Suurten ostoshelv… ehm, siis automarkettien ostoskärryt ovat todellisia bakteeripesäkkeitä. Näin uskoo ainakin yhdysvaltalainen yritys nimeltään PureCart systems, joka on kehittänyt laitteen likaisten ostoskärryjen desinfiointiin. Konseptin ideana on, että kärryt ajetaan laitteessa olevan portin lävitse, jossa näiden päälle suihkutetaan sitkeimmistäkin basiliskoista selvän tekevää kemikaalia. Tuloksena siis bakteerikannan leviäminen tyssää ja bakteerikammoiset saavat rauhan.

Itse kuulun kuitenkin siihen koulukuntaan joka uskoo, että kourallinen multaa päivässä pitää luontaisen vastustuskyvyn vireessä.

n

{democracy:159}

Lähde: www.purecartsystems.com

Edellinen artikkeliHerra ja rouva Vader
Seuraava artikkeliSelf-Sustainable Chair on tuoli joka täyttyy samalla kun JooYoun Paek kävelee

11 KOMMENTIT

 1. Ainoat julkiset paikat missä kammoksun bakteereja ovat yleiset vessat, niihin en vain kehtaa istua laisinkaan nykyään enää.

 2. -> Anonymous. Minkä bakteerin arvelet saavasi peräpääsi ihon läpi vessassa?
  Tämä desinfioimisvimma jättää kuitenkin osan bakteereista eloon, jolloin ne oppivat sietämään desinfioimisaineita. Näistä sitten kehittyy nämä sairaala- ja superbakteerit, joihin ei sitten tehoa oikein mikään.
  Olen samaa mieltä Erkin kanssa, ihminen tarvitsee myös niitä ”pahoja” bakteereita.

 3. Onkohan jatkuva altistus kaiken sortin myrkyille ja kemikaaleille sen terveellisempää kuin bakteeritkaan.. Perinteinen luonnontuote etanoli on desinfiointiin paras ratkaisu. Melko tehokasta normipöpöille ja haihtuu nopsaan jne.

 4. Mitäs sitten tehdään kun sairaalabakteerit rellestävät holtittomasti myös marketeissa?

 5. Ensiksikin, käsien pesu kunniaan! Mitä sitten vaikka kärryt olisivat steriilit, kun kaupassa jokatapauksessa tarttuu matkaan kiva kasa pikku mikrobeja. Kokeilkaapa vaikka hiplailla kolikoita ja sen jälkeen hieroa silmää. Kirvelee pirusti! =)

 6. Uskon luonnollisuuteen bakteeriasioissa, mutta jos joku on nähnyt niitä pikkuepeleitä temmeltämässä ostoskärryissä likaisine vaatteineen ja vuotavine vaippoineen, alkaa kannattaa tätä härveliä.

 7. Ainakin täällä USAssa jossa parhaillaan opiskelen, niin suurimmassa osassa kaupoista löytyy erilliset desifiointipyyhkeet kassakärryjen vierestä, joilla voi sitten omatoimisesti pyyhkiä kassakärryt. =P

 8. Ei tämä minusta hullumpi idea ollenkaan. Toisaalta jos kärryt ovat edellisen pesun jälkeen märkänä, niin eipä sekään oikein houkuta. Mikään ei muuten ärsytä niin paljon kuin työmaaruokalan tarjottimet jotka on tulleet suoraan pesusta ja ovat edelleen ihan märkiä.

Kommenttien lisääminen on estetty.