Japanilainen keksijä on kehittänyt uudenlaisen keinon, jolla voidaan kenties tulevaisuudessa korvata injektioneulat. Neulojen käyttö on suhteellisen kallista ja etenkin kehitysmaissa neuloja usein kierrätetään, jolloin taudit leviävät! Neuloista syntyy myös runsaasti jätettä.

On myös keinoja, joilla lääkeaine tai rokote saadaan annettua ilmanpaineen tai kaasun avulla. Nämä ovat kuitenkin kalliita ja usein epäkäytännöllisiä. Uusi innovaatio Mother’s Kiss -nimisessä laitteessa on käyttää muovista ampullia ruiskeen antamiseksi. Tällöin tarvitaan ainoastaan ampulli, josta rikotaan kärki ja neste voidaan ruiskuttaa potilaaseen suoraan.

Kunhan tuote saadaan toimivaksi, sillä lienee suuret markkinat. Yllättävän pienillä asioilla sitä maailmaa voidaan parantaa!

Lähde: news.nationalgeographic.com (video) (via gizmodo.com)

Edellinen artikkeli19XRW Hoverwing on ilmatyynyaluksen ja lentokoneen risteytys
Seuraava artikkeliSlim Trim Razor on työntömitan tarkkaa parranajoa

12 KOMMENTIT

 1. Työnnetäänkö siis rikottu ampulli ihon alle? Vai miten se aine pääsee ihmiseen?

 2. Tarkoituksena tossa on, että nuo ampullit on jo valmiiksi täytetty lääkeaineella (yleensähän lääkeaine on jossain pikkupullossa ja sieltä imastaan neulaan, josta jo syntyy jonkinnäköinen vaara kontaminaatioon) ja sitten tosta ampullista rikotaan tuo ”nuppi”, jonka jälkeen se lääkeaine tönästään ilmanpaineen avulla potilaaseen. Eli tuossa olis enemmänki säästöjä, kuin vain se neula.

 3. Eihän tässä tuotteessa käytetyssä muovilaadussa vain ole liikaa ftalaatti jäämiä, se entisestään surkastuttaisi länsimaiden siittiötuontantoa. Voisikohan tämän tuotteen valmistaa lasista joka olisi turvallisempi materiaali tuon muovin korvaajana.

 4. MurMur kirjoitti ”Aika vaikea saada toi aine ihon alle ilman neula.”

  Kyllä, mutta siihen on nyt tulossa edullisempi ratkaisu aiempien, toimivien, mutta hieman kalliden versioiden rinnalle.

  Aiheesta uutisoi hilavitkutin.com

  http://www.hilavitkutin.com/2008/10/01/mothers-kiss-on-uudenlainen-injektio/#comments

  Tuosta vielä toinen linkki

  http://www.hilavitkutin.com/2008/10/01/mothers-kiss-on-uudenlainen-injektio/#comments

  Ja ehkä selvyyden vuoksi vielä kerran.

  http://www.hilavitkutin.com/2008/10/01/mothers-kiss-on-uudenlainen-injektio/#comments

 5. Ni en oikeen tajunnu miten se menee ihon alle ja miks on halvempaa ka mitä täs nyt oikee yritetään ja voisko joku laittaa sen linkin viel kerran.

 6. Katselin tuon lähteen videon, mutta edelleen on epäselvää miten asia tapahtuu käytännössä. Ilman reikää ei mene ihon alle mitään ja tuollainen rikottu ampullin kärki + paljon voimaa vaikuttaa kohtuu epämukavalta.

  Pitäisi nähdä joku in detail video hommasta tai jos olisi teknologia tuotteen takana esitelty.

Kommenttien lisääminen on estetty.