SSC Ultimate Aero TT - uusi maailman nopein tuotantoauto

Amerikkalainen urheiluautovalmistaja Shelby Supercars on onnistunut voittamaan haltuunsa maailman nopeimman tuotantovalmisteisen auton tittelin. Uusi ennätys saavutettiin Shelbyn valmistamalla Ultimate Aero TT automallilla, jonka konehuoneesta löytyvästä tuplaturbo V8 moottorista irtoaa 1183 hevosvoimaa potkua.

Washingtonin osavaltiossa tilapäisesti suljetulla maantiellä mitattu uusi virallinen nopeusennätys on nyt 412 Kilometriä tunnissa. Autovalmistajan edustaja kuitenkin valitteli testiratana toimineen tien pientä nousua, joka eittämättä hidasti ennätysnopeutta. Teoreettisesti Ultimate Aerolla pitäisi päästä ongelmitta noin 440 km/h nopeutta.

Hintaa tällä 2,78 sekunnissa sataan kiihtyvällä superautolla on yhdysvalloissa noin 650 000,- Taalaa. Auton tarkemmat speksit löytyvät valmistajan kotisivuilta osoitteesta www.shelbysupercars.com

Lähde: www.gizmag.com

Mainos: Unibet urheiluvedonlyönti – Tuplaamme talletuksesi! 100 % bonus 50 euroon asti! – Klikkaa tästä –

Edellinen artikkeliSuojaverho autolle
Seuraava artikkeliMaailman ensimmäinen täysin kierrätysmateriaaleista valmistettu juomapullo

1 KOMMENTTI

 1. Sanokaahan rehellisesti kuka tuollaisen auton hankkii, saatika ajaa sillä liikenteessä?

 2. Semmoinen, joka on äkkirikastunut (voittanut vaikka lotosta). Ja eihän autolla aina ole pakko ajaa sen maksimivauhtia?

  Aika tyylikäs ja menee lujaa 😀

 3. pelle sanoi, ”Ennätys vietiin dodge viper venomilta”

  Kyllä se vietiin tuolta Bugatti Veyronilta

 4. Se Venom oli nopeampi ku Veyron(testatessa renkaat olivat vaan paskat katurenkaat). Tuo auto on ihan kiva tuulahdus noiden superautojen maailmaan, se on HYVÄN näköinen. Tulee mieleen pari vuotta vanha Lambo.
  Ja semmonen ihminen ostaa tollasen auton joka ostas Ferrarin mutta sattuu omaavansa vähä isommat varat.

 5. Lisotalo: Jos mulla olis ylimääräiset 20 miljoonaa tilillä niin kyllä sitä varmaan yksi tollanen tulisi ostettua.

 6. Viimekertaisessa Top Gearissa oli ruotsalainen Königggsegg siiven kanssa ja kierrosaika parani useammalla sekunnilla kuin ilman siipeä. Sanottiin tosin että huippunopeus ei ole enää yli 400 km/h siiven kanssa.

  Näitä autoja tehdäänkin nähtävästi ihan vain rikkomaan nopeusennätyksiä, joten kaikki ylimääräiset ajoa parantavat siivet on jätetty suosiolla pois.

  Siivellä tai ilman tuo auto näyttää kyllä todella hyvältä! Näyttää olevan mustat vanteet todellakin suosiossa nykyään.

 7. en usko tuota nopeimmaksi koska bugatti veyron kulki top gearissa 406km/h ja kuski siinä ei kehdannut ajaa täysiä. Eli uskon että bugatti on silti nopeampi(jossain kerrottiin että sen huippunopeus on lähellä 500km/h en ole varma)

 8. Kyllä noihin vauhteihin tuo takasiipi pitäisi saada vaikka hidastaakin hieman huippunopeutta.

 9. Virallinen nopeusennätys lasketaan ajamalla sama rata kahteen eri suuntaan ja laskemalla eri suuntiin ajon huippunopeuksien keskiarvo. Edellinen virallisen ennätyksen haltija oli Koenigsegg CCR (389 km/h). Bugatti Veyronin epävirallinen nopeusennätys oli 407 km/h.

 10. Ei siipeä ja jenkkimentaliteetilla suunniteltu = turha viedä lähelle pienintäkään mutkaa

 11. Niin ja Bugatillahan pääsisi nopeampaa, mutta renkaat eivät kestä. 😉

 12. Tuskin pääsee kuitenkaan bugattin mukavuuteen. Ilmastointi ja kaikki sähköllä toimivat perushärpäkkeet jotka useista nopeuden tavoittelu mielessä suunnitelluista autoista puuttuvat. Bugatti on testaajien mukaan vieläpä lähes äänetön ja täysin vakaa vielä 300km vauhdissa, ei paneelien räminää, ei vaeltelua, eikä edes tuulen huminaa.

 13. Hepat ei oo kaikki kaikessa, uusi Lotus voitti Mustangin, jossa oli kolme kertaa enemmän sylinterejä ja muutenkin paljon tehokkaampi

 14. Nii joo täähän oli tehdasvalmisteinen auto. Oliko. Ai niin, oli, eikun ei ollutkaan?
  Hei, en jaksa edes kommentoida muiden hienoja mielipiteitä, ilmoitan vain että teillä on vähän hakusassa. Mutta mielipiteitä on aina hienoa laukoa faktoina, kun ei jaksa asioihin perehtyä.

  #
  pelle sanoi,

  Syyskuu 24th, 2007 11.43

  Ennätys vietiin dodge viper venomilta

 15. Ei bugatin ennätys kumottiin nopeasti, mutta tämä näköjään kumosi bugatin voittaneen eli Barabus TKR joka jättää suoralla dodge viper venomin reilusti jälkeen myös.

 16. Jos ette sattuneet huomaamaan, niin kyse on tuotantoautojen ennätyksestä. Viper Venomit ja Brabus Mersut EIVÄT kuulu siihen kategoriaan. Itse en vielä oikein laskisi tätä autoa tuotantoautoksi, sillä olen kuullut huhuja, että ainuttakaan auta ei olisi vielä myyntiin asti saatu. Mutta kumminkin, ei tuolla tavalla tuollaisen huippunopeuden saaminen ole aivan järkyttävän hankalaa. Aerossa kun tosissaan ei voida puhua mistään ylellisyydestä. Varmasti se on mutkissakin nopea auto, mutta Veyron vs. Aero… Bugatti joka kerta. Toisekseen Veyronista on tulossa vielä nopeampi versio(kuten myös avoversio).

 17. niin että barabus ei ole tullut vielä markkinoille koska tehdasta tehdään vasta ja siitä ei tule menestys koska se on hirveän ruma

 18. Sitä nopeusennätystä ei viety miltään viperiltä vaan Koenigsegg CCXR:ältä. Koenigseggillä on 1018 heppaa ja veyronilla 1001 heppaa

 19. Kysehän oli sarjatuotantoautoista. Mclaren F1:n ennätyksen rikkoi alunperin 2005 Koenigsegg CCR, jonka rikkoi heti perään Veyron.