Titanic DNA - Titanicista valmistettu rannekello

Aidot Titanic laivasta pelastetut muistoesineet ovat haluttua tavaraa. Esimerkkinä siitä, kuinka haluttua, mainittakoon laivan postihuoneen avain, joka huutokaupattiin viime huhtikuussa ennätykselliseen 100 000,- Punnan hintaan (kyllä, tämä siis yhdestä ruostuneesta Titanicista pelastetusta avaimesta)

Ei siis ihme, että Titanicin muistolla rahastavia yrittäjiä riittää. Tuoreimpana yrittäjänä löytyy Sveitsiläinen kellovalmistaja Romain Jerome, joka on esitellyt aidosta Titanicin runkoteräksestä valmistetun rannekellon. Sen lisäksi, että rannekellon kuori on aitoa Titanic-terästä, tullaan kellotaulun pinnoitteena käytettävä lakka valmistamaan Titanicista nostetuista hiilistä.

Kello, jota tullaan myymään nimellä Titanic DNA saapuu kauppoihin vuonna 2012, eli legendaarisen laivan satavuotissyntymä- (tai uppoamis-) vuonna. Kelloa tullaan valmistamaan ainoastaan 2012 kappaletta. Hinnasta ei vielä ole tietoa, mutta tämä tulee varmasti olemaan korkea.

Lähde: www.treehugger.com

Edellinen artikkeliAmerikkalaisen jalkapallon pelaajan makuista limsaa
Seuraava artikkeliTherma blade – Enemmän vauhtia ja parempi pito luisteluun lämmitetyllä terällä

1 KOMMENTTI

 1. Hautarauhan rikkomista? Vaikka virallisesti saattaakin olla (ei aavistustakaan onko) luvallista nostaa romua tuolta, niin moniko hyväksyy tuollaisen tuhansien ihmisten kuolemalla rahastamisen? Jos samankokoinen rahtilaiva olisi uponnut 16hengen miehistö mukanaan, ei varmasti monikaan olisi maksanut sen raudasta tehdystä kellosta juuri mitään.

 2. Todellako? Eikö sitten ole hiukan harhaanjohtavaa mainostaa tyyliin ”..esitellyt aidosta Titanicin runkoteräksestä valmistetun rannekellon.”

 3. Siis mitä järkee ostaa? miksei ne tyypit ottanu sielä titanicin sisältä luurangoilta tai jostain kioskeista niitä kelloja ja vähän kunnostanu niitä

 4. Niinpä, siksi oletinkin itse sen olevan kokonaan titaniccia ainakin kuoren osalta. Johanneksen kommentti vain sai ihmettelemään..

 5. Muistelen lukeneeni moisesta hankkeesta jo aikoja sitten ja jo silloin pettyneeni siihen, että autenttista terästä ei mukana tosiaan ole kuin nimeksi.
  BBC uutisoi, että kellotehdas on hankkinut Titanicin terästä kaikenkaikkiaan vain 1,5 kiloa. Eli vaikka tuo määrä olisi saatu hyödynnettyä täysin häviöttä, niin tuolla valmistusmäärällä (2012) yhtä kelloa kohden terästä riittää peräti 0,7455g. Kait siitä DNA:ksi riittää 😉

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/northern_ireland/6590873.stm

  Tuo teräs lienee muuten peräisin vuoden 1991 sukelluksilla. Alun perin sitä nostettiin metallurgisia tutkimuksia varten, jotta saataisiin selvyyttä haaksirikkoa ympäröineisiin ”hauraan teräksen” myytteihin. Samoihin aikoihin nostettiin myös lukuisia muita esineitä, lähinnä hylkyä ympäröivältä merenpohjan romukentältä. Sittemmin hylky on suojeltu, ja enää sieltä ei laillisesti voi mitään nostaa.