Tri Paul Moller on omistanut uransa lentävän auton kehittelylle. Moller Skycar M400 (Wiki) on hakenut rahoitusta vuodesta 2003 alkaen. Nyt on uusi projekti työn alla. Asiakkaana on venäläinen bisnesmies, joka on kyllästynyt istumaan päivittäisessä Moskovan työmatkaruuhkassa.

Ensimmäiset suunnitelmat ja pienoismalli ovat nyt valmiina. Autovolantor on rakennettu Ferrari 599 pohjalle. Kuvassa 1:18-kokoinen pienoismalli saa nosteensa kahdeksasta Rotapower-kiertomäntämoottorista. Ajoneuvo ajaa ja lentää sähkön voimalla. Yksi lataus riittää 64 kilometrin matkaan maan päällä. Ilmassa laite liikkuisi 240 km/h 15 minuutin ajan yhdellä latauksella. Prototyypin rakentaminen maksaa 5 miljoonaa dollaria. Massatuotannossa hinnaksi voisi tulla 250000 dollaria.

Moller pitää kuitenkin käytännöllisempänä vaihtoehtona lentokonetta, joka toimii myös autona kuin tällaista autoa, josta on tehty lentoalus. Lainsäädännön kanssa tulee varmasti seinä äkkiä vastaan. Toisaalta jos tällä venäläisellä bisnesmiehellä on hyvät yhteydet, niin lentäminen Moskovan läheisyydessä onnistunee matalalla profiililla. Saa nähdä.

Lähde: wot.motortrend.com

Edellinen artikkeliKuinka askartelet vanhoista keltaisista sivuista käyntikorttitelineitä?
Seuraava artikkeliSharp LED-katuvalot toimivat aurinkoenergialla ja reagoivat maanjäristyksiin

7 KOMMENTIT

  1. Vähän tekstiä selventääkseni sivulla lukee että auto pystyy pelkän akun voimalla ajamaan maassa 40 mailia ja sen jälkeen wankelmoottorit heräävät. Mistään en löytänyt viittausta 15min lentoaikaan, mutta siis polttomoottorit lataavat akkuja kun tarvetta on.

  2. jos rahaa on 3,5 milj euroa, niin oliskos kuitenkin järkevämpää ostaa 5 hehtaaria metsää 50 km päästä moskovaa, ja rakentaa yrityksen pääkonttori sinne. voisi sitten säästyneillä rahoilla ostaa 6 paikkaisen chessna potkurikoneen 300 000 eurolla ja harrastaa huvilentelyä viikonloppuisin.

    sellaista päivää nimittäin ei tämän päivän kehittyneessä maailmassa tule että tavallisten autojen keskeltä neljän ruuhkasta joku lähtisi lentoon tuosta vain ja pirauttaisi ilmoitusluonteisesti paikalliselle lennonjohdolle.

    skifiskeidaa ja investoijien silmään sahaamista a-sta ööhön koko unelmointi..

  3. En usko että tuosta on tehty tai tullaan tekemään muuta kuin tuo pikkuauton modaus. D:

Kommenttien lisääminen on estetty.