Heineken-pullo-muuri

Heineken sai 60-luvulla mielestäni loistavan idean olutpullojen kierrätykseen. Lasipulloista tehtiin kuutionmuotoisia, jotta ne voitaisiin kierrättää tiilinä. Ikävä kyllä idea ei koskaan päässyt tuotantolinjalle saakka. Olisi muuten aika hyvä muuri päteä!

Lähde: www.made-in-england.org

Edellinen artikkeliTeddykarhujen pääkalloja
Seuraava artikkeli30 tuntia hiihtämistä kaasunaamarit kasvoilla

14 KOMMENTIT

 1. Vähäsen ovat pieniä pulloja tuollaiset, itse käyttäisin käytöstäpoistettujen CRT-monitorien kuvaputkia joista näppärä muurari saa melko helposti rakennetuksi muurin. Kuvaputkien muoto on omiaan niistä tehtävään kaariporttiin, rakenne pysyy kasassa melkein itsestään painovoiman avulla olen tälläisestä nähnyt joskus kuvankin netissä.

 2. Eräässä Roope Setä-tarinassa oli pulloista rakennettu talo. Pullot oli muurattu hiukan toisella tavalla niin, että kaikkien pullojen suut oli talon sisäänpäin suunnattu. Tjaa, taisi olla parissakin tarinassa?

 3. Nimenomaan, eiköhän kyse ole lähinnä pekkaustehokkuuden kasvattamisesta, jossa läpileikkaukseltaam neljön muotoiset pullot voittavat pyöreät. Tietty muuri-ideakin on ihan hieno.

 4. Jossain napapiirin pohjoispuolella on joku turistirysä, kullankaivajakylä tms, jossa on ihan normaaleista olutpulloista ja laastista muurattu talo. Sellaisissa on oppaan selostuksen mukaan joillain kaivoksilla jopa oikeasti asuttu, kun puuta ei ole ollut helposti saatavilla..

 5. ”Jossain napapiirin pohjoispuolella on joku turistirysä, kullankaivajakylä tms, jossa on ihan normaaleista olutpulloista ja laastista muurattu talo.”

  Itsekin olen kuullut moisesta lasisesta turistirysästä, mutta taitaapi olla ihan pullonpohjilla päällystetty puurakenteinen talo.

 6. Voi jee oispas se hienoa kun olisi täysinäisistä Whisky pullosta muurattu talo, sitten huikkaa tehdessä mieli eikun vaan sienästä auki lähimmän pullon korkki ja eikun juomaan. Talon kun olis juonu niin sen voisi myydä eteenpäin tyhjänä.

 7. Muistaakseni jossain sisustusohjelmassa oli jokin tuollainen ratkaisu, tosin vain pullonpohjia oli käytetty…

 8. Ei ole aivan tuulesta temmattu idea toi pullomuuri. Vanhojen talojen seinien sisältä voi vieläkin löytyä pulloja, koska ne toimivat hyvin eristeenä.

 9. En muista oliko tankavaaran kullanhuuhdontapaikka, missä tuo pullotalo oli, mutta olen sen ihan omin silmin nähnyt. ihan pulloista tehty, eikä pohjista

 10. Taisi olla aikoinaan jossain Karpolla on asiaa -ohjelmassa tai vastaavassa näytetty, ja ihan kunnon lasipulloista se oli tehty. Ei mikään mestari taideteos, mutta rakennus kuitenkin.

 11. ”Ei ole aivan tuulesta temmattu idea toi pullomuuri. Vanhojen talojen seinien sisältä voi vieläkin löytyä pulloja, koska ne toimivat hyvin eristeenä.”

  Meillä purettiin vanhan rapatun talon seinät aikoja sitten, ja olin hyvin hämmästynyt kun sisältä löytyi kanaverkkoa ja pullonkorkkeja. Tyylinsä kullakin.

Kommenttien lisääminen on estetty.