Gobin autiomaassa Mongoliassa pesii huhu Mongolian Death Worm -eläimestä eli latinan kieliseltä nimeltään Allghoi khorkhoi. Kyseisen otuksen kooksi on kerrottu puolimetrisestä metrin mittaiseksi. Ulkonäyltään otus olisi punainen ja sillä ei ole päätä, vaan ainoastaan iilimatomainen suuaukko. Hyökätessään se suihkuttaa keltaista happoa uhrinsa päälle, joka aiheuttaa iskun, jossa kameli tai ihminen menettää tajunsa.

Vuonna 2005 ryhmä brittiläisiä tiedemiehiä matkusti Gobiin tutkimaan tapaukseen liittyvää folkloristiikkaa. Useat heidän haastattelemansa kertoivat tietävänsä otukasta. Mutta toisaalta kukaan ei ollut itse nähnyt sitä. Neljän viikon tiedonkeruun jälkeen ryhmä vakuuttui, että punainen toukka on olemassa. Enpä haluaisi tuollaista kohdata. Toisaalta ei kyllä tuo Gobin aavikko paljoa kiinnostakkaan.

Linkit: www.environmentalgraffiti.com

Edellinen artikkeliBanzai Wild Waves Water Park – pakkaus vastaan todellisuus
Seuraava artikkeliKissalle Cat Jet -ilmastoitu hiekkalaatikko