Itse tehty turbiinireppu

Jaakko Raina lähetti meille tietoa ja kuvia itse valmistamastaan turbiinirepusta, joka selässä pyöräillessä polkimet käyvät turhaksi. Tässä Jaakon oma kuvaus projektistaan:

”Turbiinirepussa on vanhan koulureppuni hihnat ja sähköskootterin moottori. Moottori saa virtaa keskellä olevaan laatikkoon laittamastani 2x 12v: akusta. Turbiinirepun propelli on tehty kahdesta sahatusta vanerinpalasta johon on ruuvattu pidike, joka on kiinnitetty puolestaan moottoriin. Turbiiniin kehikko on tehty puusta ja repun hihnat on kiinnitetty kehikon etuosaan niin kuin kuvasta näkyy. Turbiinirepussa on se hyvä käyttöominaisuus että kun sen vetää selkäänsä ja hyppää pyörän tai jonkun kevyen kulkuneuvon selkää ja tietysti laittaa moottorin käymään niin ei tarvitse polkea ollenkaan, koska koneessa on niin iso työntövoima.”

Edellinen artikkeliSony Alpha A900 – 25 megapikselin digijärjestelmäkamera saapuu markkinoille loppuvuodesta
Seuraava artikkeliXbox 360 -arcadeohjain

24 KOMMENTIT

 1. aika vaarallinen tuo kyllä on jos vaikka roottorin pyöriessä työntää sormensa kanaverkon läpi.

 2. ”niin iso työntövoima”, jtk epäilen, että tuo ”iso” on aika pienellä i:llä.
  Mut, hieno homma silti.

 3. Mitenkäs kauan tuolla sitten parenee huristella yhdellä latauksella? Minulla on 16″ pöytätuuletin jossa on 190W moottori, eikä se kehitä juuri minkäänlaista työntövoimaa. Siihen tarvitaan paljon tehokkaampi moottori, mielellään lähemmäs puolta kilowattia, jolloin tuollaiset 4Ah mopon akut eivät pitkälle riitä..

 4. tuo on todellakin ei toimiova ratkaisu.. ”plaseboa” työntövoiman sanoisisin olevan täysin riittämätön,, isompi propelli ja tehokkaampi voimanlähde isot välitykset niin voidaan puhua työntövoimasta..

 5. Tästä ideastahan oli joitakin vuosia sitten oikein lehtiartikkeli. Oli vain ”hiukan” järeämpi sovellus. Kaksi lapaisen potkurin halkaisija oli 80cm luokkaa ja moottorisahan moottori voimanlähteenä. Runko rinkasta, johon oli hitsattu kehä suojaverkkoineen. Pääsee todella kovaa myös esim suksilla järven jäällä. Moottorisahassa on väännön lisäksi se hyvä puoli että siinä on vapaa kytkin, eli kun ei kaasuta, niin potkuri ei ”vedä” laisinkaan. Vaijerin päässä kaasukahva kädessä ja menoksi. Muistaakseni oli mitattu yli 80km/h nopeuksia ;-D

  Jos joku nyt innostuu, niin suosittelen jonkinlaista tappokatkaisijaa…

 6. heikkinen:Mitenkäs kauan tuolla sitten parenee huristella yhdellä latauksella? Minulla on 16″ pöytätuuletin jossa on 190W moottori, eikä se kehitä juuri minkäänlaista työntövoimaa. Siihen tarvitaan paljon tehokkaampi moottori, mielellään lähemmäs puolta kilowattia, jolloin tuollaiset 4Ah mopon akut eivät pitkälle riintä

  ne akut on 7 ah

 7. teen tosta nytten uuden version laitan moottorisahan moottorin tuohon kehikkoon.

 8. Oo jaska sen moottorisahan moottorin kaa varovainen. Muista, että pakokaasut ei ole kivoja ja äänenvaimennin tulee todella kuumaksi. Ilman äänenvaimenninta ei korvat kestä. Varmista keskipakokytkimen toiminta.

  Mutta projektista: Aivan mahtava. Vois ite rakentaa samanlaisen pyörään kiinteästi.

 9. joo mulla on siinä semmonen hätäjarru joka jarruttaa koko kytkimen kun vetää vivusta ja tein siihen kunnon äänenvaimentimen ja verkon pakoputken suojaks

 10. ihan jees idea mistä oot saanu sähköskootterin moottorin ?? tilasitko jostain netistä?

 11. laitan tässä lähiaikoina ideablogiin uudesta ideastani moottorisahapolkupyörästä.

 12. ja mikä parasta, niin kun tällasel mennää nii polkupyörä o edellee polkupyörä, eikä mikää moottoriajoneuvo, vaikka eiköhä ton laittomuutee joku ”hyvä” perustelu löydy…

Kommenttien lisääminen on estetty.