Zero-Watt Monitor ei hukkaa sähköä

Fujitsu Siemens Computersin kehittelemä Zero-Watt Monitor valittiin Vuoden innovaatioksi tämän vuoden CeBIT-messuilla. Sen sähköä säästävä toiminta on suorastaan nerokkaan yksinkertaista. Kun tietokone lakkaa lähettämästä videosignaalia, rele kytkee näytön tilaan, jossa se ei kuluta tippaakaan sähköä. Kun videosignaali palaa, sen pieni virtasignaali havaitaan ja monitori kytkeytyy takaisin päälle. Tämä nolla-Watin monitori tulee myyntiin tänä kesänä tavallisten monitorien hintaan.

Lähde: www.physorg.com

Edellinen artikkeliPäivän ilmainen ämpäri: Coldplayn uusi sinkku
Seuraava artikkeliTšekkoslovakialainen tulevaisuuden keittiö vuodelta 1957

14 KOMMENTIT

 1. Fujitsulta taas keksintö joka on arkipäivää monissa Suomalaisissa kodeissa, joissa käytetään kytkimellä varustettua sähköjatkojohtoa katkaisemaan ATK-laitteiden heräte virta.
  Elikkä rautalangasta vääntäen: kaikki työpöydän ATK-komponentit saavat virtansa jatkojohdosta jossa on päävirtakytkin, kun työskentely loppuu napsauttamalla päävirtakytkimestä katkaistaan sähkö monitorilta, keskuyksiköltä, ADSL-modeemilta, kirjoittimelta ja äänentoistovahvistimesta.

 2. Excellent.

  Toivottavasti virtalähteetkin tulevat joskus tuollaisiksi. Töpselissä olevat muuntajat (kännykkälaturit, jne) nimittäin syövät sähköä vaikka niihin ei olisikaan kytkettynä laitetta.

 3. Eipä hakkuripowereissa (just niitä muuntajamötiköitä) pitäisi erityisemmin tehohävikkejä olla jos sähkölaite on pois päältä. Mut jos on wanha mötikkä missä on vain ensiö ja toisiokäämit niin se onkin sitä wanhaa tekniikkaa. Toki joku noheva vois jopa mitata että paljonko sitä virtaa menee kun laite on pois päältä.

 4. itse käytän semmoista kauko ohjattavaa pistorasiaa, koska se säästää sähköä ja sammuttaa häiritsevät tekijät kuten kaikki valot.

 5. Omassa Nokian kännykkälaturissani kulkee sadasosan tarkkuudella nolla amppeeria virtaa, kun kännykkä ei ole siinä kiinni. Joten ei se hirveästi sähköä syö.

 6. Kyllä minun wanha mokian laturi lämpenee ilman kännykkää, kuten uudempi siemenstäjäkin.. Ilman virtaa ei olisi lämpöäkään. Ei ole suuri vaiva nykiä laturia irti latauksen jälkeen. Itsekin käytän kytkimellistä jatkojohtoa atk-laitteissa.
  Se myös kätevästi samalla estää naapureita tai ohikulkijoita varastamasta suojaamatonta wlanverkkoani, kun tukiaseman sähköt on pois 😛

 7. heikkinen, jos vain tekisit suojauksen wlaniisi. Kännykän laturi todellakin syö sähköä vaikka kännykkää ei siinä olisikaan. Eli aivan soopaa tuo ylempi, että ei muka veisi. Kattokaahan laturin sisälle, niin tiedätte miksi se syö sitä kallisarvoista sähköä.

 8. Kun vouhotatte sähkön kulutuksesta niin lämmityskautena ei voi laskea ihan kaikke ”tuhlattua” sähköä menneen harakoille. Se lämmittää kämppää ja esimerkiksi sähkölämmitteisessä asunnossa on käytännössä edullisempaa käyttää laitetta jolla on pelkän lämmityksen lisäksi myös muuta viihde/viihtyvyys/helppous -arvoa. Se mikä tämän arvon arvo on riippuu laitteesta.
  Ainoastaan hellepäivinä tahtoo olla sellaista etteikö asunnoissa tarvittaisi lämmitystä joten ainakin sähkölämmitteisissä taloissa voi hyvällä omatunnolla antaa telkkarin pauhata vaikka koko päivän suurimman osan vuodesta. Ympäristön kannalta siis.

  Tietenkin kuka sen lämmityksen maksaa et onko se taloyhtiön vastikkeissa mukana vaiko itse vaikuttaa omaan rahapussiin.

 9. Itse asiassa ne virtapalkkien kytkinten valot kuluttavat jo itsessään pari wattia…

 10. Niin, hehkulampun sytyttämisen aiheuttama virtapiikki vastaa kulutukseltaan ALLE 0.6sekunnin käyttöä.. Eli jos poistut huoneesta yli 0.6sekunnin ajaksi on kulutuksen kannalta parempi sammuttaa se lammpu. Testatuista lampuista suurin syttymiskulutus oli isolla loisteputkella, silläkin vain joidenkin sekuntien kulutusta vastaava. Myytinmurtajista jälleen.

 11. lampun ikä, etenkin loisteputkivalon käyttöikä lyhenee huomattavasti jos sitä sammutellaan jatkuvasti. Esim. eipä ole tullut vaihdettua vessan loisteputkea 5vuoteen (eikä vielä edes räpsi alussa) kun sammutamme lampun vain yöksi ja päiväksi kun kaikki lähdemme talosta pois. Kaveri taas sanoi, että heidän loisteputkea pitää olla vaihtamassa alle vuoden välein.

Kommenttien lisääminen on estetty.