Ilmeisesti Brittein saarilla ei olla yhtä tarkkoja henkilöiden nimenmuutosten kanssa kuin esimerkiksi Suomessa. Tai kenties tätä hakemusta käsitelleen nimilautakunnan mielestä 19 vuotiaan brittinuoren nimenmuutoshakemuksessa komeillut ”Captain Fantastic Faster Than Superman Spiderman Batman Wolverine Hulk And The Flash Combined” oli niin mainio, että nimi oli yksinkertaisesti pakko hyväksyä!

Alkuperäiseltä nimeltään George Garratt kertoo nimivalinnan syyksi halun olla uniikki. Vaikka teinin isoäiti on nimenvaihdoksen jälkeen kieltäytynyt puhumasta lapsenlapselleen, niin ainakin huomio maailman nörttiblogeissa on taattu!

Suomennettuna nimi voisi olla jotakin malliin ”Kapteeni fantastinen nopeampi kuin Teräsmies Hämähäkkimies Lepakkomies Wolverine Hulk ja Flash yhteensä”. Minkä supersankarin nimen te itse valitsisitte, jos olisi pakko valita yksi?

Edellinen artikkeliKauko-ohjattu ilotulitusrakettien laukaisija
Seuraava artikkeliApollo 11 Spacesuit Replica on melkein kuin aito

48 KOMMENTIT

 1. Tulee heti mieleen, että mitäköhän työnantajat miettivät kun tuon niminen kaveri hakee töihin. Saati sitten kun poliisi pysäyttää ylinopeudesta (mihin kyseinen sankari pystyy varmasti juoksemallakin) ja kyselee henkilötietoja.

 2. Mitäs tyhmää tossa nyt ois. \o/ Hienoa ko joku tekee jotain erinlaista. Ko vaihtoehtoisesti eläis tylsän stereotyyppielämän.

 3. Ottaisin nimekseni ehkä Stalin (eli venäjäksi Teräsmies) tai Lenin (venäjäksi Kultamies)

 4. ois kyl hieno, kun passissa lukis jotain tollasta… koitat matkustaa johonkin niin ei kukaan usko oikeeks…. mut tuli tost nimest mieleen se, kun joskus nelosel tais pyöriä se ”mul on maailman pisin titteli” mainos… mis joku pukumies istu baaris pokaamas muijaa ja oli antamas sille käyntikorttia joka oli metrimitoissa 😀

  kuin muuten… millanenhan ois sit ton kutsuma nimi 😀 a.k.a lempinimi….

 5. Halu olla uniikki. No, geneettiseltä kannalta ihmisethän ovat joka tapauksessa samalla tavalla uniikkeja kuin vaikkapa lumihiutaleet, tai puhelinnumerot.

 6. ”Itse valitisisin sankarinimekseni Ruostumatonteräsmies. ;D”
  Eikös Rosterimies olis parempi? 😀

  Mutta hyvä että jollain riittää todellakin pokkaa vaihtaa nimi tuollaiseen, toisaalta omat ongelmat juurikin muualle matkustettaessa tai henkilöllisyyttä todistettaessa.

 7. 😀 whauu… mäkin haluun tollasen… suomessa varmaan vaan vähän vaikeempaa kesiä mitään hyvää, jonka sais läpi. Tosin heräs vaan kysymys mistä ton etunimi loppuu ja sukunimi alkaa 😛

 8. Kiva nimi… Voipi tuottaa hieman ongellia tulevaisuudessa.

  Mutta mikas siina jos tykkaa. Itekkin oon miettinyt tota ”Mephisto” nimee, mutta tuskin Suomessa sais aikasis.

 9. Ja entäs kaikki wepilomakkeet yms joihin ei mahdu kuin varsin rajallisen mittainen nimi (monilla oikeasti pitkänimisillä aito ongelma)… yritä siinä sitten arpoa, mitähän osaa nimestä siihen survoisi kun ei mahdu kuin pieni osa…

 10. Voi voi! Sääliski käy niitä asiakaspalvelijoita, jotka joutuvat kysymään nimeä johonkin viralliseen paperiin. Kaveri saa varmaan pari kertaa toistaa nimensä, näyttää henkkarit ja lopuksi virkailija kirjoittaa turhautuneena nimeä liiän pieneen nimelle varattuun infokenttään. 😀

 11. ”Haluan kuuluisaksi hinnalla millä hyvänsä”. Ei taaskaan osattu ajatella huomista pidemmälle. Jokseenkin yleistä tuon ikäsille. Säälittävää.

