Tri Paul Moller on omistanut uransa lentävän auton kehittelylle. Moller Skycar M400 (Wiki) on hakenut rahoitusta vuodesta 2003 alkaen. Nyt on uusi projekti työn alla. Asiakkaana on venäläinen bisnesmies, joka on kyllästynyt istumaan päivittäisessä Moskovan työmatkaruuhkassa.

Ensimmäiset suunnitelmat ja pienoismalli ovat nyt valmiina. Autovolantor on rakennettu Ferrari 599 pohjalle. Kuvassa 1:18-kokoinen pienoismalli saa nosteensa kahdeksasta Rotapower-kiertomäntämoottorista. Ajoneuvo ajaa ja lentää sähkön voimalla. Yksi lataus riittää 64 kilometrin matkaan maan päällä. Ilmassa laite liikkuisi 240 km/h 15 minuutin ajan yhdellä latauksella. Prototyypin rakentaminen maksaa 5 miljoonaa dollaria. Massatuotannossa hinnaksi voisi tulla 250000 dollaria.

Moller pitää kuitenkin käytännöllisempänä vaihtoehtona lentokonetta, joka toimii myös autona kuin tällaista autoa, josta on tehty lentoalus. Lainsäädännön kanssa tulee varmasti seinä äkkiä vastaan. Toisaalta jos tällä venäläisellä bisnesmiehellä on hyvät yhteydet, niin lentäminen Moskovan läheisyydessä onnistunee matalalla profiililla. Saa nähdä.

Lähde: wot.motortrend.com

Edellinen artikkeliKuinka askartelet vanhoista keltaisista sivuista käyntikorttitelineitä?
Seuraava artikkeliSharp LED-katuvalot toimivat aurinkoenergialla ja reagoivat maanjäristyksiin