Tulevaisuudessa syöpä voidaan parantaa syöpäsoluihin kohdistetuilla nanoräjähteillä?

Missouri-Columbian yliopiston tutkijat yhdessä Yhdysvaltojen armeijan kanssa on havainnut, että sekoittamalla nanopolttoainetta ja nanohapettajaa, on mahdollista valmistaa nanokokoisia komposiittiräjähteitä, joiden avulla voidaan aiheuttaa hallittuja nanoräjähdyksiä vaikkapa ihmisen elimistön sisällä. Tulevaisuudessa teknologian avulla voisi olla mahdollista hoitaa esimerkiksi syöpää siten, että elimistöön ruiskutetut nanoräjähteet räjäytetään paikallisesti siellä, missä syöpäsoluja sijaitsee. Räjähdyksen synnytettyä pieniä reikiä syöpäsoluihin, lääkeaineet pääsisivät näin hoitamaan hommansa syöpäsolun sisällä ilman, että terveitä soluja tarvitsisi vahingoittaa.

Tähän mennessä teknologiaa on testattu eläimillä 99% onnistumisprojektilla. Mikäli teknologiaa päätetään kehittää pidemmälle, voitaisiin ensimmäiset ”räjäytyssyöpähoidot” tehdä ihmisille 2-5 vuoden sisällä. Iskevä mainoslausekin löytyy jo valmiiksi: ”*** nanohoito räjäyttää syöpäsi pois!”

Lähde: www.engadget.com

Edellinen artikkeliOnko isäukko aloittanut taas kahvin vetämisen?
Seuraava artikkeliKolmiulotteista virtuaaligraffititaidetta reaaliajassa

1 KOMMENTTI

 1. Räjäyttely on brutaalia ja vanhanaikaista. Uusin ja lupaavin syövän hoito muoto on antiprotonihiukkas säteilytys jota saa Euroopassa CERN:n laboratoriossa. Tässä suora lainaukseni Tieteenkuvalehdestä ja linkki juttuun.

  Hiukkas-fysiikan tutkimuskeskus CERN Genevessä Sveitsissä on yksi kuudesta paikasta maailmassa, joissa on mahdollista antaa syöpäpotilaille tavallista sädehoitoa tehokkaampaa protonihoitoa. Tavallisessa sädehoidossa kasvaimeen ei voida kohdistaa kovin paljon säteilyä, sillä röntgensäteet läpäisevät kaikki kudokset ja tappavat myös tervettä solukkoa. Protonihoidossa säteily tunkeutuu vain tiettyyn syvyyteen ja säde voidaan kohdistaa tarkasti.

  http://www.tieteenkuvalehti.com/Crosslink.jsp?d=195&a=1219&id=1059_4

 2. Jotenkin alkaa epäilyttämään, kun aletaa kehon sisällä räjäyttelemään…

  Kai pakon edessä olisi kuitenkin suostuttava.

 3. Parempi sitten testata loppuun asti tuo juttu ettei vahingossa tai tietämättömyyttään anneta kellekään yliannostusta.. Tuosta varmaan hitmanitkin innostuvat, varsinkin jos kehitetään viiveellä paukahtava versio. Syötetään vain kohteelle esim sämpylässä ja jonkin ajan kuluttua kun aine on levinnyt se räjäyttää solut säpäleiksi sisältäpäin.. Olettaisin että sellaista ei jää samanlaisia jälkiä kuin esim radioaktiivisista myrkyistä kuten poloniumista. Tällä hetkellä polonium taitaa olla kuitenkin varmin tapa.

 4. En ole varma mutta eikös nuo syöpä kasvaimen pirstaloituneet palat päädy sitten vaikka verenkiertoon ja siitä vaikka aivoon sitten jos pala jää jumiin alkaa siellä siten syöpä kasvamaan..

 5. ^Jos nyt oikein ymmärsin niin ne palat olis korkeintaan solun kokoisia, eli ei ne taida oikein tukkia. Ajatus sinänsä kuulostaa kyllä aika hurjalta räjäytellä ihmiskehon sisällä.

  ”Olemme pahoillamme mutta miehenne kuoli sisäiseen hallitsemattomaan verenvuotoon. Panostajamme laski annoksen väärin ja hänen sisäelimensä räjähtivät” 😉

  Yhdysvalloissa löytyy myös tuota protonisäteilyhoitoa ja ilmeisesti tulokset erinomaisia. Hoito vaan on harvojen ulottuvilla ja kallista. Jokaista potilasta varten pitää myös valmistaa yksilöllinen sabluuna josta säteily menee läpi. Toivottavasti en saa syöpää, ainakaan vielä noin 20 vuoteen…

 6. Suomessa muistaakseni on tehty aiemminkin tuollaisia kokeita. Bromia sekoitetaan proteiineihin, joita syöpä tarvitsee ja siten bromi päätyy solun sisälle ja säteilyllä räjäytetään. Taisi olla Tiede-lehti. En ole ihan varma asiasta.