Muistaako joku vielä Irlantilaisen Steornin, joka muutama vuosi sitten suitsutti suurella ryminällä keksineensä ikiliikkujan, joka pian tulisi tuottamaan ilmaista energiaa kaikille? Steornin ikiikkuja on sittemmin unohtunut ja muutenkin uutisrintamalla on sittemmin ollut hiljaista ilmaisten energialähteiden suhteen. Maailma lienee kuitenkin jälleen valmis seuraavalle ilmaista energiaa lupaavalle yritykselle, sillä ainakin CNN kertoi suurin otsikoin aiemmin tässä kuussa uudesta, markkinavalmiista innovaatiosta, joka lupauksien mukaan tuottaa puoli-ilmaista sähköä pelkästä vedestä!

Innovaation kehittänyt startup-yritys nimeltään BlackLight Power on jo jopa onnistunut keräämään kassaansa 50 miljoonaa dollaria riskipääomaa. Vaikka pikkusummahan tuo tietenkin on jos ajatellaan, että maailman energiaongelmat ovat uuden innovaation myötä pian takana päin.

Kyseessä oleva innovaatio perustuu yrityksen 19-vuoden tutkimustyön tuloksena kehittämään polttokennoon, joka käyttää polttoaineenaan tavalliseta vettä. Vaikka keksintöä arvioineet fyysikot ovat toistaiseksi sitä mieltä, että innovaatio ei fysiikan lakien mukaan voi olla mahdollinen, niin yrityksen CEO Dr. Randell Mills ei hätkähdä. Millsin mukaan laitteesta on jo olemassa toimiva prototyyppi, joten akateemikkojen mielipiteillä ei enää ole merkitystä. Yrityksen tiloissa toimiva, vettä polttoaineenaan käyttävä prototyyppivoimala tuottaa tällä hetkellä energiaa 50 kilowatin teholla, mutta teknologia on yrityksen mukaan helposti siirrettävissä suurempaan mittakaavaan voimalaitokseksi. Kaupallistettuna teknologian luvataantiputtavan sähkön hinta noin viidennekseen nykyisestä.

Vaikka itse olenkin hieman skeptinen näitä ikiliikkujia ja vedestä energiaa tuottavia innovaatioita kohtaan, niin täytyy silti nostaa hattua kavereiden markkinointitaidoille! Täytyy olla aika kova myyntiheppu, että saa kerättyä 50 miljoonaa pääomaa väittämällä keksineensä fysiikan lakeja uhmaavan, vedestä energiaa tuottavan voimanlähteen!

Lähde: money.cnn.com

Edellinen artikkeliKuulosuojaimista ja vanhoista kuulokkeista modatut kuppikuulokkeet
Seuraava artikkeliThe Pizza Pro -leikkuri pistää pizzan poikki ja pinoon saksilla

16 KOMMENTIT

 1. Jotenkin ei enää usko riitä näihin maailmanpelastushärveleihin. Olisihan se tietysti kiva jos tämä toimisikin, mutta pitääkö sen veden sitten olla puhdasta, makeaa vettä vai käykö myös juomakelvoton merivesi.

  Jos polttoaineeksi pitää olla makeaa, juomakelpoista vettä, niin miksi lähi-idässä näitä otettaisiin käyttöön, kun siellä vesi maksaa enemmän kuin öljy?

 2. Ai nää on näitä ”Energiaa tyhjästä” tai ”Tuottaa enemmän mitä kuluttaa” – tyyppejä. Bullshit.

 3. Huono nimivalinta. USAn sikamaisimman ”turvallisuusyhtiön” nimi on BlackWater corp. 😀

 4. Ja yllättäen tuotekehityksessä kuluu vielä seuraavat 50 vuotta vaikka olis mitenkä yksinkertainen laitos toteuttaa. Tietysti valuutan pitää virrata vielä tänä aikana tietyllä kuukausitaksalla tai muuten keksintö joudutaan kuoppaamaan varojen ehtymisen takia. Harmi kun olis muuten saattanu pelastaa maapallon pariksi vuosisadaksi.

