Muistaako joku vielä Irlantilaisen Steornin, joka muutama vuosi sitten suitsutti suurella ryminällä keksineensä ikiliikkujan, joka pian tulisi tuottamaan ilmaista energiaa kaikille? Steornin ikiikkuja on sittemmin unohtunut ja muutenkin uutisrintamalla on sittemmin ollut hiljaista ilmaisten energialähteiden suhteen. Maailma lienee kuitenkin jälleen valmis seuraavalle ilmaista energiaa lupaavalle yritykselle, sillä ainakin CNN kertoi suurin otsikoin aiemmin tässä kuussa uudesta, markkinavalmiista innovaatiosta, joka lupauksien mukaan tuottaa puoli-ilmaista sähköä pelkästä vedestä!

Innovaation kehittänyt startup-yritys nimeltään BlackLight Power on jo jopa onnistunut keräämään kassaansa 50 miljoonaa dollaria riskipääomaa. Vaikka pikkusummahan tuo tietenkin on jos ajatellaan, että maailman energiaongelmat ovat uuden innovaation myötä pian takana päin.

Kyseessä oleva innovaatio perustuu yrityksen 19-vuoden tutkimustyön tuloksena kehittämään polttokennoon, joka käyttää polttoaineenaan tavalliseta vettä. Vaikka keksintöä arvioineet fyysikot ovat toistaiseksi sitä mieltä, että innovaatio ei fysiikan lakien mukaan voi olla mahdollinen, niin yrityksen CEO Dr. Randell Mills ei hätkähdä. Millsin mukaan laitteesta on jo olemassa toimiva prototyyppi, joten akateemikkojen mielipiteillä ei enää ole merkitystä. Yrityksen tiloissa toimiva, vettä polttoaineenaan käyttävä prototyyppivoimala tuottaa tällä hetkellä energiaa 50 kilowatin teholla, mutta teknologia on yrityksen mukaan helposti siirrettävissä suurempaan mittakaavaan voimalaitokseksi. Kaupallistettuna teknologian luvataantiputtavan sähkön hinta noin viidennekseen nykyisestä.

Vaikka itse olenkin hieman skeptinen näitä ikiliikkujia ja vedestä energiaa tuottavia innovaatioita kohtaan, niin täytyy silti nostaa hattua kavereiden markkinointitaidoille! Täytyy olla aika kova myyntiheppu, että saa kerättyä 50 miljoonaa pääomaa väittämällä keksineensä fysiikan lakeja uhmaavan, vedestä energiaa tuottavan voimanlähteen!

Lähde: money.cnn.com

Edellinen artikkeliKuulosuojaimista ja vanhoista kuulokkeista modatut kuppikuulokkeet
Seuraava artikkeliThe Pizza Pro -leikkuri pistää pizzan poikki ja pinoon saksilla