Jos mietit parasta julkaisualustaa mobiilipeli-ideallesi, niin nyt kannattaa ehdottomasti harkita sovelluksen toteuttamista iPhonelle. muutama kuukausi sitten lanseerattu iPhone App store on nimittäin ehtinyt jo kehittyä satojen miljoonien bisnekseksi, eivätkä ensimmäiset App Storen kautta rikastuneet miljonääritkään ole enää kaukana horisontissa. Yksi hyvä esimerkki menestystarinasta on yksityinen pelinkehittäjä nimeltään Steve Demeter, joka on kahdessa kuukaudessa ehtinyt tahkoa 250 000 dollarin tulot kehittämällään ”Trism” palikkapelilla. App Storessa hintaan 3,99 euroa myytävää addiktiivista palikkapeliä on nimittäin ehditty myydä jo yli 60 000 kappaletta. Pelin Steve toteutti täysin omin voimin, lukuunottamatta tutulle graafiselle suunnittelijalle maksamaansa 500 dollaria pelin ulkoasusta.

App Storen viehättävyys sovelluskehittäjän kannalta perustuu siihen, että pelinkehittäjän ei tarvitse satsata lainkaan pelin markkinointiin tai levitykseen. Tässä valossa Applen sovelluksen myyntihinnasta viilaama 20% ei siis enää kuulostakaan niin pahalta.

Tähän mennessä App Storen kautta on ehditty lataamaan jo yli 100 miljoonaa sovellusta. Valittavana on jo yli 3000 sovellusta, joista noin 600 on täysin ilmaisia. Tämä kaikki siis vasta sovelluskaupan kahden ensimmäisen kuukauden jälkeen.

Lähde: blog.wired.com

Edellinen artikkeliKissalle Cat Jet -ilmastoitu hiekkalaatikko
Seuraava artikkeliYhdysvaltalaiset online-pelaajat ovat keskivertoamerikkalaista paremmassa fyysisessä kunnossa