Pitkästä aikaa joku projekti sai oikeasti erittäin hyvälle tuulelle! Alphonse Swinehart esittelee blogissaan kuinka on tehnyt videopätkästä pläräysanimaation eli flipbookin. Hän muunsi 3-5 sekunnin videoklipeistä framet erillisiksi jpeg-tiedostoiksi ja kehitytti kuvat paperille. Voi vain kuvitella minkälainen olo on aloittaa tällainen projekti ja lopussa oikeasti saada animaatio käteen testattavaksi!

Haastetta mitä ilmeisimmin riitti. Esivalmistelujen ja suunnittelutyön lisäksi Alphonse leikkasi itse kuvat suuremmalta paperilta. Sitten hän porasi käsiporalla reiät, ja sitoi kuvat nahkapalalle sekä kahdella ruuvilla. Hyvältä näyttää! Lähteessä on kolme videota animaatiosta.

Lähde: thecurio.us

Edellinen artikkeliUniversaali matkapuhelimen signaalin blokkaaja
Seuraava artikkeliTokiossa on kehitteillä e-skin eli robotti-iho sähköä johtavasta kumista

15 KOMMENTIT

 1. Mitäs ihmeen haastetta tommosessa on?
  Itse en ainakaan näe mitään vaikeutta tuossa, Gimpillä ainakin sujuu tuo kuvien erottelu videosta vai oliko se vaikeus jossain muussa työvaiheessa?

 2. GIMP-Guru, voisitko tehdä yksinkertaiset ohjeet kuvien erottelua videosta varten.

  Kiitos, Osku

 3. No eipä ole kovin haastava. En usko että tuohon on mennyt paljon aikaa. Tai mihin sitä aikaa vertaa? Eihän kuvien erottelussa mene kuin muutama hassu minuutti siis tarvittavalla ohjelmalla. ja kuvat voi tulostaa valmiiksi tyhjille kymppikuva arkeille, jossa menee sitten vähän enemmän aikaa kun joutuu odottamaan vaan. Sitten reittäjällä käy jokaisen kuvan erikseen läpi ellei halua porailla. Kuvia tuossa on simämääräisesti n. 50 eli ei tuossa ole kuin ehkä korkeintaan 5-8 sekunttia animaatiota, jos prälää oikealla nopeudella niin ettei ole liian tökkivä.

 4. Helppoa kuin heinän teko! hankkii ohjelmat printtaa odottaa ja valmis.

 5. ”Voi vain kuvitella minkälainen olo on aloittaa tällainen projekti ja lopussa oikeasti saada animaatio käteen testattavaksi!”
  Varmaan yhtä jännittynyt ja riemukas olo kun muulloinkin valokuvia tulostettaessa? Kyllä siinä kädet vähän tärisee kun miettii mihin kaikkeen se kone pystyykään! 🙂

  Ihmettelen siis kanssa että miksi muka tuossa olisi niin kovasti haastetta? Tietokoneohjelmia jotka erottelee videon yksittäisiksi kuviksi löytyy vaikka kuinka, ja valokuvatulostusominaisuus on nykyään joka toisessa tulostimessa.

 6. ”maapallo tuhoutuu teidän takia”

  No pelasta sinä se lopettamalla vaikka hengittäminen, ettet itse vain sitten aiheuta mitään kuormitusta pallolle. Vai oletko tehnyt nyt oman osuutesi muistuttamalla asiasta täällä?

 7. Martt1: Sanoo, niitä on vaan aika paha tulkita satunnaisten nettikirjoittelijoiden yhden virkkeen mittaisista teksteistä joissa ei käytetä edes hymiöitä 🙂

 8. Todellakin! Mielenkiintoinen projekti. Tuli heti mieli tehdä samanlainen. Varmat pisteet vaimolta tekemällä lapsista tuollainen flipbook 🙂

Comments are closed.