Kumpi on ekologisempi, kertakäyttömuki vai keraaminen muki?

Kumpi on ekologisempi, kertakäyttömuki vai keraaminen muki?

Silloin tällöin aina putkahtaa jostain tämä aihe esille. Viime aikoina on ollut keskustelua siitä, kumpi on ekologisempi vaihtoehto, pahvinen vai polystyreeninen kertakäyttömuki. Käsittääkseni nyt ollaan kallistuttu jälkimmäisen kannalle. Mutta asiaan. Kumpi on ekologisempi, keraaminen muki vai kertakäyttömuki. Keraamisen mukin valmistaminen kuluttaa huomattavasti enemmän energiaa kuin polystyreenisen vastaavan valmistaminen. Kuumaa vettä ja pesuainetta tarvitaan keraamisen mukin pesemiseen. Lisäksi keraamisten mukien kuljetus kuormittaa luontoa.

Toisaalta kertakäyttökupit jäävät usein kierrättämättä ja päätyvät kaatopaikoille tai kaduille. Roskien kerääminen ja niistä huolehtiminen jää veronmaksajien niskoille. Kanadalaisen Victorian yliopiston uusi tutkimus väittää, että keraamista mukia tulisi käyttää 1000 kertaa ennen kuin se on ekologisempaa kuin polystyreenisen kertakäyttömukin käyttäminen.

Tämä on mielenkiintoinen aihe ja ainakin minussa herättää ajatuksia. En vain voi uskoa, että kannattaa tuottaa jätettä jokaisesta juodusta kahvista tai teestä. Mitä mieltä te olette?

Lähde: www.guardian.co.uk

{democracy:102}