Thermablade - Enemmän vauhtia ja parempi pito luisteluun lämmitetyllä terällä

Kanadalainen Tony Weber on jo vuosia kehitellyt konseptiaan, joka saattaa pian mullistaa huippuluistelua. Tonyn innovaatio on luistin, joka on varustettu pariston voimalla lämmitetyllä terällä. Idea on yksinkertainen – lämmin terä sulattaa jäätä altaan, jonka ansiosta luistin leikkaa paremmin jään pintaa. Jäätä sulattava luistin myöskin liukuu paremmin sen alleen synnyttämän sulaneen veden päällä.

Tuotteen kotisivujen mukaan Therma blade teknologiaan perustuvat luistimet tullaan lanseeraamaan 12 päivän päästä. Luistinten hinnat, tai se saako näitä käyttää ammattilaisjäillä on vielä hämärän peitossa. Kyseessä on varmasti kuitenkin kaikkia hokkarihemmoja kiinnostava konsepti!

Lähde: www.thermablade.com (kautta: www.engadget.com)

Edellinen artikkeliTitanic DNA – Titanicista valmistettu rannekello
Seuraava artikkeliKuinka kosketuksen voi tuntea irrallisen kumikäden kautta

1 KOMMENTTI

 1. Ja kuinka kauan sitten tuollainen paristo kestää? Vai olisivatko peräti akkuja?
  Tähänkin asti on luistimen liukumiseen riittänyt se vesi joka sulaa luistimen terän aiheuttamassa paineessa. Jäätyneeseen veteen siis kohdituu niin kova paine terästä, että sen jäätymispiste kasvaa yli lämpötilan jossa se luisteluhetkellä on. Kun paine häviää, luistin siis ohittaa kohdan, palautuu jäätymispiste ennalleen ja vesi muuttuu taas jääksi.
  (Sori.. Piti vaan saada päteä)

 2. Kieltämättä aika hieno keksintö, mutta en usko että auttaa yhtään mitään…

 3. Kokeilkaapa joskus luistella jäällä jossa on ohut kerros vettä päällä. Eli siis silloin kun on tullut pakkasen jälkeen plus keli. Luistaa huomattavasti paremmin kuin pakkasella.

  En tiedä montako prosenttia parempi luisto lämmitetyillä terillä saadaan vai saadaanko lainkaan, mutta idea on ainakin mielenkiintoinen.

 4. Yksinkertaisesti tuollaisessa paristossa ei riitä teho lämmittämään terää jatkuvasti sellaiseen lämpötilaan, että siitä olisi suurta hyötyä. Varsinkin kun tällaisessa luistimessa on muita haittapuolia, kuten ylimääräinen paino ja muuten huonommat ominaisuudet.

 5. Luistimen tarkempia speksejä ei vielä ole tiedossa. Patterien kestosta yms tihkuu varmasti lisää tietoa, kunhan luistin julkistetaan reilun viikon päästä.

 6. kaveri jököttää 5 minuuttia paikallaan ja kuinka ollakkaan terät on uponnu sentin verran jäähän