Virgin Galactic SpaceShipTwo - Avaruuteen 200 000 Dollarilla

Tässä komeilee tiettävästi tämän aurinkokunnan ensimmäinen, kaupallinen avaruusalus. Nimellä Virgin Galactic SpaceShipTwo kulkeva avaruualus on suunniteltu kuljettamaan kuusi matkustajaa ja kaksi miehistön jäsentä noin 110 kilometrin korkeuteen, jossa matkailijat saavat nauttia muutaman minuutin ajan aidosta painottomuudesta ennen palaamista kotiplaneetalle.

emoalus.jpg

Aivan halpaa huvia avaruusmatkailu ei ole, sillä menopaluulipusta saa maksaa 200 000 Dollaria. Hinta sisältää myös kolmipäiväisen harjoittelun New Mexicossa sijaitsevassa avaruuskeskuksessa. Ensimmäiset lennot on tarkoitus suorittaa vuoden 2009 kuluessa.

Vaikka hinta tuntuu kieltämättä kovalta, niin kyseessä on epäilemättä ”esittelyhinta”, jolla rahastetaan kaikkein innokkaimpia avaruusmatkailijoita tuotekehityskustannusten kattamiseksi. Vertailukohtana mainittakoon, että ensimmäisten kaupallisten Atlantin ylityslentojen yhdensuuntainen lippu maksoi nykyrahassa noin 40 000 Dollaria.

Tietokoneanimaatio Virgin Galactic avaruuslennosta linkin jälkeen

Lähde: www.virgingalactic.com

Edellinen artikkeliVerkkokauppa Amazon.com aloittaa MP3-kappaleiden myymisen globaalisti ilman suojauksia
Seuraava artikkeliOnko isäukko aloittanut taas kahvin vetämisen?

1 KOMMENTTI

  1. Tässäkin tulee varmaan käymään niinkuin monelle muullekkin ”avaruusbussille”, että räjähtää lopulta taivaalle ensimmäisellä lennolla.

  2. ihan pilkun viilauksena vain, että ”aitoa painottomuutta” ei ole olemassakaan, eikä maailmankaikkeudesta löydy kohtaa jossa olisi täysin painottomassa tilassa.

  3. Vate, tuskinpa vaan räjähtää, koska Virgin ja muut yhtiöt ovat jo pitkään kehitelleet erilaisia aluksia. Tuotakin on tietääkseni testattu jo useamman kerran.

  4. Ei ne iha heti putoo, huippusuunnittelijathan noita rakentelee…

    Ja tosiaan, keijo: *sigh*

  5. Tuskin sitä vielä on testattu, kun nuo kuvatkin on taiteilijan luomuksia. Tiettyjä osia on varmasti testtattu, mutta kokonaisuutta ei ole vielä tällä isolla aluksella. Se pieni mallihan voitti sen Ansari prizen, mutta sen varmaan kaikki tiesikin.