1960-luvun loppupuolella Dorothy Iannone julkaisi kirjan, jossa kertoi kuvitusten kera keiden kaikkien kanssa oli maannut. Vuonna 1995 Tracey Emin valmisti installaation telttaan, jossa oli kirjoitettuna kaikki, joiden kanssa Tracey oli viettänyt aikaa sängyssä vuosina 1963-1995. Ajatuksena oli lähteemme mukaan herättää keskustelua siitä, mikä on kohteliasta pitää omana tietonaan yhteiskunnassamme.

Nyt 2008 on annettu mahdollisuus jokaiselle osallistua täydellä teholla tähän keskusteluun hankkimalla ”Everyone I’ve Slept With Pillowcase” -tyynyliinan, johon voi kirjoittaa listan kaikista ihmisistä joiden kanssa on nukkunut. Tämä on keino olla avoin itselleen sekä yhteisölle. Toisaalta tässä on myös se hauskuus, että mitä tarkoittaa ”sleep with somebody”.

Tyynyliinan suunnitteli Tracey Emin ja hintaa sillä on 55 dollaria.

Lähde: www.icastore.org

Edellinen artikkeliJoey Chestnut voitti pizzansyöntikilpailun 45 slicellä 10 minuutissa
Seuraava artikkeliNumerolukolla varustettu USB-muisti

13 KOMMENTIT

 1. Mutta mitä enemmän nimiä, sitä vaikeampi niitä on saada lisää. Haastetta elämään ja kyseinen liinakin kestää pidempään.

 2. Tuskin löytyy ostajakuntaan ainakaan luterilaisesta Suomesta. Ei ole käyttöä, koska sukupuolisuhteet ennen avioliittoa on Raamatussa kielletty.

  Herra Jumala sanoi: ”Ei ole hyvä ihmisen olla yksinään. Minä teen hänelle kumppanin, … Herra Jumala teki tästä kylkiluusta naisen ja toi hänet miehen luo. Ja mies sanoi: – Tämä se on! Tämä on luu minun luustani ja liha minun lihastani. Naiseksi häntä sanottakoon: miehestä hänet on otettu! Siksi mies jättää isänsä ja äitinsä ja liittyy vaimoonsa, niin että he tulevat yhdeksi lihaksi. (1. Moos. 2:18-24)

  Haureuden syntien välttämiseksi olkoon kullakin miehellä oma vaimonsa, ja kullakin naisella aviomiehensä. (1 Kor. 7:2).

  Elleivät he jaksa hillitä itseään, menkööt naimisiin, sillä on parempi mennä naimisiin kuin palaa tulessa. (1. Kor. 7:9)

  Pitäkää avioliitto kaikin tavoin kunniassa älkääkä häpäiskö aviovuodettanne, sillä Jumala tuomitsee haureelliset ja avionrikkojat. (Hepr. 13:4)

  Pelkurien, epäuskoisten, saastaisten, murhaajien, huorintekijöiden, velhojen, epäjumalanpalvelijoiden ja kaikkien valehtelijoiden osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja tulikiveä palaa. (Ilm. 21:8)

 3. Heh,

  Vai on tänne joku ristipiiperö ehtinyt jo käydä kitiseen ja natiseen. *kaataa kuumaa öljyä niskaan* – jospa toi voitelis nitinöitä vähemmäksi… Korinttolaiskirjeen lainaukset olisi kannattanut laittaa pidempänä, merkitys olisi jälleen muuttunut. 😉 Täytyy nyt olla niin tylsä ja muistuttaa että Raamatun lauseetkin saadaan merkitsemään ihan juuri sitä, mitä lainaaja haluaa niiden merkitsevän. Otetaan laajempia lainauksia ja korostetaan sieltä pointti jota halutaan tuoda esille, kyllähän mä voin ottaa päivän Iltasanomat ja silputa sieltä lause kerrallaan tarinan kuinka Martti Ahtisaari oli nakuna rantalomalla Rihannan kanssa ja esiintyvät musiikkivideolla saunassa. 🙂 (Iltapäivälehtiä lukevat osannevat mielessään nähdä artikkelit joista lainaisin lauseet. En tähän väliin jaksa lähteä linkittämään viittauksia, kiitos.)

  Aika asiallinen tuote itsessään, pitäis varmaan hommaa tommoset keikkabussiin tyynynpäällisiksi. Rundin jälkeen voipi sitten likat ja jätkät vertailla mitenkäs se on reissu mennyt, kellä on eniten nimiä tyynyliinassa. Voisi pitää vaikka leikkimielistä kisaa asiasta ja palkintona purkkapaketti. 🙂

  — Lauri

 4. Hehee, en ole näitä aikaisemmin kommentoinut mutta Pentti N. ylitti kynnyksen…

  Et vissiin ole havainnut että pelimies jolla on tunnetusti ollut useita naisia, saa niitä edelleen lisää, ihan sama vaikka olisi lista mukana, näitä olen nainut ja näyttäisi sen jokaiselle vastaan tulevalle naiselle…

 5. Pentti N. yritti palauttaa hieman järkeä tähän nykymaailman päättömään sikailuun. Mielestäni asiallinen kommentti ja hyvät lainaukset, vaikken uskokaan näihin jeesusjuttuihin sen kummemmin. Mutta ei tuollainen haaraväliasioiden huutelu voi hyväksikään ihmiskunnalle olla.

 6. Kova hinta tyynyliinalla. Eihän nukkuminen samassa sängyssä tarkoita aina sukupuoliyhteyttä (kuten BB-talossa on nähty). Nyky-yhteiskunta on vaan vapaampi, suorituspaineet ovat kovat ja pitää kilpailla joka asiassa kuten vaikka noiden nimien saamisessa listalle. Pitääkin ehdottaa vaimolle, että ompelee samanlaisen tyynyliinan minulle vaikka vastauksen kyllä tiedän jo.
  (Muuten tuo Raamatun teksti menee minulta yli ja sitten sanotaan, että Suomen laki on monimutkainen.)

 7. Eikös raamattu ole vähän kuin Grimmin veljesten sadut – ainoastaan huonommin kirjoitettu..

Kommenttien lisääminen on estetty.