Oheisella videolla esitellään, kuinka neljästä jätesäkistä voi rakentaa kuumailmapallon, joka nousee korkeuksiin auringon kuumentaman sisäilman voimalla. Sitten vaan UFO-ilmoituksia etsimään paikallislehdistä! (Älkää kokeilko lentokentän läheisyydessä.)

Edellinen artikkeliRobottikasvot, jotka muuntuvat kenen tahansa näköisiksi
Seuraava artikkeliPallotemppu

1 KOMMENTTI

 1. Mikähän tuon nostovoima mahtaa olla. Olisikohan siitä tietyissä tapauksissa heliumin korvaajaksi.

 2. Videon mukaan musta jätesäkki absorboi tehokkaasti auringon infrapuna säteitä ja lämmittää sisällä olevaa ilmaa joka lämpenee ja samalla kevenee ympäröivään ilmaan verrattuna ja aiheuttaa nostovoiman. Veikkaisin että tuo pysyy ilmassa niin kauan kun aurinko paistelee.

 3. Sigma, uskoisin ettei tuo pysty nostamaan juurikaan omaa painoansa enempää. Kuumailmapalloissa ilma on paljon kuumempaa ja ilmaa on aivan mielettömästi enemmän, joten siksi niillä pystyy nostamaan suurempia kuormia. Videostakin näki että nousu oli suhteellisen hidasta.

  On kuitenkin sen verran härö ja helppo idea, että pitäisi varmaan koittaa joskus kesällä.

 4. iha paras juttu 😀 taitaa olla myöhästä nyt tehä, mutta sitte ens kesänä

 5. taidanpa koittaa ens kesänä, nyt kyllä ulkona paistaa aurinko, mutten löydä jätesäkkejä mistään…

 6. Puljussa myydään vastaavaa ilmiötä hyödyntävää muovipussia/putkea.. Mutta tuohan ajaa saman asian ja halvemmalla.

 7. raiz hei! tuohan jaksaa nostaa enemmän kun tekee vähän pidemmän makkaran voihan siihen laittaa jätessäkkejä vähän enemmänkin kuin viisi

 8. otsikossa puhutaan UFO:sta ja sitten artikkelissa puhutaankin kuumailmapallosta

  Kuinka rakentaa UFO neljästä jätesäkistä
  Kirjoitettu: 24.9.2007 21:20 Kategoriat: Ilmailu ja Avaruus, Rakentelu ja Tuunaus, Videot Kirjoittanut: Jyrki

  Oheisella videolla esitellään, kuinka neljästä jätesäkistä voi rakentaa kuumailmapallon, joka nousee korkeuksiin auringon kuumentaman sisäilman voimalla. Sitten vaan UFO-ilmoituksia etsimään paikallislehdistä! (Älkää kokeilko lentokentän läheisyydessä.)

 9. Nimetön, älä ota niin tosissasi 🙂

  Musta väri vissiin imee parhaiten tuota valoa ja lämpöä joten lentää paremmin. Voisi kokeilla tuota jos tuo syysaurinko lämmittää tarpeeks.

 10. Ei taida lämmittää riittävästi… Mutta tuommoinenvoi kyllä olla aika vaarallinen jos vaikka osuu lentokoneeseen, mikä on varmasti hyvin todennäköistä. 😀 😀

 11. Eikös UFO ole ”unidentified flying object”. Niin kyllähän tuo sellainen taitaa monelle havaitsijalle olla. Näin sen asian itse kelasin.

 12. touko, totta puhut siitä että useammalla säkillä nostaa enemmän. Mutta kuitenkaan sisällä olevan ilman lämpö ei mahdottomasti nouse koska pussi on kontaktissa ulkoilmaan (kumma juttu 🙂 ) ja siten ulkoilma viilentää koko pussia. Toisekseen rakenteiden pitäisi olla hieman teippiä vahvempaa jotta minkäänlaista painoa voisi nostaa. Tästä pääsemmekin siihen, että pitäisi olla jotain kunnollista kuumailmapalloa vastaavaa jotta sillä voisi nostaa mitään.

 13. eikö tuo voisi toimia syksyllä paremmin koska auringon säde on vielä lämmin ja ilma on jo suhteellisen kylmä. Ajattellin vain.

 14. Minusta videossa esiintyvät jätesäkit on paljon ohuempia kuin suomessa myytävät perusjätesäkit… Täytyy siis ottaa huomioon tuota rakentaessa, että etsii kaupoista ohuita. (itse en ole suomessa törmännyt noin ohuilta näyttäviin jätesäkkeihin mutta hyvin luultavasti niitä myydään)

 15. Tekee noista jätesäkeistä ympyrän muotoisen pötkön
  ja kiinnittää siihen naruilla jotain jännää.

 16. vaan hiustenkuivaajalla läppittää talvella niin lentää!
  Pitäs kai nytten tehdä…

 17. Ei taida suomesta noin ohuita jätesäkkejä saada millään… Testasin normeilla ja ei toiminu. Liian…paksu.