varsijousi_puinen.jpg

Jaakko lähetti meille kuvan itse tekemästään varsijousipyssystä. Rakennelmaansa Jaakko itse kuvailee seuraavasti: ”varsijousipyssy on tehty kokonaan puusta ja jännite-naruna siinä on tavallista talousnarua. Hyvän kireyden ansiosta nuoli menee tavallisen pahvilaatikonkin läpi ja liipaisimen paikalla on vahva puutikku.”

Edellinen artikkeliLinda Farrow Vintage aurinkolasit nenäkkäille auringonpalvojille
Seuraava artikkeliIcon Watch on kuvakekello

11 KOMMENTIT

  1. Kaareen soveltuisi parhaiten erittäin sitkeä kataja, mutta suurten katajien kaataminen on kiellettyä. Itse olen normaaleita jousipyssyjä tehnyt joskus pienempänä..

  2. Kiitos tiedosta, olenkin sitten tehnyt monta rikosta ensimmäisellä luokalla ollessani(en enää)(siis ensimmäisellä luokalla) silloin tuli kaadettua pari katajaa pelkästään huvin vuoksi. tai joskus tapeltiin niin lensihän sitä väkeä sinne katajiin 😀

  3. Kataja on toki ylivertainen, mutta varsijousen kaari valmistetaan usein kaksoispuurakenteella, jossa ulompi puu on pehmeää ja sisempi kovempaa. Ulompi puu voi olla hyvin vaikka kuusta ja sisempi puu vaikka pihlajaa. Ja koko setti sidottu tai liimattu yhteen. Sitomalla pysyy paremmin. Toimii oikein loistavasti ja tehokaskin on.

  4. Kaarena toimii parhaiten lasikuituinen keppi joita käytetään maatiloilla lehmien aitojen rakentamisessa. Siinä riittää voimaa…

  5. Eikös parhaat kaaret saa katkaistuista suksista (kärkiosat). Voimaa on ku pienes kyläs ja Vanhoja peltosia löytyy nurkista kaikilta 🙂

  6. eihän semmonen lasikuitu kestä mitään! Ottakaa hirven jänteitä ja katajaa

Kommenttien lisääminen on estetty.