Tämä on tällä kertaa tällainen konsepti. Taiteilija nimeltä JooYoun Paek vaikuttaa New Yorkissa on rakentanut itselleen tällaisen hameen, joka täyttyy kun kävelee. Katsokaas kun jaloissa on tuollaiset uimapatjapumput, joiden ilmaletkut on johdettu muoviseen tyynyyn, joka täyttyy. Ja kun tyyny on täynnä, voi kävelijä istahtaa.

Sitten tyyny tyhjenee hiljalleen ja täytyy lähteä uudelleen kävelemään ja täyttämään tuolia. Taiteilija haluaa luoda tilan, jossa välillä täytyy kävellä ja välillä istahtaa. Tästä syntyy tällainen performanssi sitten. Videolla on hyvin havainnollistettu!

Lähde: www.jooyounpaek.com

Edellinen artikkeliPureCart desinfioi ostoskärryt edellisten asiakkaiden bakteereilta
Seuraava artikkeliHP tuo markkinoille näppiksen jossa on ctrl-alt-del-nappula

33 KOMMENTIT

 1. Tuohon kun olisi tajuttu lisätä jonkinlainen hanuri että voisi kuunnella haitarimusiikkia aina kun istuutuu, taikka sellainen ’piip’-’piip’ merkkiääni ihan kuin on kuormureissa kun ne pakittaa.

 2. Älkääs nyt, koipivammaiselle apuvälineitä käyttämättömälle omituiselle akalle tämä olisi onnenomiaan ;DD

 3. Onpas muuten epätavallisen vaikean näköistä noiden kanssa kävely…

 4. Hemmetin ruma ja tyhjenee heti kun istuu. Vielä tommonen kinkkiruipelo, mutta mitäs sit jos joku amerikkalainen käyttäis tota?

  *bufff*

 5. No eihän tuo tietenkään ole millään lailla käytännöllinen, eikä siihen ole kait pyrittykkään, siinähän on vain taiteellisesta performanssista kysymys. Mutta ei tuon taiteellisuuskaan kyllä mulle oikein auennut.

 6. En kyllä kehtaisi tuon kanssa ulos mennä, naama tulisi niin punaiseksi.

 7. noihi palkeisiin vois kehittää jonku tavan tuottaa sähköö nii vois jättää säkin veke ja käyttää hilavitkuttimien lataukseen kävelyn sivutuotteena 😀

 8. ärrimurri: Koklaapa ite käyttää tollaset kahen kilon haitaripumput koipiin ja sit baanalle.. On vaikeampaa kuin miltä näyttää. Joskus tuli nimittäin kumivenettä täyttäessä viritettyä tuplapumppusysteemi jota käytin paikallaan ’kävelemällä’. Todella vaikeaa.

 9. Ettekö nyt tajua että tämä on performanssi, eikä mikään uusi tieteellinen keksintö?

 10. ”eikä mikään uusi tieteellinen keksintö?”
  Kyllä se oli tieteellinen keksintö. Tiede ja taide samassa. Täydellinen liitos. Mielestäni aika nerokaskin teos. Hauska vaan huomata mitenkä tämän foorumin ”tekniikka-nörtit” menee ihan hämilleen.

 11. ”Taiteellisuushan on ilmiselvästi kyvyssä näyttää tyhmältä.”
  Enpä ole kuullut moista. Vähän absurdi lause? Selittäisitkö vähän?

 12. huvittavaa kun ihmiset painottavat ulkoisia seikkoja, kuten esim. Onpa typerän näköistä, ei käytännöllistä, menee ihan noloksi…
  Katsokaa idean taakse. tämänkin on varmaan metafora ”välillä täytyy kävellä ja välillä istahtaa”. Vai millätavalla tämä teos puhuttelee sisällöllisesti?

 13. Sehän vois toimia paremmin pers-perspiraation lauhduttimena kuumana kesäpäivänä. Ei tulis hiki lompsiessa.

 14. Selitys: nykytaide (näyttää paskalta, mutta kaikki ns. asiantuntijat on ihan hurmiossa ku ne sitä näkee.)

 15. Kommentteja lukiessa tulee mieleen: Tämän siitä saa, kun vähennetään taideaineita ja lisätään luonnontieteitä koulussa.

 16. Ei taiteen tehtävä ole pelkästään esteettinen, miellyttävä silmälle. Kai se nyt pitäis tajuta jo. Taide on ennenkaikkea sisältöä. Mut jos sinun taidekäsitys on tuo niin sanot varmaan että kaunis auringonlasku maalaus on sitten TAIDETTA?

 17. Minusta kaunisauringon lasku on taidetta eikä se, että se että aikuinen mies imee toisen miehen verta itse tehdystä haavoista.. se on perverssiä sairasta ja luultavasti jonkun mielenhäiriön oire.

  Tämä taas oli minusta hassu hilavitkutin.

Kommenttien lisääminen on estetty.