 12. Bond, James Bond ja homma toimii. Nopeita autoja, vaarallisia tilanteita, kauniita naisia ja vodka martineita. Koko paketti.

 13. ei kyllä voita sitä saksalaista, jonka etunimet ovat
  Adolph Blaine Charles David Earl Frederick Gerald Hubert
  Irvim John Kenneth Loyd Martin Nero Oliver Paul Quincy
  Randolph Sherman Thomas Uncas Victor Willian Xerxes Yancy
  Zeus
  ja sukunimikin lyhyesti
  Wolfeschlegelsteinhausenbergerdorffvoralternwarengewissenhaf
  tschaferswesenchafewarenwholgepflegeundsorgfaltigkeitbeschut
  zenvonangereifenduchihrraubgiriigfeindewelchevorralternzwolf
  tausendjahresvorandieerscheinenbanderersteerdeemmeshedrraums
  chiffgebrauchlichtalsseinursprungvonkraftgestartseinlangefah
  rthinzwischensternartigraumaufdersuchenachdiesternwelshegeha
  btbewohnbarplanetenkreisedrehensichundwohinderneurassevanver
  standigmenshlichkeittkonntevortpflanzenundsicherfreunanleben
  slamdlichfreudeundruhemitnichteinfurchtvorangreifenvonandere
  rintlligentgeschopfsvonhinzwischensternartigraum

 14. ”Captain Obvious”
  tai suomeksi
  ”Kapteeni päivänselvä mutta yöt humalassa”

 15. Oma nimeni olisi selvästikkin ”Captain Amazing Slightly Slower Than Captain Fantastic Faster Than Superman Spiderman Batman Wolverine Hulk And The Flash Combined”
  Menisiköhän läpi suomessa ?

 16. Hänen Majesteettinsa hyvän hallituksen vallitessa on katsottu ihmisoikeudeksi tulla kutsutuksi sillä nimellä, millä itse haluaa.
  Näin ollen nimen muutokseen riittä pelkkä ilmoitus.

  Aikoinaan Hänen Majesteettinsa parlamenttivaaleihin osallistui 26 ehdokasta joiden nimi oli Margaret Thatcher, joista eräs näytti kovasti Renny Harlin (Harjola) nimiseltä elokuvaohjaajalta, mutta parrakkaammalta.

  Petja Albrecht Broedrick-Matthias Jäppinen
  ja arvatkaapa mikä nimistä on otettu 🙂

 17. Nimeni, kun tulen täysi-ikäiseksi: Ihan ihQQ subernobee, siisihQQdaa parempi ku Uuno ja Keke!

  Sukunimi: VeeLan

 18. Ja parin vuoden päästä aikuisten oikeesti nimisessä maailmassa alkaa moinen pöljä nimi kaduttaa eikä kukaan enää ihaile. Silloin sapettaa….

 19. Ad Mikko.
  Se on britti.
  Se saa ottaa parin vuoden päästä minkä nimen haluaa.
  Tiedän tyypin, en tunne, joka muutti Suomesta hörökorvien saarille ja otti nimekseen Mannerheim.
  Toinen tyyppi, jonka tyttären olen kerran tavannut, otti nimen Mountbatten.

 20. ”Mitäs tyhmää tossa nyt ois. \o/ Hienoa ko joku tekee jotain erinlaista. Ko vaihtoehtoisesti eläis tylsän stereotyyppielämän.”

  Tyypillinen pentu kommentti. Tekis jotain erilaista kun nykyiset pennut, niin hankkis koulutuksen ja sit jonkun oikeesti hyvän ja mielenkiintoisen duunin, tai tekis jotain merkittävää joko kansalle tai ihmiskunnalle, sen sijaan, että hakis BB tai idols tai muuhun shittiin!

