Ilmatyynyaluksen paras ominaisuus on, että tällä on mahdollista niin veden, jään tai paljaan maan päällä. Ilmatyynyalusten valmistukseen erikoistunut yritys nimeltään Universal hovercraft pistää innovaatiollaan nimeltään ”Hoverwing” kuitenkin vielä perinteistä ilmatyynyalustakin paremmaksi – laitteella on nimittäin mahdollista myös lentää pienten esteiden ylitse.

Hitaammilla nopeuksilla kuljettaessa futuristisen näköinen Hoverwing kulkee kuten tavallinen ilmatyynyalus ilmataskujen päällä. Sen sijaan kun kulkuvälineen nopeus saavuttaa noin 90 kilometrin tuntinopeuden, menopelin sivuilla olevat pienet siivet saavat allensa riittävästi nostetta ja laite nousee kirjaimellisesti lentoon. Maksimissaan kuutta henkilöä kerrallaan sisuksissa kyydittävä Hoverwing nousee parhaimmillaan lentoon noin kahden metrin korkeuteen, joten pitkien lentomatkojen tekemisestä on turha haaveilla – laitteen kyydissä istumisen voisi sen sijaan kuvitella olevan melkoinen kokemus.

Ihan jokapojan leikkikaluksi laitteesta ei valitettavasti kuitenkaan ole, esillä hintaa tällä on noin 57 000 euroa. Videota ja lisää kuvia laitteesta hypyn jälkeen.

Lähde: www.hovercraft.com

Edellinen artikkeliMakkarataidetta
Seuraava artikkeliMother’s Kiss on uudenlainen injektio