_3.jpg

Vieläkö muistat ensimmäisen hiiresi? Näyttikö se joltain samalta kuin kuvan vekotin. Pitkä matka on kuljettu näistä sivustolla funtuna.blogspot.com esitellyistä muovirasioista. Nostalgiaa on ilmassa, sillä muistiini palautui elävästi yläasteen atk-tunnit ja IBM:n ensimmäiset hiiret, jotka toimivat vähän niin ja näin. Nykyäänhän ei hiirissä ole edes tuota kuulaa. Olenkohan jo auttamatta jäänyt 90-luvulle kuulani kanssa. Laitetaanpa kysely:

{democracy:62}
Edellinen artikkeliMax Blank: Käännettävä kakluuni
Seuraava artikkeliLED-valaistu kattotiili

1 KOMMENTTI

 1. No siis on noita optisia ollut jo parikymmentä vuotta sitten, eli pitäisi sitä jo hitaampienkin olla siirtynyt. Mitä..? Et usko?!

  Itsellä on tuollainen kuin Mouse Systems MODEL M4, jonka pohjassa on jopa USA:n patenttikoodit (4364035,4546347). Löytyypä siihen vielä yksi avaamaton hiirimattokin.

 2. Voi vitsi! Ihania! Kyllä, juuri tuollainen, itseasiassa kaksikin näytti tutuilta tuossa blogissa. Jostain 80-90-lukujen vaihteesta on omatkin kultaisimmat kokemukseni hiirestä. Olisipa kiva pidellä tuollaista taas kerran kädessä.. Nyyh, mennyt aika ei koskaan enää palaa…

  Itse siirryin optiseen hiireen vasta ihan tuossa äskettäin joten pakko oli vastata että ”Ei”. 🙁

 3. Eipä löydy minun hiirulaisesta palloa.
  Vissiin koskaan löytynytkään.

 4. Mistä muuten johtuu että kursori hyppii päin persettä, vähä pistää kiukkuseks, ku oot löytäny jtn mielenkiintoista mitä oot ettiny pari päivää taikka kirjottanu tunnin niin kun painan sendiä, niin tämä k*usipää hyppää suoraan rastiin.
  Johtuneeko matosta vai mistä?
  Tehdäänköhän pallollisia hiiriä usbille, tai ylipäätänsä vaihdan vaikka tietokoneen commodore 64:ään ja pyörin sillä netissä.

 5. Selailimpa kerran divarissa erästä muinaista ATK opasta missä ei puhuttu hiirestä vaan ”ohjainlaatikosta”

 6. Miski: Kokeile vaihtaa hiirimattoa. Jos ei auta, niin sitten hiirtä. Optisissakin on aika paljon eroja sen suhteen mistä pinnoista ne tykkäävät.

 7. miski & ff: Optisissa on eroja muutenkin sen suhteen, kuinka nopeita liikkeitä ne sietävät. yleisesti ottaen tuo kursorinhyppimisongelma voi ratketa sillä, että säätää hiiren kursorin nopeammaksi käyttiksen asetuksista. Yleisin ongelma se lienee näiden konepakettien mukana myytävien markan hiirten kanssa, jotka ”hyppivät” jo melko normaalissakin käytössä.

 8. Miski: eikö sulla oo ps/2-liitäntää konneesa? :O ite tökkään hiiren ja näppiksen ps/2:seen niin kauan ku se vaa on järkevästi mahollista. ostan vaikka jonku ps/2-kortin sitte ku ne joskus häviää tai teen ite ja 100 vuojen päästä opetan uusimmalle linuxille ps/2-hiirtä ja näppistä 😀

 9. En oo eläissäni pitäny pallollisista hiiristä trackballia lukuunottamatta. ensimmäisten optisten kanssa samantien liikenteeseen ja samantien siirryin laserin kun tuli kuluttajaystävälliset hiiret. aina halunnu hiiren jonka hallintaan vaaditaan vain sentin liike joka suuntaan ja koko työpöytä olisi ulottuvilla. Surkuttelen aina tuttavia jotka konettani käyttää kun niillä ei kursori pysy asetuksia vaihtamatta hallinnassa

 10. Trackballia nyt käyttäny kohta 8 vuotta..ei muunlaista enää opettelematta osaa käyttää..ainakaan pelatessa 😀

  Eli ei ole pallo hukassa 😀