Find more Videos at PopuPlace.com

Tässä aika uskomattomalta vaikuttava niksi, kuinka henkilöauton lommo on mahdollista oikaista tavallista hiustenkuivaajaa ja nestemäistä hiilidioksidia käyttäen. Mahtaako toimia käytännössä?

Edellinen artikkeliMainos! 500 dollarin ilmainen pokeriturnaus keskiviikkona kello 20:00
Seuraava artikkeliMuistitikkuidea

28 KOMMENTIT

 1. Jotain edellytyksiä tekniikan toiminnalle voi olla isoissa painaumissa, mutta pienissä ja/tai terävissä lommoissa metalli venyy niin paljon lommon pinta-alaan verrattuna että oikaisu ei ole kovin helppoa..

 2. jaa, mistäköhän sitä nestemmäistä hiilidioksidia voi ostella? pääses testailemaan uunon kylkeen;)

 3. Biltemannista tai clasohlsonilta saa. Se myydään ”office air cleaner” tms nimellä, siis tarkoitettu pölyjen puhaltamiseen tietotekniikkalaitteista. Tämän jannun käytti toimistokäyttöön tarkoitettua ainetta.
  Elektroniikkapaloihin tarkoitetut palosammuttimet käyttävät hiilidioksidia, siitä ainakin riittää isompaankin lommoon.. Myös polkupyörän renkaan täyttöön myydään hiilidioksidia spraypulloissa (varmista kuitenkin ettet osta sitä vaahtoa vahingossa)..

 4. Hieno idea, joskin tällaista lämpölaajenemiseen perustuvaa oikaisua on kuulemma käytetty jo pitkään…

 5. Itse käyttänyt tätä menetelmää motonetistä ostetulla kylmäspray pullolla. Ja kyllähän se toimii, muttei teräviä lommoja ja taitteita oikaise. Pari autoa käytiin läpi ja jokaisessa lommot pieneni tai jopa hävisi.

 6. Lommot kannattaa muuten korjata mahdollisimman pian, metalli tykkää palautua alkuperäseen muotoonsa ja jos se on kauemmin klommolla niin pelti väsyy kuopalleen. Onkohan tässä mitään suurempaa pelkoa maalipinnan lohkeilemisesta?

 7. Nimetön: Tetrafluorietaani (HFC-134a) on yksi monista HFC-yhdisteistä joita nykyään käytetään ponneaineenä otsoni tuhoavien CFC-yhdisteiden tilalla. Sinänsä nestemmäisen hiilidioksiidin käytölle ei ole mitään rajotteita, mutta se vaatii hieman korkeamman paineen (-70 kiehumisp. kun HFC-134a -30) ja siten tulee purkista ulos hieman kylmempänä kuin tetrafluorietaani.

  Jaztee: kyllä noita tavallisia ponneaineta voi ongelmitta käsillekkin ruiskuttaa, kunhan ei ihan ämpärikaupalla. Kun nestemmäinen hiilidioksiidi tai muu ponneaine kohtaa lämpimät kädet, haihtuu se siitä kiehuen silmänräpäyksessä. Tuntuu hetkeksi kylmältä mutta ei todellakaan ole vaarallista. Eri asia on upottaa kätensä esim. nestemmäiseen typpeen.

 8. Itseasiassa nestemäiseen typpeenkin voi hetkeksi upottaa käden ihan turvallisesti. Käsi on niin lämmin että nestetyppi kiehuu ennen kuin se pääsee koskettamaan ihon pintaan. Kokeiltu on. En kyllä silti suosittele kokeilemaan ellei tiedä mitä on tekemässä.

 9. Kaveri sai käteen toisenasteen palovamman tollasella pullolla itteään suihkutellen. Se kylläkin suihkutti samaan kohtaan noin 3-5 sekunttia, joten ei tolla kannata hirveesti ruveta pelleilemään.

 10. se on kyllä paleltumavamma mikä tosta tulee… tiedän sen koska olen vpk:ssa.

 11. vpk:lainen. Se on kyllä palovamma vaikka onkin kylmän aineen aiuheuttama. sama vammamekanismi kuin kuumalla aineella.

 12. Paleltumaksi olen kylmän aiheuttamia vammoja kuullut sanottavan, ehkä uudessa kieliopissa on kapeampi sanavarasto. Olisitten mikä mekanismi tahansa…

 13. samanlainen rakkula tulee molemmista… tarpeeks kauan kun suihkuttelee tollasta ”jäädykettä” käpälälleen alkaa tuhoutua vähän muutakin kun ihan nahkaa, en suosittele mitään kestävyyskilpailuja

 14. Kuulostaa aika ilkeeltä, en kyllä taida testatakkaan tuota käden upotusta nestemmäiseen hiilidioksidiin:D

 15. Pitää laittaa idea korvan taakse. Autoissa kolhut ovat aina rumaa katsottavaa.

 16. Hiilidioksiidi = käytetään kaasukäyttösissä kuula-aseissa joten sitä saa esim. nemesis nimisestä liikkeestä.

 17. ”nemesis liikkeen” CO2:tä et saa nestemmaisena pullosta ulos altistamatta itseasi ja pulloa rjahdys väärälle apteekista saa varmaan tuota nestemmaista ja vielä kylmempää hiilidioksidi jäätä saa AGA:lta senku vaa muuttaa nestemmaiseks. Sitä on muuten kiva laittaa kiehuvaan veteen, sillon kantsii olla varusteet päällä koska reaktio on melkeen yhtä nopee ku nattiumilla ja vedellä saat erittäin kylmää ainetta joka tappaa heti sen ihonpalan osuessaan ja samalla kiehuvaa vettä ;D

  Ps: video ei näy 🙁 pitäis testaa tuota siskon autoon 😉

 18. eip toiminu meikäläisen volvossa, piti testata tota ku joku läimäytti citymarketin pihassa ovella auton kylkeen sellasen 10cm korkea, pahimmillaan noin 2cm syvä ja 5cm leveän lommon volvon kylkeen
  Ps: kyllähän se vähän oikeni mutta ei kokonaan

 19. en tota videota nähny enää niin miten toi nyt sitte toimii? ensin lämmitellään ja sit suihkutetaan tota hiilidioksidii???

 20. Youtubeen hakusanaks: Car Dent Removal with Hair Dryer and Compressed Air

  Eli ensin lämmitetään kunnolla lommoa hiustenkuivaajalla, sitten suohkutetaan n. 10sek ajan hiilidioksidia lommon alueelle ja sitten vaan pällistellän kun alkaa oikenemaan. Ai niin. Sitä kanisteria pitää pitää väärinpäin, jollon se hiilidioksidi tulee ulos nestemmäisenä, eli erittäin kylmänä (yli -100C).

  Aika kätevä tekniikka, mutta toimii vain suht lieviin lommoihin ja laakeisiin alueihin.

 21. Ja jos on tukevammat pellit (auto eurooppalainen eikä ns japanialainen) , kannattaa kysyä telakan levyosastolta lainaan rihtauspilliä.

Kommenttien lisääminen on estetty.