toshiba_hdtv_kamera_hd1.jpg

Pian piilokameran kuvaaminen teräväpiirtotelevisioon on entistä helpompaa. Toshiba on nimittäin esitellyt tähän asti maailman pienimmän teräväpiirtokameran, jolla on kokoa ainaostaan 4x4x4 senttimetriä. Mallinimen HD1 saanut kamerayksikkö kykenee 1080i videotarkkuuteen ja tämä tullaan varmasti näkemään urheilukuvaus, tosi-tv ja piilokamerakäytössä. Painoa kuvausyksiköllä on vaivaiset 65 grammaa. Aivan sellaisenaan kamera ei teräväpiirtosalakuvaukseen riitä, sillä kamera on kytkettävä kaapelilla vielä erilliseen nauhoitusyksikköön.

Lähde:  www.toshiba.com

Edellinen artikkeliMuistitikkuidea
Seuraava artikkeliTurnOn Multi-Functional Spinning Wall – Monikäyttöinen kääntyvä seinä

11 KOMMENTIT

 1. Pieni koko taitaa mohdollistaa sen että vakoilijoiden aikaisemmin sementtiin sekoittamat mikrofonit voidaan korvata HD-tason kameroilla, tällä sementillä kun sitten rakennetaan tehtaita ja lähetystöjä niin kyllä vakoilijoiden hommat helpottuu.

 2. Tuollainen 4millin valoaukko voi asettaa tiettyjä rajoituksia kuvausolosuhteille.. Sisätiloissa tuosta ei ole mihinkään, kuten ei monista kuluttajatason ”hd” kameroistakaan.

 3. Panasonicin kiintolevykameraa olen kokeillut. Kuva on normaalissa sisävalaistuksessa rakeinen, jopa huononpi kuin neljän vuoden ikäisessä sonyn minidv kasettikamerassa. Ulkona aurinkoisena päivänä, tai sisällä hyvässä valaistuksessa kuva on erinomainen. Tuossa kuvassa olevaan viivottimeen vertaamalla näyttäisi siis tuo valoaukka olevan tuon 4mm, mutta kamera ei taidakaan olla samassa mittakaavassa kuin viivotin, kun viivottimeen vertaamalla kamera olisikin reilusti alle 3cm kanttiinsa..

 4. Ja tuossa kyseisessä panassa valoaukko on noin 11x8mm, siis huomattavasti suurempi kuin tuossa nyt esitellyssä kamerassa.

 5. On aivan turhaa väittää että pienen optiikalla omaavilla kameroilla saataisiin yhtä hyvää kuvaa aikaiseksi kuin suurilla objektiiveilla. Mitä pienempi optiikka on, sitä huonompi se on keräämään valoa (suuri valovoima), jolloin kuvasta tulee huonompi, tarvitaan korkeampi herkkyys => pikselipuuroa.

  Kuvanlaatuun vaikuttaa merkittävästi myös kennon koko, joka ollessaan pieni tuottaa helposti vääriä pikseleitä => pikselipuuroa.

  Jostain kumman syystä (tilansäästö) tuohon vaan ei haluta panostaa monen elektroniikka-alan kohdalla (kamerakännykät hyvä esimerkki suuri reso pieni opt.)

 6. Joo ihan kätevä vehje olis. Vielä jos tohon 4x4x4 kuutioon sais tallennettua kuvaamansa kohteet.

 7. musta tuntuu että ihmiset ei oo ymmärtänyt että toi on pelkkä kamera ilman optiikkaa ja siihen laitetaan se erikseen kiinni, toi musta ”aukko” kameran kierteiden sisällä on sen CCD kennon koko noin about.

 8. Noniin, tästä ei enää pitkä matka ole siihen että kännyköissä kamerat harppaa eteenpäin.

Kommenttien lisääminen on estetty.