Fujifilm on esitellyt Kölnissä parhaillaan meneillään olevilla Fotokina-messuilla uutta kolmiulotteiseen valokuvaukseen liittyvää teknologiaa. Fujifilm on viime vuodet kaikessa hiljaisuudessa kehittänyt omaa, kahteen linssiin, kahteen kuvauskennoon ja uuteen ”Real Photo Processor 3D” -prosessooriin perustuvaa valokuvausmetodia, joka tuottaa kuvatuista kohteista välittömästi kuvaushetken jälkeen kolmiulotteisiaa tallenteita.

Fujifilmin uusi teknologia, nimeltään FinePix Real 3D ei myöskään rajoitu pelkkään kuvausteknologiaan. Sen lisäksi, että teknologiaan perustuvalla kameralla on mahdollista räpsiä kolmiulotteisia kuvia, voidaan näitä myöskin välittömästi tarkastella kameran LCD-monitorilta kuvauksen jälkeen kolmiulotteisena – ilman mitään erillisiä silmikkoja tai muita katselulaitteita. Konseptin yhteydessä on tarkoitus myös samalla lanseerata teknologiaa tukevia kolmiulotteisia digitaalisia kuvakehyksiä, sekä myös kolmiulotteisia kuvia sisuksistaa sylkevä tulostin.

Ensimmäiset teknologiaan perustuvat tuotteet on Fujifilmin mukaan tarkoitus tuoda markkinoille ensi vuonna. Jäämme siis mielenkiinnolla odottamaan.

Lähde: www.dpreview.com

Edellinen artikkeliSamsonite OBAG rullaa hyvin
Seuraava artikkeliWipeout HD myyntiin Playstation Storeen tänään!

3 KOMMENTIT

  1. Tämän luulisi olevan helposti sovellettavissa myös videokuvaukseen eikä pelkiin viewmaster-kuviin. 🙂

    http://en.wikipedia.org/wiki/ViewMaster

    Huomatkaa että näytön vaakaresoluutio on puolet normaalista, sillä joka toinen pystyjuova on lomitettu vasemmalle silmälle, ja joka toinen oikealle jotta 3D-vaikutelma saadaan aikaiseksi ilman laseja. Ellei Fuji sitten ole kaksinkertaistanut näytön vaakaresoluutiota juurikin tätä ajatellen.

  2. vau, kerrankin kuva jossa oli käytetty lensflarea ja jolle en silti revennyt!

Kommenttien lisääminen on estetty.