lego_palikka.jpg

Tänään tulee kuluneeksi tasan 50 vuotta siitä, kun monen lapsen – ja aikuisenkin suosikkilelu Legopalikka sai alkunsa. Tässä tapauksessa legopalikan synnyn ajankohdaksi on  määritelty se päivä kun Legon keksijä  Ole Kirk Christiansen jätti patenttihakemuksensa uuden tyyppisestä muovisesta rakennuspalikasta, jotka kiinnittyivät toisiinsa kiilautuvan liitoksen avulla.

Me kaikki, jotka vakavasti uskomme, että lapsuus ei olisi ollut sama ilman Legopalikoita kiitämme.

Vuosipäivän kunniaksi Lego järjestää maailmanlaajuisen kilpailun jonka tavoitteena on löytää maailman paras Legorakentaja-lapsi. Valinta suoritetaan paikallisten karsintojen kautta, joista kilpailijat etenevät lopulta finaaliin.

Tässä vielä vuosipäivän kunniaksi Legoista tehty laite, joka siirtää filmipurkkeja. Kuinka monen muun rakennussarjan avulla pystyt suunnittelemaan ja rakentamaan vastaavan mekanismin?

Edellinen artikkeliTeinitytön veriryhmä vaihtui maksasiirron tuloksena
Seuraava artikkeliMiltä raamatulliset tapahtumat olisivat näyttäneet Google Earthin kautta katsottuna?