DARPA on julkaissut piilolinssinäyttö -projektin

DARPAn Information Processing Techniques Office eli IPTO -yksikkö on laukaissut piilolinssiohjelman, joka ei kuulosta ollenkaan epäuskottavalta toteutettavaksi. Mikro- ja nanokoon näyttöteknologiaa hyödyntämällä tarkoitus on saada piilolinssin pintaan näyttö, jota voitaisiin hyödyntää ensimmäisen persoonan ammuntapeleissä olevan silmikkonäytön tapaisesti. Ratkaistaviin ongelmiin kuuluu mm. näyttötekniikka LED, OLED, laser -akselilla sekä turvattu langaton tiedonvälitys. Jälleen yksi askel sotilaan muuttamiseksi robotiksi. Ainakin minun mielestäni.

Lähde: www.fbo.gov

Edellinen artikkeliApollo 11 komento- ja kuumoduuli -pienoismalli
Seuraava artikkeliSony Alpha A900 – 25 megapikselin digijärjestelmäkamera saapuu markkinoille loppuvuodesta

15 KOMMENTIT

 1. Nuo ratkaistavat ongelmat ovat vielä niin perustavanlaatuisia, että eihän tässä ole vielä mitään konkreettista edistystä tapahtunut. Ja idea ei kuitenkaan ole mitenkään uusi.

 2. Ihmissilmä ei ainakaan pidä tuollaisesta, koska lähelle katsominen rasittaa silmää. Eri asia jos nuo piilolinssit taittaisivat lähettämänsä valon oikein.

 3. Ihmissilmä ei ainakaan pidä tuollaisesta, koska lähelle katsominen rasittaa silmää. Eri asia jos nuo piilolinssit taittaisivat lähettämänsä valon oikein.

 4. Diaz/, tuohan tulee yksi näyttö per silmä, ei silloin silmä tarkennu lähelle vaan äärettömän kauas. Eri asia olisi jos pistettäisiin yksi pieni näyttö nenän päähän ja sitä tutkailtaisiin molemmilla silmillä yhtä aikaa. Ja tietysti siihen jonkinmoinen valon taittomekanismi pistetään, muutenhan kuva olisi melko sumea.

 5. Oman kokemuksen pohjalta piilarit tuppaavat helposti lipsahtamaan vinoon, tiedä sitten kuinka helppoa HUD-näytön kyyläys siinä vaiheessa olisi.

 6. Starfish\:
  Luulisin että tuo linssin lipsahtelu ja putoaminen on pienin ongelma.. varmaan tositilanteessa kun on vaikkapa ”3 mailman sota ” niin linssi liimataan silmään 😀 käytännössä on mahdollista jopa tehdä linssiin ”nano koukut / tarraavat/ kiinnittyvät piikeillä / käpälillä tms silmän sarveiskalvoon jolloin linssi pysyy paikallaan. tuo langaton tiedon välitys taas tuppaa kummastumaan että mitenkä tuo ottaa häiriötä jos vaikka vihollisella on käytössä emp kärvähtääkö linssi sitten silmään .

  mutta kun DARPA rahoittaa niin voidaan jo olettaa että 10 vuoden päästä tuo on valmis tuote..

 7. Tuota nimenomaista lausettahan on toistettu jo vaikka mistä 😀 ”ei tule ikinä onnistumaan mitkään autot” ”ei tule ikinä onnistumaan mitkään höyrylaivat”

 8. Kyllä tossa saa tunkea pieneen kokoon paljon elektroniikkaa, yksi mitä artikkelissa ei mainittu niin ongelmia todennäköisesti tuottaa myös virtalähde. Parin minuutin piilolinssinäytöllä ei paljon juhlita.

 9. Tiesitkös Jereseni, että sähköä saadaan vaikka ihmiskehosta. Ja mitäs luulet syökö tuollainen nanoteknologialla tehty näyttö hirveästi sähköä? No eihän se syö.

 10. bbb\: emp=electromagnetic pulse eli sähkömagneettinen pulssi joka vaikuttaa vain magnetismiin perustuviin laitteisiin ( esim. tietokoneen kovalevy), se ei vaikuta o-led näyttöihin joista ko piilolinssinäyttö on todennäköisesti tehty.

 11. Tommosta vois käytellä ihan muutenkin, mp3 raitatietona, keepeeässien reittitietoina ja muussakin vapaa-ajan mellastuksessa mitä sille nyt keksis.
  En yhtään tiiä miten fiksu laite tulee, mutta jos se ei silmää vahingoita eikä näköä tuhoa niin ite ainakin ottasin käyttöön.
  Jos se joskus saadaan aikaseks, veikkaan että tehdään hyvin tarkkaan turvalliseks kun jokaisella meista on kuitenkin vaan kaks silmää.

Comments are closed.