Amerikan Yhdysvaltojen laivasto suunnittelee testaavansa lähiaikoina 32 Megajoulin raidetykkiä, joka laukaukaisee ammukset kohdetta päin räjähtävän ruudin sijaan magneettisen kiskon voimalla. Suunniteltu magneettitykki laukoisi ammuksia ilmaan jopa 7-kertaisella äänennopeudella, jolloin ammusten kantamaksi voidaan parhaimmillaan saada jopa 350 kilometriä. Tämä siis ilman ammuksessa itsessään sijaitsevaa voimanlähdettä. Yllä olevalla videolla raidetykin pienempi prototyyppi.

Teknologiasta tekee erityisen kiinnostavan se, että ammukset eivät tarvitse enää lainkaan hankalasti käsiteltäviä ruutipanoksia. Mikäli laivaston suunnitelmat etenevät kaavaillun mukaisesti, pyritään ensimmäiset, 64 Megajoulin raidetykit asentamaan käyttöön vuoden 2020 tienoilla.

Lähde: crave.cnet.com

Edellinen artikkeliPunaniskavuoristorata
Seuraava artikkeliRinspeed Splash – kantosiipialukseksi muuntuva amfibio-henkilöauto

1 KOMMENTTI

 1. Mistä nuo tulenlieskat syntyvät, jos ammunnassa ei käytetä räjähdysaineita ?

  Ammuksen ympärillä olevan ilman kuumenemisesta ?

 2. Future Weapons sarjan yhdessä jaksossa käytiin juurikin tuota railguinia vähän läpi, vaikuttaa siltä että suurimmat ongelmat on jo voitettu tuon sähkönvarauksen suhteen kun on päästy testaamaan prottyyppiä laivassa. periaatteessa kyseessä on rekyylitön, äänetön ase, sillä paukahdus mikä kuuluu on äänivallin murtuminen ja projektiilin törmätessä kuuluu myös ääni.

  railgun ajatuksella on myös mietitty satelliittien ampumista avaruuteen, saapas nähdä saavatko sen toimimaan, sillä on aikamoiset g-voimat kyseessä kun kappale lähtee liikkeelle ja luulen että ei herkät elektroniset komponentit oikein tykkää hyvää.

 3. Niin sitä vaan science fictionista tulee taas kerran science factia 🙂

 4. Raidetykin vieressä seisoskelevilta lähtee varmaan napit takista. Keuhkojen kautta.

 5. ”suurimmat ongelmat voitettu” – tehoelektroniikkaa snadisti lukeneena väittäisin kyllä, että ampeerimäärät mitä toi vaatii, on edelleenkin ongelma. ainakin hyper kallis ongelma. toisaalta rahaahan jenkkilässä armeijan mopojen viritykseen riittää.

 6. Noita pyssyköitä on kai lähinnä suunniteltu alustavasti isoimpiin taistelulaivoihin joissa voi olla käytössä ydinreaktori, tai parhaassa tapauksessa jopa useampia joten välttämättä se energia ei ole tuossa se pääkohtainen ongelma

 7. ja taas kerran kulutetaan satoja miljonnia ellei miljardeja asevarusteluun, jonka hyöty ihmiskunnalle on olematon.

 8. Yhdysvallat nyt käyttää asevarusteluun muutenkin miljardeja vuodessa (Yksi tutkakone voi maksaa muutaman miljoonan, Apachen Hellraiser-ohjus maksaa 80 000 kappaleelta) että eipä tämä paljoa siitä lohkaise.

 9. Hei mun idea! Tämmöinen ajatus oli minulla muutama vuosi itselläni mielessä mutta ei näin suuressa mittakaavassa.

  Ei tuohon tarvi kuin putki mihin kuti laitetaan ja putken ympärille sähkömagneetteja ja laita joka johtaa sähkömagneeteihin järjestyksessä virtaa niin että kuti lähtee putkessa liikkeelle.

 10. Tietenki virtaa ei tarvine niin paljon jos on pitempi piippu.. Kai tuolla muuten joutuu käyttämään suprajohtavia matskuja.

 11. Youtubessa on muistaaksen jotain videoita millä voi ampua muttereita käämin kanssa.. Sama periaate mutta hiukan hillitymmällä tuhovoimalla. Tuollainen on muuten aika kätevä kun ei tarvitse lupaa ruudittomana aseena.. Ei sillä että kuluttajasovelluksia aivan lähiaikoina olisi tulossa..

 12. Kyllähän noita ”coilgun”-suunnitelmia ja toteutuksia on netistä löytynyt jo vaikka kuinka kauan, ei mikään originaali idea. Mitä joskus katselin, niin mihinkään uskomattomiin lähtönopeuksiin niillä ei ainakaan harrastajat tosin olleet päässeet. Ts. jäivät aika kauaksi ruutikäyttöisistä aseista.

 13. oon määki teheny joskus semmosen pikkusen coilgunin jolla lensi pultti tai vastaava muutaman metrin 😉