airport.jpg

Vuonna 2008 Kiinaan valmistuu maailman suurin ja kehittynein lentokenttä. Beijingin uusittu lentokenttäkompleksi avataan ensi helmikuussa, sopivasti ennen olympialaisia. Kehitystyössä on keskitytty luomaan teknisesti kehittynyt ratkaisu, jossa on otettu huomioon matkustajien tarpeet ja tehokkuus käytettävyydessä että vakaudessa.

Pelkästään kolmosterminaali on 100 hehtaarin kokoinen ja yhtä suuri kuin Heathrown kaikki viisi terminaalia yhteensä. Lattiatilaa on yli miljoona neliömetriä ja 2015 mennessä matkustajämäärän arvioidaan kasvavan vuosittaiseen 53 miljoonaan. Suunnittelussa on otettu huomioon lohikäärmeen muoto sekä perinteiset kiinalaiset värit.

Laitoksessa on panostettu myös vihreisiin arvoihin ympäristöystävällisen ilmastoinninhallintajärjestelmän muodossa, joka on suunniteltu säästämään energiankulutusta sekä hiilidioksidipäästöjä. Lentokenttää on suunnitelty neljä vuotta ja hintaa terminaalikompleksille tulee 2,8 miljardia dollaria sekä 4,6 miljardia ympäristön infrastruktuuriin.

Lähetet: www.fosterandpartners.com, www.bornrich.org

Edellinen artikkeliSputnik täyttää tänään 50-vuotta
Seuraava artikkeliIqua BHS-603 SUN on aurinkoenergialla toimiva Bluetooth -kuuloke