 21. ”Tyypillinen pentu kommentti. Tekis jotain erilaista kun nykyiset pennut, niin hankkis koulutuksen ja sit jonkun oikeesti hyvän ja mielenkiintoisen duunin, tai tekis jotain merkittävää joko kansalle tai ihmiskunnalle, sen sijaan, että hakis BB tai idols tai muuhun shittiin!”

  muuhun shittiin : < oot varma tosi kypsä ite!

 22. -Superlegendaninja
  -Karate kid
  -kapteeni evvk
  -Hitlar
  -mullaonpitempinimikusulla

  Ja itse valitsisin parhaan: Setämies.

 23. Blob: ”Mitäs tyhmää tossa nyt ois. \o/ Hienoa ko joku tekee jotain erinlaista. Ko vaihtoehtoisesti eläis tylsän stereotyyppielämän.”

  Tosi-TV-sukupolven kasvatteja. Pitää olla niin uniikki, niin erilainen, niin ”räväkkä”, mutta millä tavoin? Örveltämällä BB-talossa, epäonnistumalla kolanjuontiennätyksessä, hakkaamalla nauloja otsaansa tai tekemällä muuta idioottimaista ja turhaa, kunhan tulee kuuluisaksi! Ennen sentään oltiin erilaisia jollakin merkittävällä tavalla (ei tarvitse olla presidentti, astronautti tai edes kuuluisa ollakseen merkittävä) eikä olemalla yksinkertaisesti idiootti!

 24. Toi nimi o suoraa otettu Family guy TV sarjasta. Peter (eräs päähahmo sarjassa) nimesi veneensä noin.

 25. ”Se on britti. Se saa ottaa parin vuoden päästä minkä nimen haluaa.”

  Väitinkö muuta?

  ”Tiedän tyypin, en tunne, joka muutti Suomesta hörökorvien saarille ja otti nimekseen Mannerheim.
  Toinen tyyppi, jonka tyttären olen kerran tavannut, otti nimen Mountbatten.”

  Nooh…. älä anna sen haitata itseäsi…

 26. En tiedä onko kauheasti tyhmempi (ehkä vähän) kuin esim itse tapaamani Muhamed Muhamed Muhamed !!! Kas kun ”Kristillisissä” valtioissa ei ole ihmisiä jotka olisivat vaikka Paavali Paavali Paavali tai miksei saman tien Jeesus Jeesus Jeesus. Mielikuvituksen puutetta sanon minä.

  Nimi ei tee miestä, mies tekee itselleen nimeä teoillaan, oli se nimi sitten mikä tahansa.

 27. Taitaa pojassa olla Jim Carreyn vikaa…

  Supersankarinimeni olisi ehdottomasti Kikkoman.

 28. Ihania ja hauskoja nimiä kaikilla. 🙂

  Missä kohtaa on muuten sanottu, ettei tuo poika kävisi töissä? Jos ihminen tykkää ottaa piiitkän nimen, niin siitä vaan. Älkää nyt ottako turhan vakavasti!

  ”Teiniydessä” ei ole mitään pahaa, onpahan ainakin hauskempaa ku meillä vanhemmilla ihmisillä, jotka alkaa kiljumaan jo pelkästään kun joku huumorintajuinen ottaa hauskan nimen itselleen. Ei nimi miestä pahenna!

  Ja tuostahan se aikuisuus vasta alkaa. Mielenkiinnolla odotan, että mitä on tuolla kaverilla edessä elämässään. Rohkeutta ja huumorintajua ainakin riittää, niillä pääsee pitkälle.

  Oma nimeni olisi varmaankin

  ”Slower than oldies, Kimi Räikkönen, Americans, Lahtelaiset and Espoolaiset combined”

 29. OK… Teinejä on moneen junaan…
  Tai no, mikäs siinä, jos on omasta mielestä hyvä nimi, niin go on, mutta huvittaa kuvitella toi nimi tyyliin poliisin etsintäkuulutuksissa: ”Very dangerous criminal Captain Fantastic Faster Than Superman Spiderman Batman Wolverine Hulk And The Flash Combined has escaped from prison.”
  Tai kun pitäisi ojentaa henkkarit ja ei saa niitä taskuunsa…
  Entäs veroilmoitukset? -.-’…

Comments are closed.