letiles.jpg

Hollantilainen Lambert Kamps on kehittänyt mielenkiintoisen rakennuselementin, nimittäin kattotiilen, johon on integroitu LED-valot (Light-Emitting Roof Tile). Tarkoituksena on sitten kirjailla katolle näillä tiilillä esimerkiksi tervehdys tai miksei vaikka varoitus talossa asuvasta LED-fanaatikosta. Suunnitelmiin liittyy myös mm. eri moniväristen kuvien näyttöä tiilillä sekä tekstin animointia. Itseäni kiehtoisi enemmänkin ajatus tiilestä, joka lataisi itse itsensä auringonvalosta ja iltaisin käyttäisi sähkön.

Lähde: www.lambertkamps.com (Others -> Light-Emitting Roof Tiles)

Edellinen artikkeliVanhoja hiiriä
Seuraava artikkeliVärivalokuvia 1900-luvun alun Venäjältä

1 KOMMENTTI

 1. Kirjoitettu 16.10.2007 20:37?
  Oma kello näyttää 20:35.
  Olenko niin jäljessä kaikesta?

  Asiaan. Noita tiiliä koko katto täyteen niin on melko komea sen jälkeen

 2. Tarpeeksi pieniä tiiliä ja erivärejä sekaan niin siitähän saadaan oma pärstä Guugle Earthiin! 😀

 3. Mahtaa olla kallista jos nuo palaisivat aina kun Suomessa on pimeätä. Joutuisi varmaan muutaman vuoden välein vaihtamaan 😛

 4. Ihan hauska idea, mutta eipä tuollaistakaan valosaastetta oikeasti mihinkään kaivata

 5. No tiilet nyt kuitenkin kestää vaikka 200 vuotta.. ledit yhtä soittoa poltettaessa ideaalitilanteessa noin 50 000tuntia, tai 6vuotta.

 6. Mitä työn puolesta olen ledien kanssa tekemisissä, niin monet valmistajat antavat takuun 10 000-50 000 tunnin välillä. Mutta ledin valovoima laskee iän myötä merkittävästi ja on monesti takuuajan kieppeillä aika heikkoa.