Japanissa on 400 maanjäristystä päivässä. Suurin osa näistä on Japanin seismisellä asteluvulla eli shindo-luvulla 0 (Japan Meteorological Agency seismic intensity scale Wiki). Kun luku nousee viiteen ja sitä suuremmaksi, on todennäköistä, että maanjäristys aiheuttaa jonkinasteista tuhoa. Tällöin Sharpin uudet katuvalot reagoivat järistykseen, ja valaisevat kaksi seuraavaa yötä täydellä teholla helpottaakseen pelastusoperaatioita.

Led-valot ovat virrankulutukseltaan hyviä tällaiseen käyttöön. Päivällä kun on aurinkoista, valaisimet ladataan aurinkopaneeleilla. Nämä saattavat pelastaa henkiä.

Lähde: www.gizmag.com

Edellinen artikkeliMoller Autovolantor on uusi prototyyppi lentävästä autosta
Seuraava artikkeliiPhone softaversio 2.1. nyt ladattavissa

7 KOMMENTIT

 1. Joopa joo. Pakko olla skeptinen näiden ”kaikki muuttuu hyväksi kun siihen laittaa aurinkopaneelin” -keksintöjen kanssa.

  Tuossa saa olla aika läjä ledejä että päästään niihin valotehoihin, joita katuvalaisimessa tarvitsee. Ja yhden päivän auringonvalo ei riitä kovin pitkäksi aikaa ajamaan niitä ledejä…

 2. ^voi elämä teidän kaa…

  telkkarista (jota minulla ei siis virallisesti ole) tuli ohjelma aurinkopaneeleista tässä ihan viikko sitten. siinä kerrottiin että kolmikerros aurinkopaneelit on pian tulossa, tämä tarkoittaa että teho suhteessa vanhanmalliseen paneeliin tuplaantuu, ellei jopa 2,5 kertaistu! uskoisin että varastoimalla tuota energiaa saadaan ledi syttymään ja onhan amerikassa aurinkoisissa osavaltioissa (california, texas jne.) ihmiset asennuttaneet paneeleita kotiensa katoille ja saaneet huomattavat säästöt vuotuisella tasolla sähkölaskuunsa.

 3. Kopli: Nimenomaan. Näitä ”vihreitä keksintöjä” julkistetaan joka viikko ja niiden ainoa tarkoitus on kiillottaa yrityksen julkisuuskuvaa. Niissä on vaan se vaara, että joku valopää alkaa oikeasti uskoa että aurinkopaneeleilla voidaan korvata ydin-/hiilivoimalla tuotettu sähkö.

  Narude: Samoin läpimurtoja aurinkopaneeleiden hyötysuhteessa ja hinnassa on uutisoitu tasaiseen tahtiin jo yli kymmmenen vuotta mutta halvat ja tehokkaat kuluttajaluokan paneelit eivät ole vieläkään kaupoissa. Ja kyllähän katolla nuo paneelit voivat olla reilusti isompia kuin tuollainen pieni pläntti.

 4. Toisaalta jatkuva ylenpalttisen pessimistinen suhtautuminen uusiutuviin energiamuotoihin kuten tuuli-, aalto- ja aurinkovoimaloihin toimii mantran lailla ja kukaan ei ole edes kiinnostunut kehittämään näitä energiamuotoja. Tai pikemminkin kehittäjiä riittää, mutta rahoittajia ei. Jospa annettaisiin oikeasti tilaisuus ja rahoitus kehittää huolella ja pitkäjänteisyydellä tapoja kerätä energiaa muualtakin kuin fissiosta ja palamisesta.

 5. ensinnäkin suomessa ulkovalaistuksen minimi on 10-15lux suunitellulle alalle. tämä valomäärä o helppo täyttää esim. led valoilla jos valon laadusta ja väristä ollaan valmiit tinkimään vs. monimetalli. varjostin ja peilitekniikoin led valosta saadaan riittävä katuvalaistus aika edullisestikin. esim. 1-3lux tuotto pimeässä 5x5m alalle vaatii noin max.2w teholedin 3m korkeudessa jonka valonväri on 4000K. muistakaa että silmä näkee ja erottaa muodot selkeästi jo 1lux valomäärällä.

Kommenttien lisääminen on estetty.