Rakentelija nimeltään Joona Ruuska on modannut itselleen vanhoista kuulosuojaimista ja stereokuulokkeista kahden erillisen yhdistelmän. Ei kenties hi-fiä, mutta varmasti poppi kuuluu mainiosti vakkapa lähimetsää moottorisahalal harvennellessa.

Täss Joonan itsensä kuvaus projektista:

Tässä kotitekoiset kuulokkeiden ja kuulosuojaimien yhdistelmä.

Aluksi kaivelin kaapista vanhat ns. ”behind ear” -kuulokkeet joiden kahva laitetaan korvan taakse että pysyvät päässä + kuulosuojaimet. Aluksi katkaisin kahvan kuulokkeista ja otin kuoren niiden takaa irti, sen jälkeen otin kuulosuojaimien eristepehmusteen pois ja kaiversin ulkokuoreen reiät kuulokkeiden johtoja varten. Tämän jälkeen laitoin kuulokkeet sisälle, pehmusteet paikoilleen ja hieman lisäsin kuplamuovia ylimääräisten äänien eristämiseksi kuulokkeiden ympärille ja hyvät tuli.”

Edellinen artikkeliThe Abduction Lamp lainaa muotokielensä UFO-abduktioista
Seuraava artikkeliBlackWater lupaa vedestä halpaa energiaa kaikille – maailman fyysikot skeptisiä

13 KOMMENTIT

  1. mie oon kansa tehny parit tälläsen tapaset kö näihin radiokuulosuojaimissa pauhaaviin radiorokin ja muitten samoihin kappaleisiin ja varsinki samoihin mainoksiin meinaa tympyä. aikasa kuunteloo radioo ja sitte ku tekis mieli puukottaa niitä juontajia ni vaihtelee omat ämppärit toisista korvanlitistimistä soimaan 🙂

  2. Siitä se idea mulle alunperin tulikin että nappikuulokkeet korville ja suojaimet päähän. sitte otin ja mounttasin ne toisiinsa kiinni…:)

  3. ite tein sennheisereista sillai et laitoin elementit koteloineen kuumaliimalla sisälle ja vedin piuhat vasemmasta kupista oikeeseen ja kolvailin ja liimailin oikeeseen kuppiin plugille liittimen että lähtee piuha irti ennemmin kun kuulokkeet hajoo

  4. Näkyyhän tuollaisia töissä parilla jannulla. Toteutus vain on hienompi. Tarranauhalla soitin kiinni toiseen luuriin, niin ei tarvitse tuota piuhaa aina olla setvimässä. (Se on tosin myös joku hygieneniajuttu meillä että ei saa olla normikuulokkeita esim ollenkaan, tai muitakaan naruja tai johtoja saatikka koruja näkösällä..

  5. Joskus nuoruudessa itelläki oli tuollaiset, roskiin menivät kun alkoi käytössä meneen muutenki hajalle vanhat kuulosuojaiment. Nykyään töissä käytän normi kuulosuojaimia ja nappikuulokkoita jotka sulkevat ulkomaailman äänet pois samaan tyyliin kuin kuulosuoja napit. Näin saa helposti melkein tupla-kuulosuojausta vastaavan suojatason, mutta mikä parasta – poppi kuuluu. 🙂

  6. vikke: Muuten käyttäisin minäkin, mutta sellaista viritelmää ei saa käyttää meillä :/

  7. Veikkaanpa että ei oo oma idea että kopioitu vaan joltain jannulta vaikka ei sillä nyt ninn väliä ole.

  8. mulla on kans tekeillä tollaset.. Peltoreista hajonnu radio jonka takia välillä kuuluu vaan toiselta puolelta.. siispä turhana tuolla ja pitäis maalailla mustaks jne. niin sais ihan mukavat kuulokkeet noista.. tuskin äänenlaadullisesti kauheen hyvät mutta kuitenkin..

  9. moni on kopioinu täälä muitten juttuja metacafesta, instructablesista, ja makezinesta

Kommenttien lisääminen on estetty.