saa nyt tehrä mitä huvittaa…. perhana tuli mieleen 🙁 se on o………………………………..

 11. Kun sain kuviksen tunnilla valmiiksi istallaationi, jossa oli silvottu kuva vaginasta, teräase, sekä sylkeä, minut ohjattiin kuraattorille, psyyketesteihin, ylimääräiselle lomalle ja leima otsaan. Samaan aikaan kiasmassa oli tehosekoittimessa ulostetta. Taiteilija sai palkkion installaatiostaan.

 12. aika mautonta… silti tosin itekki joskus tuon ikäsenä 1-3 luokalla räjäyteltiin ja poltettiin leluja. iha normaalii kait se on varsinki pojilta.

Kommenttien lisääminen on estetty.