Plug-in keittiö on mukana kannettava uuni, grilli ja kuusi paistolevyä

tulevaisuuden_keittio.jpg

Koskapa kotimaisia rakentelijoita vielä odotellaan aktivoitumaan omien idea / rakenteluprojektiensa kanssa, niin päätin jatkaa omien vanhojen juttujeni esittelyä Ideablogissa. Tällä kertaa vuorossa vuonna 2001 kouluprojektina konseptoimani tulevaisuuden keittiö. Työ oli opintoprojektin ohella osallistumiseni ranskalaisen kaasuyhtiö Gaz de Francen järjestämään kilpailuun teemalla ”tulevaisuuden keittiö”. Kilpailun vaatimuksina oli siis suunnitella tulevaisuuden keittiö, joka käyttäisi kaasua polttoaineenaan.

Konseptini perusajatuksena oli muunneltava, helposti mukaan otettava keittiö, joka ajaisi keittiön virkaa niin kotona, kuin maastossakin. Yksi ajatus oli myös, että uunia voisi olla mahdollista käyttää tarpeen vaatiessa jopa kylmäkaappina elintarvikkeiden tuoreena säilyttämiseksi.

Tulevaisuuden keittiöni jopa pärjäsi kilpailussa sen verran hyvin, että sain kutsun lentolippuineen palkintogaalaan Pariisiin muitten finalistien kanssa. Opiskeluaikoihin kuuluneesta reissusta muistan sen verran, että palkintoa ei tullut, mutta baari oli avoin.

Mikäli konsepti kiinnostaa, niin kilpailuun osallistuneet julisteet löytyvät pdf-formaatissa täältä