  Keksin muuten itsekin ilmaista energiaa tuottavan laitteen edellisvuonna mutta sen kehitys on vielä kesken (projekti tarvii rahaa) jotenka ei muuta kun muhun yhteyttä niin annan tilinumeroni ja tilannekatsauksen laitteesta.

 5. Kieltämättä hyvin onnistuttu keräämään rahaa, sijoittajat ovat ilmeisen tyhmää sakkia. Itse voisin lyödä aika ison summan vetoa, että laite katoaa hyvin pian unholaan ja laitteen takana olevat henkilöt katoavat rahojen kanssa bahamasaarille.

 6. Ei ainakaan valmistajan sivuilla väitetä että energiaa Pelkästä vedestä saataisiin, siellä kerrotaan näin:
  Kierrätettävä polttoaine->Poltetaan>Kuumuus höyrystää vettä>vesihöyry pyörittää turbiinia>< (Alkaa alusta)\

 7. ”Kierrätettävä polttoaine->Poltetaan>Kuumuus höyrystää vettä>vesihöyry pyörittää turbiinia>< (Alkaa alusta)\”

  Kuvailit juuri lauhdevoimalaitoksen toiminta periaatteen.

 8. Niin siis kai tässä on ideana nimenomaan se, että polttoaineena käytetään vettä. Sama kun sanoisi että energiaa ei saa pelkästä öljystä. Laite toimii kuin mikä tahansa lauhdevoimalaitos, mutta polttaa vettä.

  Lähetin muuten itsekin juuri 200e kehitystyöhön, sillä tuotot varmasti moninkertaistuvat.

 9. Jos toi teoria ja ilmiö pitäisi paikkansa, niin tuloksia pystyisivät (ainakin pian) toistamaan muutkin tiedemiehet. Muistaako joku vielä kylmäfuusion, oisko tässä nyt luvassa samanlainen floppi?

 10. Wikipediasta löytyvä ”Water-fuelled car”-sivu on jostain kumman syystä kiinnitetty kategorioihin ”Urban legends”, ”Pseudoscience” ja ”Conspiracy theories” (hieman kehnommin sopivan ”Alternative propulsion”-kategorian lisäksi:)

 11. The BlackLight process:
  ”In this process, the electron in an ordinary hydrogen atom is induced to move closer to the proton, below the prior-known ground state to form more stable hydrogen atoms called hydrinos. The large energy released exceeds that required to extract hydrogen from water, such that water may serve as the hydrogen fuel source for the process.”

  Jaapajaa.

 12. Toimiva idea.
  Itsekkin olen tuota koittanut ja ihan mahdollista se on. Se on jopa niin yksinkertainen että voi kotonakin tehdä tuollaisen.

  Sähköä, vettä, purtelo, pino ruostumattomasta teräksestä tehtyjä laattoja ja sitten alkaa kokoaminen. Eikä todellakaan muuta tarvi jotta saa polttoenergiaa vedestä. Ja sitä tulee sen verran paljon että sillä saadaan jopa generaattori pyörimään, kehittämään sähköä. Toisin sanoen ikiliikkuja?

 13. Ikiliikkujan periaate on siinä, että kun siihen kohdistetaan tietty energia määrä niin se sama määrä pysyy siinä ”ikuisuuden” eli se ei häviä siitä ajan myötä. Esim: Jos heiluria tönäisisi kerran niin se liikkuisi loputtomiin eikä pysähtyisi kuten olemme tottuneet sen tekevän. Fysiikanlakienhan mukaan ikiliikkuja on mahdoton, mutta se ei kieltäisi sitä, että jokin liikkuja pysyisi liikunnassa meille absurdin ajan verran kuten miljardi vuotta.

 14. Onko kylmäfuusio(hörhöjen vesiautot) sittenkin totta? Olen pitänyt noita täytenä huuhaana, mutta näyttää siltä että kukaan ei vieläkään ole onnistunut todistamaan kylmäfuusiota epätodeksi.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Cold_fusion
  ”The reports of excess heat and anomalous tritium production[α] have met by most scientists with skepticism,[48] although discussion in professional settings still continues.”

  Ps. BlackLight eikä BlackWater

Kommenttien lisääminen on estetty.