Touko lähetti meille linkin itse valmistamaansa yksinkertaista liekinheitintä esittelevään videoon. Liekinheitin on rakennettu yksinkertaisesti PVC-putkesta ja ilmapallosta. Polttoaineenaan Toukon liekinheitin käyttää riidenlieko kasvista valmistettua jauhetta, jonka heittimeen kiinnitetty ilmapallo puhaltaa putkea pitkin sytyttimenä toimivan kynttilän liekkeihin. Jatkossa Toukon suunnitelmiin kuuluu kynttilän, eli sytyttimen kiinnittäminen kiinni putken piippuun, mikä tekee heittimestä mobiilin.

Edellinen artikkeliRobottihaukka Falco pitää linnut poissa lentokentältä
Seuraava artikkeliZeroPointZero yhdistää rannekellon ja käsiraudat

17 KOMMENTIT

 1. Ei tule liikaa hintaa tuommoiselle. Hiukan parantelemalla kaasusytytin, jauhesirotin isolla säiliöllä ja paineilmasäiliö yms niin löytyy tehoa lisää. On tullut itsekin joskus ipanana poltettua noita liekoja sytkärillä ja muuten vaan. Hyvin palaa.

 2. Hienoa!

  Nyt sitten kaikki kotipyromaanit kokeilee tätä ja taas on pari kirkkoa poltettu.

  Nolla pistettä, koska ideaa kokeilee kuitenkin ”väärät” henkilöt, kuten tulitikkuleikeistä kiinnostuneet kakarat!

 3. Vanhaa ideaa vain automaatisoitu. Kyllä tuota kärpäsenruutia on ennekin otettu putken päähän ja puhallettu kynttilää kohti – sama ilmiö.

 4. miten sitä riidenlieko jauhetta sitten valmistetaan jauhetaanko kasvi tuoreena jauheeksi vai kuivataanko se ensin.

 5. riidenliekoista kerätään keltaiset itiöpesäkkeet (noin 50kpl)
  ja kuivataan ne. itiöpesäkkeistä irtoaa keltaista jauhoa joka palaa herkästi sumuna ilmassa.

 6. Tuohan on ikiwanha keksintö kuten ozku sanoi. Pappa vainaa aikoinaan neuvoi miten tuolla saa kämpässä pörräävät kärpäset hengiltä. VÄHÄN jauhetta pillin suulle, tulitikku tai sytkäri palamaan pillin ja kärpäsen väliin ja pieni puhallus 😉 Toimii 30-40cm päästä parhaiten ja polttaa vain siivet. Palaa puhtaasti eikä jää oikein tehtynä nokea yms ikkunaan. Sanomattakin selvää että varovaisuus on valttia. Oikeaan aikaan vuodesta voi varistella siitepölyn suoraan kasvista ”käyttövalmiina” esim paperille.

  Ja pakko kysyä ”hulikko” nimim. miten syntyi asiayhteys kirkkojen polttamisen ja tämän asian välille??? Yhtä loogista kuin että kielletään kaikki veitset kun veitsellähän voi tappaa, autolla ajaa toisen yli, vedellä hukuttaa… Kaiken maailman ruuti leikit yms itsekin nuorena kokeillut eikä palanut yhtään kirkkoa, tönöä, eikä torppaa.

 7. Kasvi on muuten oikeasti katinlieko jonka itiöpoly leimahtaa, vaikka wikipediassa väitetäänkin muuta.

  Itsellä on kokemusta ja voin sanoa ettei riidenlieon pöly syty..

 8. helpommalla selviää kun laittaa lasolia supersoakeriin ja butaani sytytin teipillä kiinni nokkaan.ja on huomattavan hauska pimeinä syys iltoina.

 9. Miks pitää aina antaa negatiivista palautetta ihmisille? Uusi keksintö, nostaisin hattua!

Kommenttien lisääminen on estetty.