Kuvitelkaapa ihan teoriassa juna, jonka vauhti olisi 350 km/h. Sillä pääsisi puolessa tunnissa Helsingistä Tampereelle ja Rovaniemelle 2 tunnissa, 22 minuutissa. Siis jos matka olisi mitä Google Maps antaa ja vauhti koko matkan alusta loppuun 350 km/h. Suomessa tällaisesta pikamatkailusta ei ole pelkoa. On välipysähdykset ja toisten junien odottelut ja ratatyöt. Mutta teoriassa – olisi se aika hurjaa menoa!

Kawasaki Heavy Industries suunnittelee rakentavansa uuden Japanin nopeimman junan, joka kulkisi tuon 350 km/h. Nykyään kuljetaan nopeimmillaan 300 km/h Shinkansen-junalla. Uusi efSET (environmentally friendly Super Express Train) saadaan suunniteltua puolentoista vuoden päästä. Sitten markkinoidaan ja kenties rakennetaan. Junasta tulee energiankulutukseltaan tehokkaampi, hiljaisempi ja mukavampi matkustusominaisuuksiltaan mm. muotoilunsa vuoksi.

Kunhan juna valmistuu Japaniin, sitä on tarkoitus ryhtyä markkinoimaan myös muihin maihin. Olisi hauska päästä joskus kokeilemaan!

Lähde: www.crunchgear.com

Edellinen artikkeliLT2 Mickey Mouse puhelin
Seuraava artikkeliLegendaarisen F-117A Nighthawk hävittäjän koruton romutus

24 KOMMENTIT

 1. Mihin niillä japskeilla on aina kiire 😀 ja miksei noi junat muuten pääse kovempaa ku autot tai moottoripyörät?
  Bugatti Veyron nyt esim. huiput 407kmh… no se kyl ajaa sitä vauhtia max 15min ku loppuu bensa

 2. Veyronissa renkaat kestää 15min ja bensa loppuu 12min kohdilla 😉

 3. Voisin ottaa kyllä ihan perus shinkansen junan tänne suomeen. Sellaisella tuli Japanissa ajettua 3 vikkoa. Kyllä niiden 270km/h vauhti riittäisi hyvin aluksi.

 4. Ranskalaisella TGV:llä on hallussaan nopeusennätys pyörillä kulkevalle junalle, 574.8 km/h, mutta kaupallisessa käytössä sekään ei kulje 320 km/h nopeampaa.

 5. Eihän TGVssä ole pyyriä? se lilluu magneetin varssa pari senttiä raan ylärpulolleella? Näin ainakin muitselisin..

 6. Mitäs nopeutta junat kulkevat enimmillään Suomessa? Ratojen huonon kunnon takia ollaan varmaan kaukana huippunopeuksista.

 7. Ei tuo kyllä nopein juna olisi. Japseillahan on siellä jossain Maglev juna: http://uk.youtube.com/watch?v=VuSrLvCVoVk

  Tämä on se leijuva juna, mutta kulkee pyörillä kunnes saadaan 140km/h mittariin. Sen jälkeen pyörät nostetaan ylös ja junan kiihdytystä jatketaan magneettikentällä ja sitten päästäänkin yli 500km/h..

 8. Wikipedian mukaan Suomessa IC-junat kulkevat keskimäärin n. 140-200 km/h. Pendolino ajaa matkustajaliikenteessä nopeimmillaan 220 km/h, mutta sillä on testikäytössä ajettu oikorataa 240 km/h.

 9. Ja saksalaisen Transrapidin maglev on jo pitkään ollut kaupallisessa käytössä Shanghaissa. Huippunopeus 431 km/h.

 10. Olen ollut yksityisen hävittäjän kyydissä, jonka vauhti oli n. 400 km/h ja se vasta oli huimaa menoa. Ei jää paljoa nopeudesta armeijan hävittäjistä.

 11. ”Olen ollut yksityisen hävittäjän kyydissä, jonka vauhti oli n. 400 km/h ja se vasta oli huimaa menoa. Ei jää paljoa nopeudesta armeijan hävittäjistä.”

  Joo normi liikennelentokone kulkee noin 300km/h

 12. ””Olen ollut yksityisen hävittäjän kyydissä, jonka vauhti oli n. 400 km/h ja se vasta oli huimaa menoa. Ei jää paljoa nopeudesta armeijan hävittäjistä.”

  Joo normi liikennelentokone kulkee noin 300km/h”

  Mitäs te oikeen täällä puhutte? Nämä Suomen ilmavoimillakin käytössä olevat Hornet-torjuntahävittäjät menee sen noin 1900km/h. Ja liikennelentokoneet noin 900km/h.

 13. ”Tämä on se leijuva juna, mutta kulkee pyörillä kunnes saadaan 140km/h mittariin. Sen jälkeen pyörät nostetaan ylös ja junan kiihdytystä jatketaan magneettikentällä ja sitten päästäänkin yli 500km/h.”

  Hyvä mielikuvitus sulla! Tämä ei ole leijuva juna, eikä siitä sellaista tekemälläkään saa. MAGLEV juna vaatii omanlaisen ratansakin (ikään kuin auki levitetty sähkömoottori).Maailman ainoa kaupallinen MAGLEV liikennöi Pudongin lentokentän, ja Shanghain keskustan (Lujiazui)välillä 30Km:n matkan. Nopeus muistaakseni n.470Km/h. Shanghaissa on juuri tehty päätös jatkaa MAGLEV rataa pidemmälle.

 14. ”“Tämä on se leijuva juna, mutta kulkee pyörillä kunnes saadaan 140km/h mittariin. Sen jälkeen pyörät nostetaan ylös ja junan kiihdytystä jatketaan magneettikentällä ja sitten päästäänkin yli 500km/h.”

  Hyvä mielikuvitus sulla! Tämä ei ole leijuva juna, eikä siitä sellaista tekemälläkään saa. MAGLEV juna vaatii omanlaisen ratansakin (ikään kuin auki levitetty sähkömoottori).Maailman ainoa kaupallinen MAGLEV liikennöi Pudongin lentokentän, ja Shanghain keskustan (Lujiazui)välillä 30Km:n matkan. Nopeus muistaakseni n.470Km/h. Shanghaissa on juuri tehty päätös jatkaa MAGLEV rataa pidemmälle.”

  Eipä siinä tätä jutun junaa tarkoitettukaan..

 15. Tarkoitettiin, mitä tarkoitettiin, mutta MAGLEV junassa EI OLE PYÖRIÄ EDES HITAASSA NOPEUDESSA. Se leijuu myös paikallaan ollessaan.

 16. Transrapidin maglevissa ei ole pyöriä mutta siinä japsien koe-maglevissa on. Ihan niinkuin aiemmin jo tuossa sanottiinkin.

 17. Olet oikeassa, mä puhuin koko ajan vaan tosta transrapidin shanghain maglevista. Sori

Comments are closed.